Bildet kan inneholde: gjøre, logo, grafikk, merke.
Publisert 1. nov. 2021 10:12

- Intimt materiale kan i løpet av noen sekunder formidles til svært mange mottakere, gjennom en rekke ulike plattformer. Når det skjer uten samtykke, er det ingen tvil om at det må forstås som et seksuelt overgrep, skriver Willy Pedersen, Kari Stefansen, Anders Bakken og Tilman von Soest i Aftenposten.

Publisert 27. okt. 2021 11:39

- Mennesker som er lyse i huden møter liksom ikke rasistisk utskjelling på grunn av det, de møter ikke en antagelse om at de ikke er norske, ikke kan norsk, ikke hører til, eller har en rar kultur som gjør det vanskelig å få kontakt med dem. De som skiller seg ut er dem med mørkere hud eller hår. De kan bli møtt på den måten, og antas å ikke høre til. Det er ganske gjennomgående, sier Lara Fürher til Uniforum.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, magenta, elektrisk blå, merke.
Publisert 13. okt. 2021 11:48

- Vi vet at frykt for å bli utsatt for hatkriminalitet er noe som påvirker mange av oss. Noen unngår kanskje å gå alene og begrenser både hvor og hvordan vi beveger oss. Noen unngår debatter og diskusjoner fordi vi er redde for å bli hetset og truet hvis vi gjør det, skriver kronikkforfatterne i VG.

Bildet kan inneholde: klær, panne, bokhylle, yttertøy, hylle.
Publisert 30. sep. 2021 10:11

Fritt Ords Pris 2021 tildeles Jan Grue, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. Sammen med forfatterne Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen mottar Grue prisen for et sterkt og kritisk bidrag til å belyse samfunnssituasjonen og ytringskulturen for funksjonshemmede i Norge.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, skilting, sirkel, logo.
Publisert 29. sep. 2021 15:14

- Jeg tenker at det er viktig i skolen med substanskunnskap, for eksempel at det er viktig med samfunnskunnskap og viktig med historie, for det er på den måten elver og borgere lærer seg hvordan samfunnet faktisk fungerer, sier Cathrine Holst på universitetsplassen.

Bildet kan inneholde: gjøre, magenta, logo, merke, grafikk.
Publisert 28. sep. 2021 12:29

- Selve tenkningen skjer ofte i andre formater enn en klassisk fagfellevurdert artikkel. Det er en vekselvirkning her. Når jeg har vært i kontakt med folk fra ulike fag og samfunnssfærer har jeg blitt bedre på å forstå hvordan jeg bør snakke om mitt eget fagfelt. Det hjelper rett og slett å snakke med andre mennesker, sier Jan Grue til Khrono.

Bildet kan inneholde: på dagtid, eiendom, bygning, vindu, tre.
Publisert 20. sep. 2021 14:39

Når Karen O’Brien ankommer Bilbao for å ta imot prestisjetung pris, er gatene fulle av plakater med ansiktet hennes på. Samfunnsgeografen vil bruke oppmerksomheten til å belyse samfunnsvitenskapens rolle i klimaforskning.

Bildet kan inneholde: briller, panne, briller, ansikt, hår.
Publisert 15. sep. 2021 09:57

Lars Mjøset ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) skal holde årets Stein Rokkan Memorial Lecture ved Universitetet i Bergen: - Rokkan er aktuell fordi han tilbyr oss metoder for å overvinne det uheldige spesialiseringsmønstret som mange av dagens samfunnsforskere sliter med.