Aktuelle saker fra hele SV

Bildet kan inneholde: på dagtid, eiendom, bygning, vindu, tre.
Publisert 20. sep. 2021 14:39

Når Karen O’Brien ankommer Bilbao for å ta imot prestisjetung pris, er gatene fulle av plakater med ansiktet hennes på. Samfunnsgeografen vil bruke oppmerksomheten til å belyse samfunnsvitenskapens rolle i klimaforskning.

Bildet kan inneholde: gjøre, fersken, grafikk, logo, merke.
Publisert 16. sep. 2021 13:19

- Det å være lønnsarbeider er måten man får verdi, det er en av våre fremste identiteter. Man er knapt verdt noe særlig om man ikke har et godt svar på spørsmålet "hva er det du driver med da?", sier Ståle Wig på Ekko.

Bildet kan inneholde: briller, panne, briller, ansikt, hår.
Publisert 15. sep. 2021 09:57

Lars Mjøset ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) skal holde årets Stein Rokkan Memorial Lecture ved Universitetet i Bergen: - Rokkan er aktuell fordi han tilbyr oss metoder for å overvinne det uheldige spesialiseringsmønstret som mange av dagens samfunnsforskere sliter med.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, materiell eiendom, magenta, logo.
Publisert 7. sep. 2021 09:55

- Mange høgrepopulistiske parti har hatt kvinnelege leiarar lenge, så dette er ikkje heilt nytt. Men det kan absolutt vere eit strategisk val for å appellere meir til kvinner, som kan ha lettare for å identifisere seg med ein kvinneleg leiar. Dette er parti som tradisjonelt har hatt ei stor overvekt av mannlege veljarar, seier Fangen i intervjuet.

Bildet kan inneholde: sykkel, tre, hjul, kunst, dekk.
Publisert 2. sep. 2021 12:45

Kun få dager etter at utstillinga om Myanmar åpna i Torggata, blei et av bildene sensurert med spraymaling: - Det er spennende å se at utstillinga kan vekke så sterke reaksjoner, sier masterstudent ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Bildet kan inneholde: person, hår, hode, leppe, smil.
Publisert 31. aug. 2021 14:10

Innovasjonsprisen 2021 går til Karen Helene Ulltveit-Moe. Økonomen nøyer seg ikke med å være en av landets ledende eksperter på hva som fremmer innovasjon, hun vil også sjøl tenke nytt.

Bokser på renovasjonsstasjonen.
Publisert 31. aug. 2021 13:18

Sarah Mahoney er blant de få antropologistudentene som har dratt på feltarbeid som normalt under pandemien. - Vi må ikke ta like mye hensyn til covid her i landsbyen som i Tokyo, sier hun.

Published Aug. 31, 2021 10:46 AM

People want clear, evidence-based information about exactly which lifestyle changes can improve their brain health, according to a new report from the Lifebrain consortium at the University of Oslo.