Aktuelle saker

Bilde av Joe Biden sittende ved et skrivebord signerer klimaavtale med andre politikere stående rundt bordet
Publisert 31. okt. 2022 08:00

President Biden vil lokke amerikanere over i en grønn økonomi gjennom subsidier og skattefordeler. Men politisk ideologi kan stå i veien for at USAs første klimalov skal få den effekten Biden håper på.

Publisert 23. aug. 2022 10:46

I 2021 var det 10 år siden terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Siden den gang har en ny generasjon unge mennesker vokst opp. Denne generasjonen har vært eksponert for terrorhandlinger i andre land, og dessverre også i Norge. Samtidig har norske ungdommer vært mottagere av ulike forebyggende tiltak rettet mot nettopp radikalisering og voldelig ekstremisme, gjennom blant annet skolens og andre kommunale og statlige aktørers arbeid.

Dame med kort har ute i sola - portrett
Publisert 21. apr. 2022 14:30

­- Det er en stor ære å være det første ikke-svenske medlemmet i Det svenske klimapolitiske rådet.  Medlemmene er knallgode akademikere fra mange ulike disipliner, sier Elin Lerum Boasson, som er professor ved Institutt for statsvitenskap ved UiO . 21. april ble hun utnevnt til medlem i rådet.

Bildet kan inneholde: eiendom, hus, hjem, bygning, eiendom.
Publisert 24. mars 2022 09:05

Her finner du en oversikt over C-REX-forskere som kan kommentere ulike aspekter knyttet til moskéskytingen i Bærum. Vi har også lagt ut en foreløpig vurdering av hvordan angrepet passer inn i eksisterende trender hva gjelder høyreekstrem vold mer generelt.

Published Jan. 12, 2022 3:48 PM

We are recruiting 1 full time research assistant to assist with research and administrative tasks focusing on nuclear disarmament and nonproliferation at the Department of Political Science, UiO. The position is funded by Alva Myrdal Center. The main tasks will include background research, archival research (in Norwegian archives), administrative assistance and web design.

Forsvarssjefen foreleser i et auditorium på SV-fakultetet/UiO
Publisert 25. aug. 2021 16:25

Vi kan ikke bruke militæret for å bygge demokrati, men for å skape sikkerhet, sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen, som ved semesterstart holdt årets "Oslo Peace and Conflict Lecture" for masterstudentene på freds- og konfliktstudier (PECOS) på SV-fakultetet.

Bildet kan inneholde: smil, bord, servise, konferanserom bord, skrivebord.
Publisert 18. aug. 2021 12:25

En ny studie indikerer at norske partier har sterkere bånd til interesseorganisasjoner enn politiske partier i flere andre vestlige land: - Det er viktig å følge med på kontaktflaten mellom disse aktørene, både før og etter valget, sier Elin Haugsgjerd Allern.

Bildet kan inneholde: fottøy, draktbukser, møbler, frakk, stol.
Publisert 17. aug. 2021 13:29

De borgerlige partiene har under én prosent sjanse for å vinne valget, ifølge statistikkforsker. Prognosene viser en langt mer spennende kamp ved sperregrensa.

Bildet kan inneholde: produkt, skråningen, skrift, sirkel, parallell.
Publisert 16. feb. 2021 15:58

Treffsikre politiske prognoser er sjelden kost i det norske mediebildet, mener statistikkforsker Jørgen Bølstad. Derfor har han utvikla et nettsted som samler og analyserer et stort antall meningsmålinger.