Aktuelle saker

Publisert 10. aug. 2018 13:16

- Vi har dyktige forskere og har bygget opp et veldig godt støtteapparat både administrativt og vitenskapelig, sier SV-dekan Nils-Henrik von der Fehr, som en forklaring på hvorfor forskere fra fakultetet lykkes så godt med å få midler fra Det europeiske forskningsrådet (ERC).

Publisert 10. aug. 2018 08:54
Professor Siri Leknes og førsteamanuens II, Lars Tjelta Westlye, har mottatt hvert sitt gjeve stipend fra Det europeiske forskningsrådet.
Publisert 6. aug. 2018 13:52

Professor Siri Leknes og førsteamanuensis II, Lars Tjelta Westlye, har mottatt hvert sitt prestisjefulle Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet.

Publisert 27. juli 2018 13:24

De prestisjefylte ERC tildelingene henger høyt i internasjonal forskning. Her teller kvalitet, djervhet og evne til å stille og belyse fundamentale spørsmål helt i den internasjonale forskningsfronten. Vi gratulerer seks nye vinnere av ERC starting grants. Hele 5 av disse innen SH (samfunnsvitenskap og humanoria). I tillegg fikk Harald Stenmark ett nytt advanced grant tidligere i år. Vi gleder oss med vinnerene og deres fagmiljøer og institutter.

Bilde fra velkomstseremonien på Universitetsplassen
Publisert 19. juli 2018 11:34

UiO har søkerrekord i år med nesten 20 000 førstevalgssøkere og kampen om plassene spisser seg nå til på stadig flere studier. De mest populære studiene, med høyest poenggrense, er medisin, psykologi, odontologi, rettsvitenskap og digital økonomi og ledelse.

Publisert 25. juni 2018 08:30

UiO:Livsvitenskap finansierer i dag sju konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse og miljø/bærekraft. Ny søknadsrunde starter nå. Påmeldingsfrist for digital møteplass og workshoper er 22. august.

Publisert 18. juni 2018 23:29

For ett år siden ble evalueringen av norsk humanistisk forskning presentert. I mars kom evalueringen av utdanningsvitenskapelig forskning, og vi kan i dag glede oss over et meget godt resultat i evalueringen av samfunnsvitenskapene. Bildet er tydelig. Vi får samlet de sterkeste evalueringene nasjonalt og skal være godt fornøyde selv om målestokken for UiO ikke er Norge, men verden. Vi må fortsette å strekke oss i en internasjonal kontekst.

Førsteamanuensis Inger Skjelsbæk (nr. 3 f.v.) sammen med valgkomiteen og prisvinneren for beste artikkel fra unge forskere, Torgeir Moberget (t.h.), som disputerte ved PSI i 2015
Publisert 5. juni 2018 15:39

En faglig komité oppnevnt av Fulbright Alumni Association Norway (FAAN) har besluttet å tildele Inger Skjelsbæk prisen for beste forskningsartikkel 2018.

Programgruppen minus Rannveig Grøm Sæle som ikke var tilstede da bildet ble tatt. Bak f.v. Sebastian Gulbrandsen, Hilde Sari, Maria Korsnes, Geir Skauli, Helge Molde og Eva Therese Næss. Foran f.v. Kenneth Haugjord, Kristine Rensvik-Viddal, Morten Grøvli og Trine Waaktaar (leder)
Publisert 29. mai 2018 11:48

Fremtidens psykologutdanning meisles i disse dager ut på initiativ fra Kunnskapsdepartementet og du kan påvirke rolleutformingen helt frem til midten av september.

Publisert 23. mai 2018 18:02

Oslo tingrett har ingen tro på at 58-åringen som ble utestengt fra psykologistudiet på UiO, er utsatt for et komplott.