Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: øyevipper, produkt, gest, lykkelig, font.
Publisert 5. juni 2021 09:50

I snart halvannet år i en pandemi er vi hver dag blitt minnet om livsvitenskapens betydning for vår livskvalitet. Vi har fått demonstrert hvordan verdens bærekraftsmål ikke kan realiseres uten en kraftinnsats innen livsvitenskap. Det samme gjelder den overordnede visjonen, å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet, og stoppe klimaendringene innen 2030. I Norge har vi unike muligheter til å bygge opp en sterk helsenæring i årene som kommer. Når regjeringen nå skal revidere gjeldende Langtidsplan, mener UiO at Livsvitenskap og helse bør utgjøre en av planens fem langsiktige prioriteringer.

Se lenke til fullstendig versjon av innspillet her. Tusen takk til andre deltakere i arbeidsgruppen Jens Petter Berg, Eivind Engebretsen, Reidunn Aalen og Lars Tjelta Westlye.

Bildet kan inneholde: smil, dagtid, anlegg, fotografi, gatemote.
Publisert 23. apr. 2021 06:00

For første gang i Norge kunne kommende studenter søke på Universitetet i Oslos studieretning i samfunnsvitenskap på Honours-programmet. Studieretningen fikk 14,5 søkere per studieplass.