Camilla Houeland
Publisert 5. mai 2020 10:48

Dødsfall kunne vært unngått om vi gikk bort fra innstrammingspolitikk og satset på et offentlig helsevesen med anstendige arbeidsforhold. Verden trenger 40 millioner helsearbeidere. Men staten som jobbskaper og arbeidsgiver glimrer med sitt fravær i utviklingsdebatten, skriver Camilla Houeland i Bistandsaktuelt.

Publisert 4. mai 2020 10:51

Klasseforskjellene knyttet til dødelighet er overraskende høye i Norge og våre nordiske naboland, skriver Maren Toft i en artikkel i Morgenbladet.

Publisert 18. mars 2020 17:03

I en ny bok, A Sense of Inequality, forsøker sosiologen Wendy Bottero å utfordre tesen om at det er fordi ulikhet naturaliseres og tas for gitt i befolkningen at ulikhetene vedvarer over tid, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Bildet kan inneholde: motorkjøretøy, kjøretøy, bil, transportere.
Publisert 2. mars 2020 14:14

Vindkraftindustrien, slik den fremmes i dag, bringer spørsmål omkring demokrati og vekstbaserte løsninger frem i lyset, skriver masterstudent i samfunnsgeografi Henrikke Ellingsen i Dagsavisen, sammen med Susanne Normann fra Senter for utvikling og miljø.

Publisert 27. jan. 2020 11:01

Selv om mange av samfunnets posisjoner krever formelle kvalifikasjoner for innpass, kan veien til store formuer med et tastetrykk gis av velstående foreldre, skriver Maren Toft i Morgenbladet.