Aktuelle forskningssaker

BIlde av Torbjørn Hanson
Publisert 1. nov. 2019 17:17

Den 13. november disputerer Torbjørn Hanson med avhandlingen "Four essays on military economics: Efficiency, trust and risk preferences in the armed forces".

Publisert 28. aug. 2019 13:27

– Om forskningen oppfattes som relevant og troverdig, kan den ha betydelig innflytelse i offentligheten, sier Steinar Holden, vinner av Universitetet i Oslos formidlingspris.

Publisert 8. mars 2019 10:49

Politikere som søker gjenvalg, kan tjene på svake og ineffektive klimaavtaler.

Publisert 15. feb. 2019 16:35

Gry Tengmark Østenstad forteller i Apollon om ny forskning som viser hvordan autokratier bruker fremmedarbeidere for å hindre demokratisk utvikling.

Bilder av kontainere på havna
Publisert 29. jan. 2019 13:43

Eksporten fra Kina til EU er tredoblet siden årtusenskiftet. Hvilken betydning har dette for europeiske industriarbeidere? I følge nyere forskning innenfor European Strains prosjektet er fallet i sysselsetting lav der lønnsforhandlinger avgjøres på nasjonalt nivå.