Aktuelle saker fra hele SV - Side 8

Troll som holder norsk flagg.
Publisert 25. okt. 2021 13:46

Nordmenn med minoritetsbakgrunn ønsker mer minoritetskompetanse i storsamfunnet, ifølge sosiolog: - Folk som er hvite opplever ikke hudfargen sin som meningsfull.

Bildet kan inneholde: fjell, naturlig landskap, biome, gress, sletteland.
Publisert 19. okt. 2021 12:55

- Hinduistisk majoritarisme har blitt en så mektig diskurs at politikere over hele linja besøker templer som aldri før, samtidig som de i mye mindre grad nominerer muslimske kandidater: Hvis politisk troverdighet avhenger av religion, blir ikke-hinduister ikke bare politisk overflødige, men også ikke til å stole på, skriver Kenneth Bo Nielsen. 

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 13. okt. 2021 18:19

- Den politiske uroen vi ser i kjølvannet av hendelsen i Lakhimpur Kheri føyer seg på flere måter inn i en bredere tendens i dagens India; Folkelig motstand, som de pågående bondeprotestene utgjør, er kanskje det mest iøynefallende. Protestene besvares av regjeringsmakten på stadig mer konfronterende og aggressivt vis, skriver Nielsen og Jakobsen i Transit Magasin.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, magenta, elektrisk blå, merke.
Publisert 13. okt. 2021 11:48

- Vi vet at frykt for å bli utsatt for hatkriminalitet er noe som påvirker mange av oss. Noen unngår kanskje å gå alene og begrenser både hvor og hvordan vi beveger oss. Noen unngår debatter og diskusjoner fordi vi er redde for å bli hetset og truet hvis vi gjør det, skriver kronikkforfatterne i VG.

Image may contain: Product, Slope, Line, Font, Parallel.
Published Oct. 5, 2021 11:39 AM

Several INTRANSIT researchers are attending this week's International Sustainability Transitions Conference (IST). Here you can get an overview of our contributions and presentations at the conference.

Bildet kan inneholde: skrift, elektrisk blå, merke, logo, kunst.
Publisert 4. okt. 2021 12:20

- Over alt i Hellas kan man høre historier om skogbranner som ødela skoger og fjellsider, for at det så steg villaer, casinoer og turisthoteller opp av askene noen år etter. Knyttet til det monolittiske fokuset på en økonomisk strategi basert nesten utelukkende på turisme, har skogbranner i de siste årene muliggjort veksten av turistinfrastruktur og bygd miljø, skriver forfatterne på Focaal blog.

Bildet kan inneholde: klær, panne, bokhylle, yttertøy, hylle.
Publisert 30. sep. 2021 10:11

Fritt Ords Pris 2021 tildeles Jan Grue, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. Sammen med forfatterne Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen mottar Grue prisen for et sterkt og kritisk bidrag til å belyse samfunnssituasjonen og ytringskulturen for funksjonshemmede i Norge.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, skilting, sirkel, logo.
Publisert 29. sep. 2021 15:14

- Jeg tenker at det er viktig i skolen med substanskunnskap, for eksempel at det er viktig med samfunnskunnskap og viktig med historie, for det er på den måten elver og borgere lærer seg hvordan samfunnet faktisk fungerer, sier Cathrine Holst på universitetsplassen. 

Bildet kan inneholde: gjøre, magenta, logo, merke, grafikk.
Publisert 28. sep. 2021 12:29

- Selve tenkningen skjer ofte i andre formater enn en klassisk fagfellevurdert artikkel. Det er en vekselvirkning her. Når jeg har vært i kontakt med folk fra ulike fag og samfunnssfærer har jeg blitt bedre på å forstå hvordan jeg bør snakke om mitt eget fagfelt. Det hjelper rett og slett å snakke med andre mennesker, sier Jan Grue til Khrono.