Aktuelle saker

• Illustrasjon innovative forskere Helseinnovatørskulen: Kurs for professorar og gruppeleiarar ope for påmelding 12. sep. 2022 11:10

Lær korleis du kan auke innovasjonen i laboratoriet ditt og byggje bru over gapet mellom forskar og helseinnovatør. Meld deg på kurs i Trondheim 23.–24. november. Førstemann til mølla.

• Bildet kan inneholde: sko, gest, font, albue, tommel. SV tok storeslem hos NFR 6. sep. 2022 15:48

Forskere fra SV-fakultetet dro inn 87,2 millioner kroner fra NFR i de siste tildelingsrundene. Det er rundt en fjerdedel av alle NFR-midlene som gikk til UiO.

• Bildet kan inneholde: dressbukse, underholdning, scenekunst, slips, formelt antrekk. Hyllet som årets yngre UiO-forsker 6. sep. 2022 10:03

Forsker Daniel Quintana ved Psykologisk institutt mottok UiOs Pris for yngre forskere for sin forskning på hormonet oxytocin og dets betydning for fysisk og mental helse.

• daniel-quintana-psykologi-1-copy Forskinga hans kan gi personar med autisme betre livskvalitet 1. sep. 2022 04:30

Daniel S. Quintana held på med å utvikla medisin som kan gi personar med autisme eit betre liv. No er forskaren på Psykologisk institutt tildelt UiOs pris for yngre forskarar.

• Bilde av studenter på Blindern med Fysikkbygningen i bakgrunnen Mest attraktive studier ved UiO 25. juli 2022 11:00

De mest attraktive studiene ved Universitetet i Oslo er honours-programmet i realfag, profesjonsutdanningene i medisin, psykologi, odontologi, samt filosofi, politikk og økonomi.