Aktuelle saker fra hele SV

Published Jan. 12, 2022 3:48 PM

We are recruiting 1 full time research assistant to assist with research and administrative tasks focusing on nuclear disarmament and nonproliferation at the Department of Political Science, UiO. The position is funded by Alva Myrdal Center. The main tasks will include background research, archival research (in Norwegian archives), administrative assistance and web design.

Bildet kan inneholde: person, panne, ansikt, nese, kinn.
Publisert 10. jan. 2022 13:31

Manudeep Bhuller ved Økonomisk institutt og Lotte Thomsen ved Psykologisk institutt skal koordinere hvert sitt store forskningsprosjekt om økonomi og psykologi  med støtte fra Det europeiske forskningsrådet ERC.  Forskere ved UiO får fem av ni ERC-prosjekter i Norge.

Image may contain: White, Rectangle, Line, Font, Slope.
Published Jan. 10, 2022 12:49 PM

Kristin Asdal, Professor at TIK, and colleagues organize a prallell session at the 38th EGOS Colloquium in Vienna 7-9 July 2022. The theme of the session is "Valuation and Critique in the “Good Economy”". Deadline for submitting short papers is 11. January.

Bildet kan inneholde: produkt, organisme, gjøre, rektangel, kunst.
Publisert 6. jan. 2022 14:35

Prof. Kristin Asdal ved TIK organiserer sammen med kollegaer en paralellsesjon på EGOS konferansen i Wien 7.-9. juli 2022. Tema for sesjonen er "Valuation and Critique in the “Good Economy”". Frist for å sende inn short papers er 11. januar.

Bildet kan inneholde: blå, azure, aqua, gjøre, elektrisk blå.
Publisert 3. jan. 2022 11:39

- Etter snart to års erfaring med nedstengninger, munnbind og hilsing med albuen, kan det virke som om den største negative virkningen av pandemien er at andre mennesker nå bør møtes med frykt og mistenksomhet. Jo mer fremmede og fjerne de virker, desto viktigere blir det å holde trygg avstand, skriver Thomas Hylland Eriksen i en kronikk på NRKs nettsider.

Bildet kan inneholde: font.
Publisert 15. des. 2021 10:08

- Cuba har vært en blindsone for den internasjonale venstresida de siste 50 årene. Men nå skal det mer og mer til for å hevde at den kubanske regjeringen representerer folket, sier Ståle Wig til Klassekampen.

Grønne kaffebønder på kaffeplante
Publisert 13. des. 2021 11:31

Kaffebøndene i Guatemala har store utgifter i møte med soppangrep og tørke, men prisen på kaffe er den samme. Hva skal til for at en global verdikjede tilpasser seg klimaendringene?

Bildet kan inneholde: briller, sky, fotografi, smil, himmel.
Publisert 9. des. 2021 10:49

- Drapene på uskyldige sivile har vakt sterke reaksjoner i Nagaland, også blant det lokale BJP-lederskapet. En sentral lokal BJP-leder kalte det for «en krigsforbrytelse i fredstid, en henrettelse og et folkemord», skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Transit Magasin.