Aktuelle saker

Publisert 4. sep. 2020 14:16

Lavinia er et nettbasert dataverktøy som gjøre det mulig å simulere stortingsvalg ved å variere ulike deler av valgordningen. Hensikten med Lavinia er å skape en dypere forståelse for hvordan valgsystemet – som en viktig del av vårt demokrati – virker. Programmet er basert på læring gjennom praktiske øvelser. Ved å justere på innstillingene kan du se hvordan de ulike delene av valgordningen påvirker resultatene, og hvilke partier som vinner eller taper på forandringene.

Bildet kan inneholde: briller, hår, ansiktshår, skjegg, bart.
Publisert 3. sep. 2020 11:11

- Jeg synes vi som forskere bør bli mye flinkere til å formidle resultatene våre tilpasset et publikum i de landene vi forsker på.  Alt for ofte nøyer vi oss med norske medier, sier Anders Ravik Jupskås, nestleder på C-REX, Senter for ekstremismeforskning

Prime Minister Victor Orban, Hungary, holds a speech.
Published July 9, 2020 1:06 PM

Cathrine Thorleifsson, who is conducting research on the far right at the Centre for Research on Extremism (C-REX) believes that old hatreds could resurface during the coronavirus pandemic.

Publisert 6. apr. 2020 12:29

Har du et stort engasjement for statsvitenskapsfaget? Er du glad i å formidle? Brenner du for god undervisning? Søk jobb som seminarleder på Institutt for statsvitenskap!

Publisert 11. feb. 2020 12:42

Forskningsprosjektet «The Emergence, Life and Death of Authoritarian Regimes» (ELDAR), ledet av Professor Carl Henrik Knutsen, søker 3-4 vitenskapelige assistenter, lønnet på timebasis, med oppstart i april 2020. Prosjektet varer til 2025, og omhandler politikk i diktaturer. Det er finansiert av det europeiske forskningsrådet (ERC), og i tillegg til Knutsen er flere forskere på ISV, PRIO, Aarhus Universitet og University of Texas at Austin involvert.

Publisert 11. nov. 2019 15:08