Aktuelle saker fra hele SV

Image may contain: Office supplies, Writing implement, Pen, Office instrument, Gesture.
Published July 9, 2021 10:27 PM

C-REX offers an MA grant for students writing a thesis on right-wing extremism, linked to one of three research projects. Application deadline: 20 August 2021

Grant announcement

Foreldre med to barn holder hverandre i hendene, og de to barna ser opp på hver sin forelder
Publisert 29. juni 2021 12:29

Forskjellen i formue mellom nordmenn er nå langt større enn i flere andre europeiske land. Marianne Nordli Hansen og Maren Toft er intervjuet av forskning.no etter å ha skrevet om norsk ulikhet i verdens høyest rangerte tidsskrift for sosiologisk forskning.

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 23. juni 2021 19:34

- Fremfor å standardisere prisen, fastsette et pristak, operere med sentralisert vaksineinnkjøp eller tillate at andre aktører enn de to store også produserer vaksiner, besluttet Modis regjering midt under den andre smittebølgen at halvparten av alle indiske vaksiner skulle være tilgjengelige på det frie markedet, skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Transit Magasin.

To nepalere losser gasstanker av en lastebil.
Publisert 21. juni 2021 14:39

Vil det grønne skiftet føre til en mer ustabil energihverdag, også i Norge? Sosialantropolog mener vi kan lære noe av energifleksibiliten hos innbyggerne i en liten by i Nepal.

Publisert 18. juni 2021 14:40

Har du et stort engasjement for statsvitenskapsfaget? Er du glad i å formidle? Brenner du for god undervisning? Søk jobb som seminarleder på Institutt for statsvitenskap!

Portrettbilde av Jemima García-Godos
Publisert 14. juni 2021 14:40

– Han vil bli den første presidenten i Perus historie som kommer direkte fra en så beskjeden bakgrunn, sier Jemima García-Godos til Klassekampen. Geografiprofessoren, opprinnelig fra Peru, er intervjuet om valget i Peru, der venstrekandidaten Pedro Castillo ser ut til å sikre en knapp seier.

Bildet kan inneholde: eiendom, tre, murverk, murstein, stråle.
Publisert 14. juni 2021 10:33

Antimuslimske holdninger har blitt mer utbredt i Europa de siste tretti årene, men det er viktig å skille mellom kritikk av enkelte former for islamsk praksis og troen på muslimsk maktovertakelse, skriver Katrine Fangen i et essay på forskning.no.