Aktuelle saker fra hele SV

Fluefisker midt i elva
Publisert 23. mai 2022 22:17

Antropologer og biologer saumfarer elver på fire kontinenter, på leiting etter en fisk med opphav i britisk imperialisme.

Bildet kan inneholde: briller, panne, briller, hår, smil.
Publisert 13. mai 2022 11:20

Steffen Hornemann skriver masteroppgave om hvordan folk i Oslo bruker digitale teknologier til å komme seg rundt i byen, enten med sykkel eller til fots. Snart skal han til Italia for å presentere prosjektet sitt.

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 12. mai 2022 13:52

- Det er verdt å bemerke at nettopp høyesterett de siste årene under Modi har uttrykt stigende bekymring over det «enorme potensiale for misbruk» som ligger i oppvigleri-paragrafen, og har oppfordret til at den avskaffes, skriver Kenneth Bo Nielsen.

Bildet kan inneholde: font.
Publisert 12. mai 2022 13:35

- Du skal plage naboen, før puttet du kinaputter i postkassa til læreren du ikke liker. Russetida er en selvorganisert overgangsrite til voksenlivet. Dermed er det første gang ungdommene deltar i et ritual med sex og rusmidler. Da må det jo bli litt heftig, sier Thomas Hylland Eriksen i intervju med Harvest Magazine.

Publisert 12. mai 2022 13:02

Har du et stort engasjement for statsvitenskapsfaget? Er du glad i å formidle? Brenner du for god undervisning? Søk jobb som seminarleder på Institutt for statsvitenskap!

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 2. mai 2022 09:16

- I praksis er den globale økonomien standardiserende på mange plan, og reduserer valgmuligheter, fleksibilitet og muligheter til å basere samfunn på mer bærekraftige verdier. Vårt syn er at kunnskap om lokale livsverdener, basert på kvalitativ forskning, er nødvendig for å holde mulighetene åpne i fremtiden, men både kapitalismen og staten trekker i motsatt retning, forteller Thomas Hylland Eriksen.

baard harstad ute i skogen
Publisert 26. apr. 2022 12:00

Bård Harstad, som er professor ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo, mottar sin tredje tildeling fra EUs forskningsråd (ERC). Med midlene skal han blant annet studere hvordan internasjonale avtaler og politikk kan utnytte («exploit») de politiske kreftene som ofte står i veien for god politikk.

Bildet kan inneholde: musikkartist, konsert, musiker, musikk, underholdning.
Publisert 22. apr. 2022 14:09

"Takk og lov for at psykologistudentenes revygruppe Morrari har overlevd pandemi og digitalt liv på PSI", skriver Guro Øiestad i sin anmeldelse av revyen "Bak fasaden", og fortsetter: