Aktuelle saker

Forsvarssjefen foreleser i et auditorium på SV-fakultetet/UiO
Publisert 25. aug. 2021 16:25

Vi kan ikke bruke militæret for å bygge demokrati, men for å skape sikkerhet, sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen, som ved semesterstart holdt årets "Oslo Peace and Conflict Lecture" for masterstudentene på freds- og konfliktstudier (PECOS) på SV-fakultetet.

Bildet kan inneholde: smil, bord, servise, konferanserom bord, skrivebord.
Publisert 18. aug. 2021 12:25

En ny studie indikerer at norske partier har sterkere bånd til interesseorganisasjoner enn politiske partier i flere andre vestlige land: - Det er viktig å følge med på kontaktflaten mellom disse aktørene, både før og etter valget, sier Elin Haugsgjerd Allern.

Bildet kan inneholde: fottøy, draktbukser, møbler, frakk, stol.
Publisert 17. aug. 2021 13:29

De borgerlige partiene har under én prosent sjanse for å vinne valget, ifølge statistikkforsker. Prognosene viser en langt mer spennende kamp ved sperregrensa.

Publisert 18. juni 2021 14:40

Har du et stort engasjement for statsvitenskapsfaget? Er du glad i å formidle? Brenner du for god undervisning? Søk jobb som seminarleder på Institutt for statsvitenskap!

Bildet kan inneholde: produkt, skråningen, skrift, sirkel, parallell.
Publisert 16. feb. 2021 15:58

Treffsikre politiske prognoser er sjelden kost i det norske mediebildet, mener statistikkforsker Jørgen Bølstad. Derfor har han utvikla et nettsted som samler og analyserer et stort antall meningsmålinger.

Bildet kan inneholde: flagg, myndighetene.
Publisert 14. jan. 2021 13:28

- Høyreekstreme grupper utnytter uro og krisetid til å fremme egen voldelig ideologi, sier ekstremismeforsker Cathrine Thorleifsson. Hun har forska på flere av aktørene som sto bak angrepet på Kongressen i USA.

Bildet kan inneholde: person, hår, ansikt, tromme, pattedyr.
Publisert 8. jan. 2021 13:32

Tillit til valgordninga er botemiddelet når demokratiske prinsipper trues av politiske aktører, mener valgforsker Bernt Aardal. Han har utvikla et verktøy som gir førstehånds kunnskap om det norske valgsystemet.

Publisert 18. des. 2020 17:26

joe biden med munnbind
Publisert 6. okt. 2020 14:30

- Hvis USA og Kina hadde gått sammen om å redusere utslippene, ville mye vært gjort i retning av å finne en løsning på klimaproblemet, sier Tora Skodvin, som har studert internasjonal og amerikansk klimapolitikk i en årrekke.