Aktuelle saker fra hele SV

Kristian Stokke
Publisert 23. feb. 2021 16:19

Det mest slående nå er at dette er en brei, folkelig mobilisering, med imponerende kreativitet og mot, sier Kristian Stokke til Klassekampen i et oppslag om protestene mot militærkuppet i Myanmar.

Published Feb. 18, 2021 6:10 PM

We ought to strive to activate the students in lectures. Not because it is more fun, or because it helps motivate them, but because it is an effective learning strategy.

Published Feb. 18, 2021 6:10 PM

Why do we keep making bad presentations that even we ourselves find annoying? And why do we put so much effort into our academic work, but the minute we have to make a presentation, we simply throw it together on autopilot? And is there anything we can do about this? Tarald L. Berge will give us the dos and don’ts of PowerPoint.

Bildet kan inneholde: rektangel, skrift, materiell eiendom, parallell, kretskomponent.
Publisert 16. feb. 2021 15:58

Treffsikre politiske prognoser er sjelden kost i det norske mediebildet, mener statistikkforsker Jørgen Bølstad. Derfor har han utvikla et nettsted som samler og analyserer et stort antall meningsmålinger.

Bildet kan inneholde: datamaskin, personlig datamaskin, inndataenhet, bildesign, kontorutstyr.
Publisert 15. feb. 2021 11:16

- Vi burde tenke på hvordan den nødvendige teknologien kan gjøres lett tilgjengelig for lokale aktører istedenfor å overlate resirkuleringen av elektronisk-avfall til store selskaper, sier Samwel Moses Ntapanta i intervju med Casa de Globo.

Bildet kan inneholde: azure, skrift, aqua, elektrisk blå, grafikk.
Publisert 11. feb. 2021 20:11

- Selv om en økonomisk aktivitet kan være legal, vil det i praksis være vanskelig å lykkes med en business uten å bøye eller bryte regelverket, sier Ståle Wig om hvordan cubanere klarer seg i dagens cubanske økonomi.

faksimilie av avisartikkel
Publisert 11. feb. 2021 15:59

Nordmenns syn på  statusforskjeller mellom yrker er tilforlatelig likt det man finner i andre land og til andre tider, og rangeringen overlapper med lønns- og utdanningsnivå, skriver tre av forfatterne bak den ferske boka "Arbeiderklassen" i Klassekampen.