Aktuelle saker

Publisert 8. nov. 2018 18:07

Fred, menneskerettigheter og bærekraft skal settes tydelig på UiOs, Oslos og den nasjonale agendaen 5. – 12. desember i år, når Oslo Peace Days går av stabelen, lover UiO-rektor Svein Stølen i dette innlegget.

Publisert 24. okt. 2018 11:15

Psykologiprofessor Nora Sveaass fra Universitetet i Oslo er tildelt Akademikerprisen for sitt arbeid med flyktninger, torturofre og mennesker utsatt for ulike former for overgrep. Prisen deles ut på Akademikernes høskonferanse i formiddag.

Publisert 4. okt. 2018 08:12

- Foreldre, skole og venner har stor betydning i livene våre, men de bestemmer ikke hvem vi er. I bunn og grunn ville vi vært de samme om vi hadde blitt adoptert bort ved fødselen, sier Robert Plomin.

Publisert 3. okt. 2018 11:14

Hvite terrorister blir ansett som psykisk syke. Arabiske terrorister blir ansett som ideologisk motivert.

Publisert 28. sep. 2018 23:20

Hva er normalt, og hva er sykt? – Vi må utvide begrepet av hva som er normalt, sier journalist Ingeborg Senneset. Psykiater Finn Skårderud mener faren ved vår tid er at vi mister evnen til å se oss selv utenfra og andre innenfra.

Publisert 21. sep. 2018 14:58

Skuleelevar frå heile Oslo-området strøymer til Forskingstorget på Universitetetsplassen i dag trass i uvêret. Men stormvarselet klokka 17.00 har fått  arrangørane til å stengja ein time tidlegare enn planlagt, altså klokka 16.00.

Publisert 20. sep. 2018 06:00

Nora Sveaass er tildelt UiOs menneskerettighetspris for 2018. – Jeg er glad og overveldet, sier Nora Sveaass til Uniforum. Sveaass er psykologiprofessor ved Universitetet i Oslo og har sittet i FNs komité mot tortur.

Publisert 10. aug. 2018 13:16

- Vi har dyktige forskere og har bygget opp et veldig godt støtteapparat både administrativt og vitenskapelig, sier SV-dekan Nils-Henrik von der Fehr, som en forklaring på hvorfor forskere fra fakultetet lykkes så godt med å få midler fra Det europeiske forskningsrådet (ERC).

Publisert 10. aug. 2018 08:54
Professor Siri Leknes og førsteamanuens II, Lars Tjelta Westlye, har mottatt hvert sitt gjeve stipend fra Det europeiske forskningsrådet.
Publisert 6. aug. 2018 13:52

Professor Siri Leknes og førsteamanuensis II, Lars Tjelta Westlye, har mottatt hvert sitt prestisjefulle Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet.