Aktuelle saker

• illustrasjonsbilde-styrevalg-vinnere-(1) Her er de nye medlemmene i universitetsstyret 7. juni 2021 16:57

UiOs valgstyre har nå kunngjort resultatet av universitetsstyrevalget. Se hvem som ble valgt inn og hvor mange som stemte!

• 52f97cf9-bfad-4439-b031-87289a43113f Livsvitenskap og helse må prioriteres langsiktig 5. juni 2021 09:50

I snart halvannet år i en pandemi er vi hver dag blitt minnet om livsvitenskapens betydning for vår livskvalitet. Vi har fått demonstrert hvordan verdens bærekraftsmål ikke kan realiseres uten en kraftinnsats innen livsvitenskap. Det samme gjelder den overordnede visjonen, å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet, og stoppe klimaendringene innen 2030. I Norge har vi unike muligheter til å bygge opp en sterk helsenæring i årene som kommer. Når regjeringen nå skal revidere gjeldende Langtidsplan, mener UiO at Livsvitenskap og helse bør utgjøre en av planens fem langsiktige prioriteringer.

Se lenke til fullstendig versjon av innspillet her. Tusen takk til andre deltakere i arbeidsgruppen Jens Petter Berg, Eivind Engebretsen, Reidunn Aalen og Lars Tjelta Westlye.

• valgmote-u-styret-2-copy Jan Helge Solbakk vil ha intellektuell trakassering på dagsordenen på UiO 2. juni 2021 17:00

– Mange forskarar kjem frå andre kulturar og er vande til å hoppa når professorane seier hopp. Ei slik intellektuell trakassering må me taka på like stort alvor som seksuell trakassering. Det sa styrekandidat Jan Helge Solbakk under valdebatten på UiO i dag.

• kollasj_livsvitenskap_signaturbilde_740 Nyhetsbrev fra UiO:Livsvitenskap mai 2021 28. mai 2021 14:57
  • livsvitenskap_kollasj_660 Ser frem til søknadsfristen for konvergensmiljø 7. juni 28. mai 2021 14:43

UiO:Livsvitenskap skal finansiere seks nye konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som skal løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Søknadsrunden begynte i fjor og nå nærmer fristen seg for å sende inn komplett søknad.