Bildet kan inneholde: på dagtid, eiendom, bygning, vindu, tre.
Publisert 20. sep. 2021 14:39

Når Karen O’Brien ankommer Bilbao for å ta imot prestisjetung pris, er gatene fulle av plakater med ansiktet hennes på. Samfunnsgeografen vil bruke oppmerksomheten til å belyse samfunnsvitenskapens rolle i klimaforskning.

Bildet kan inneholde: briller, panne, briller, ansikt, hår.
Publisert 15. sep. 2021 09:57

Lars Mjøset ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) skal holde årets Stein Rokkan Memorial Lecture ved Universitetet i Bergen: - Rokkan er aktuell fordi han tilbyr oss metoder for å overvinne det uheldige spesialiseringsmønstret som mange av dagens samfunnsforskere sliter med.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, materiell eiendom, magenta, logo.
Publisert 7. sep. 2021 09:55

- Mange høgrepopulistiske parti har hatt kvinnelege leiarar lenge, så dette er ikkje heilt nytt. Men det kan absolutt vere eit strategisk val for å appellere meir til kvinner, som kan ha lettare for å identifisere seg med ein kvinneleg leiar. Dette er parti som tradisjonelt har hatt ei stor overvekt av mannlege veljarar, seier Fangen i intervjuet.

Bildet kan inneholde: sykkel, tre, hjul, kunst, dekk.
Publisert 2. sep. 2021 12:45

Kun få dager etter at utstillinga om Myanmar åpna i Torggata, blei et av bildene sensurert med spraymaling: - Det er spennende å se at utstillinga kan vekke så sterke reaksjoner, sier masterstudent ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Bildet kan inneholde: person, panne, smil, hake, skjorte.
Publisert 13. aug. 2021 14:46

Et nytt offentlig utvalg skal se på hvordan arbeidsinnvandrere kan bli bedre integrerte. Arnfinn H. Midtbøen fra Institutt for sosiologi- og samfunnsgeografi (ISS) vil lede arbeidet med å foreslå tiltak og endringer som et ledd i videreutviklinga av integreringspolitikken.

Portrettbilde av Astrid Hauge Rambøl
Publisert 9. aug. 2021 13:53

Sylvi Listhaug kunne benyttet oppfordringen fra AUF til å markere tydelig avstand til det islamfiendtlige baklandet som støtter henne, skriver Astrid Hauge Rambøl i en kronikk i Aftenposten. I sitt doktorgradsprosjekt har hun snakket med noen av dem som kan kalles Frps bakland.

Portrettbilde av Jemima García-Godos
Publisert 14. juni 2021 14:40

– Han vil bli den første presidenten i Perus historie som kommer direkte fra en så beskjeden bakgrunn, sier Jemima García-Godos til Klassekampen. Geografiprofessoren, opprinnelig fra Peru, er intervjuet om valget i Peru, der venstrekandidaten Pedro Castillo ser ut til å sikre en knapp seier.

Publisert 3. juni 2021 11:31

Rusreformen kommer til å bli stoppet av Stortinget. Det store flertallet av brukere av illegale rusmidler skal fortsatt møtes med politi og straffereaksjoner. I en kronikk i Aftenposten skriver Willy Pedersen om en ny studie blant jevnlige brukere av illegale rusmidler. Den viser at mange unnlater å tilkalle ambulanse og å fortelle helsepersonell om eget bruk, av frykt for politiet.

Publisert 27. apr. 2021 13:12

Podkasten fra "Fra straff til hjelp?" tar opp sentrale aspekter ved norsk rushistorie de siste 50 årene. I episode 3 har de besøk av rusforsker og sosiolog Willy Pedersen, som trekker linjene tilbake til 1985 da han var sekretær for den andre stortingsmeldingen om narkotika.

Publisert 8. apr. 2021 14:32

Neste uke skal rusreformen opp på Arbeiderpartiets landsmøte. I en kronikk i Klassekampen oppfordrer Willy Pedersen delegatene til å sette seg inn Thorvald Stoltenbergs innsats for en endring av norsk og internajonal narkotikapolitikk.

Portrettbilder av Trude Lappegård og Axel Peter Kristensen
Publisert 25. mars 2021 10:24

Tida for høye fødselstall er over. Målet bør ikke være at det fødes flest mulig barn, men at alle kan få de barna de ønsker seg, skriver Trude Lappegård (UiO), Lars Dommermuth (SSB) og Axel Peter Kristensen (UiO) i Dagsavisen.