Aktuelle saker

• Ei kvinne sit ved eit bord der det er plassert vasskaraffel og glas og krus Unge forskarar håpar ei klimavennleg verd er mogleg 31. aug. 2021 16:10

Fire unge doktorstudentar fekk æra av å vera først ute på UiOs minifestival «Ein ny start» i dag. På ein debatt i Klimahuset gav dei alle uttrykk for håp om at ei ny og berekraftig verd kan vera mogleg.

• lifebrain-rapport-forside How to promote people’s brain health? 31. aug. 2021 10:46

People want clear, evidence-based information about exactly which lifestyle changes can improve their brain health, according to a new report from the Lifebrain consortium at the University of Oslo.

• To kvinner, en i uniforum og en i dressjakke UiO tester demokratiet - lanserer podkasten "Sofie kupper Norge" 30. aug. 2021 04:00

Demokratiet er under press, også i Norge og land som ligger nær oss, geografisk eller kulturelt. Universitetet i Oslo lanserer den nye podkasten «Sofie kupper Norge» der forskere identifiserer svakheter ved det norske demokratiet.

• Bildet kan inneholde: dyr, ansikt, nese, barn, organisme. Søk om støtte til utvikling av emner innen livsvitenskap 27. aug. 2021 10:41

Institutter og fakulteter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om støtte til å utvikle tverrfaglige bacheloremner innen livsvitenskap. I 2021 var søknadsfristene 1. april og 15. oktober.

• Ei førelesing på Det humanistiske fakultetet Fysiske førelesingar utan einmeteren er i gang på UiO 24. aug. 2021 16:00

Måndag 23. august møtte HF-studentar opp til den første fysiske førelesinga i det engelskspråklege kurset «Introduction to audiovisual aesthetics» på Institutt for media og kommunikasjon. Det var første gong det heller ikkje var noko krav om at studentane måtte halda seg 1 meter frå kvarandre.