Aktuelt

Bildet kan inneholde: blå, azure, aqua, skrift, elektrisk blå.
Publisert 19. nov. 2021 08:43

- Mange mener at haka er en feiring av livet og at det derfor kan brukes til mange ulike situasjoner, og i dag brukes det mye i bryllup, gravferder, for å innvie samfunnshus, for å ønske viktige personer velkommen og en rekke andre slike situasjoner, sier Ola Gunhildrud Berta i Studio 2

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 17. nov. 2021 11:33

- Åpningen av nye kullgruver i India, kombinert med vedvarende høy import av kull fra utlandet, reiser ubehagelige spørsmål om utsiktene for en energiomstilling i India – på tross av all snakk om solenergi, nullutslipp og «nedfasing», skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Transit Magasin.

Bildet kan inneholde: mikrofon, menneskelig, har, sosial gruppe, smil.
Publisert 10. nov. 2021 11:13

- Det er unødvendig å si at jeg er dypt takknemlig og ydmyk for å motta disse utmerkelsene. Men, som alle antropologer vet, det finnes ikke gratis gaver. Disse tegnene på anerkjennelse fører faktisk med seg uuttalte, men reelle forpliktelser. Jeg håper med andre ord å kunne bruke disse nå formaliserte båndene til Praha og København til å styrke noen av de transnasjonale forbindelsene som er så viktige for utviklingen av kunnskap – og som holder oss våkne, sier Thomas Hylland Eriksen om tildelingene.

Bildet kan inneholde: fjell, naturlig landskap, biome, gress, sletteland.
Publisert 19. okt. 2021 12:55

- Hinduistisk majoritarisme har blitt en så mektig diskurs at politikere over hele linja besøker templer som aldri før, samtidig som de i mye mindre grad nominerer muslimske kandidater: Hvis politisk troverdighet avhenger av religion, blir ikke-hinduister ikke bare politisk overflødige, men også ikke til å stole på, skriver Kenneth Bo Nielsen. 

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 13. okt. 2021 18:19

- Den politiske uroen vi ser i kjølvannet av hendelsen i Lakhimpur Kheri føyer seg på flere måter inn i en bredere tendens i dagens India; Folkelig motstand, som de pågående bondeprotestene utgjør, er kanskje det mest iøynefallende. Protestene besvares av regjeringsmakten på stadig mer konfronterende og aggressivt vis, skriver Nielsen og Jakobsen i Transit Magasin.

Bildet kan inneholde: skrift, elektrisk blå, merke, logo, kunst.
Publisert 4. okt. 2021 12:20

- Over alt i Hellas kan man høre historier om skogbranner som ødela skoger og fjellsider, for at det så steg villaer, casinoer og turisthoteller opp av askene noen år etter. Knyttet til det monolittiske fokuset på en økonomisk strategi basert nesten utelukkende på turisme, har skogbranner i de siste årene muliggjort veksten av turistinfrastruktur og bygd miljø, skriver forfatterne på Focaal blog.

Bildet kan inneholde: gjøre, fersken, grafikk, logo, merke.
Publisert 16. sep. 2021 13:19

- Det å være lønnsarbeider er måten man får verdi, det er en av våre fremste identiteter. Man er knapt verdt noe særlig om man ikke har et godt svar på spørsmålet "hva er det du driver med da?", sier Ståle Wig på Ekko.

Bildet kan inneholde: gjøre, merke.
Publisert 9. aug. 2021 00:07

- Hvis vi får et alvorlig problem med strømnettet i Norge, vil de fleste slite med å tilpasse seg. I Nepal har man i større grad muligheten til å ta i bruk flere energityper, sier Mikkel Vindegg til Titan.