Aktuelle saker

• Fred, menneskerettigheter og bærekraft settes på agendaen under Oslo Peace Days 8. nov. 2018 18:07

Fred, menneskerettigheter og bærekraft skal settes tydelig på UiOs, Oslos og den nasjonale agendaen 5. – 12. desember i år, når Oslo Peace Days går av stabelen, lover UiO-rektor Svein Stølen i dette innlegget.

• nora-sveaass-2-copy Nora Sveaass er tildelt Akademikerprisen 24. okt. 2018 11:15

Psykologiprofessor Nora Sveaass fra Universitetet i Oslo er tildelt Akademikerprisen for sitt arbeid med flyktninger, torturofre og mennesker utsatt for ulike former for overgrep. Prisen deles ut på Akademikernes høskonferanse i formiddag.

• mauro-mora-85112-unsplash-700 Årets Eilert Sundt-foreleser: DNA gjør oss til dem vi er 4. okt. 2018 08:12

- Foreldre, skole og venner har stor betydning i livene våre, men de bestemmer ikke hvem vi er. I bunn og grunn ville vi vært de samme om vi hadde blitt adoptert bort ved fødselen, sier Robert Plomin.

• criminal-justice-and-behavior Psykisk syk eller ideologisk motivert? 3. okt. 2018 11:14

Hvite terrorister blir ansett som psykisk syke. Arabiske terrorister blir ansett som ideologisk motivert.

• Psykologi-forskningsdagene.2458 Myter og fakta om psykiske lidelser 28. sep. 2018 23:20

Hva er normalt, og hva er sykt? – Vi må utvide begrepet av hva som er normalt, sier journalist Ingeborg Senneset. Psykiater Finn Skårderud mener faren ved vår tid er at vi mister evnen til å se oss selv utenfra og andre innenfra.