Aktuelle saker

Published Feb. 18, 2021 6:10 PM

We ought to strive to activate the students in lectures. Not because it is more fun, or because it helps motivate them, but because it is an effective learning strategy.

Published Feb. 18, 2021 6:10 PM

Why do we keep making bad presentations that even we ourselves find annoying? And why do we put so much effort into our academic work, but the minute we have to make a presentation, we simply throw it together on autopilot? And is there anything we can do about this? Tarald L. Berge will give us the dos and don’ts of PowerPoint.

Bildet kan inneholde: rektangel, skrift, materiell eiendom, parallell, kretskomponent.
Publisert 16. feb. 2021 15:58

Treffsikre politiske prognoser er sjelden kost i det norske mediebildet, mener statistikkforsker Jørgen Bølstad. Derfor har han utvikla et nettsted som samler og analyserer et stort antall meningsmålinger.

Bildet kan inneholde: flagg, myndighetene.
Publisert 14. jan. 2021 13:28

- Høyreekstreme grupper utnytter uro og krisetid til å fremme egen voldelig ideologi, sier ekstremismeforsker Cathrine Thorleifsson. Hun har forska på flere av aktørene som sto bak angrepet på Kongressen i USA.

Bildet kan inneholde: person, hår, ansikt, tromme, pattedyr.
Publisert 8. jan. 2021 13:32

Tillit til valgordninga er botemiddelet når demokratiske prinsipper trues av politiske aktører, mener valgforsker Bernt Aardal. Han har utvikla et verktøy som gir førstehånds kunnskap om det norske valgsystemet.

Publisert 18. des. 2020 17:26

Har du et stort engasjement for statsvitenskapsfaget? Er du glad i å formidle? Brenner du for god undervisning? Søk jobb som seminarleder på Institutt for statsvitenskap!

joe biden med munnbind
Publisert 6. okt. 2020 14:30

- Hvis USA og Kina hadde gått sammen om å redusere utslippene, ville mye vært gjort i retning av å finne en løsning på klimaproblemet, sier Tora Skodvin, som har studert internasjonal og amerikansk klimapolitikk i en årrekke.

Publisert 4. sep. 2020 14:16

Lavinia er et nettbasert dataverktøy som gjøre det mulig å simulere stortingsvalg ved å variere ulike deler av valgordningen. Hensikten med Lavinia er å skape en dypere forståelse for hvordan valgsystemet – som en viktig del av vårt demokrati – virker. Programmet er basert på læring gjennom praktiske øvelser. Ved å justere på innstillingene kan du se hvordan de ulike delene av valgordningen påvirker resultatene, og hvilke partier som vinner eller taper på forandringene.