Aktuelle saker

Published Aug. 31, 2021 10:46 AM

People want clear, evidence-based information about exactly which lifestyle changes can improve their brain health, according to a new report from the Lifebrain consortium at the University of Oslo.

Ei førelesing på Det humanistiske fakultetet
Publisert 24. aug. 2021 16:00

Måndag 23. august møtte HF-studentar opp til den første fysiske førelesinga i det engelskspråklege kurset «Introduction to audiovisual aesthetics» på Institutt for media og kommunikasjon. Det var første gong det heller ikkje var noko krav om at studentane måtte halda seg 1 meter frå kvarandre.

Bildet kan inneholde: øyevipper, produkt, gest, lykkelig, font.
Publisert 5. juni 2021 09:50

I snart halvannet år i en pandemi er vi hver dag blitt minnet om livsvitenskapens betydning for vår livskvalitet. Vi har fått demonstrert hvordan verdens bærekraftsmål ikke kan realiseres uten en kraftinnsats innen livsvitenskap. Det samme gjelder den overordnede visjonen, å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet, og stoppe klimaendringene innen 2030. I Norge har vi unike muligheter til å bygge opp en sterk helsenæring i årene som kommer. Når regjeringen nå skal revidere gjeldende Langtidsplan, mener UiO at Livsvitenskap og helse bør utgjøre en av planens fem langsiktige prioriteringer.

Se lenke til fullstendig versjon av innspillet her. Tusen takk til andre deltakere i arbeidsgruppen Jens Petter Berg, Eivind Engebretsen, Reidunn Aalen og Lars Tjelta Westlye.