Aktuelle saker

• thomas-boomtown-bok Globalization has broken the chain of responsibility 15. aug. 2018 10:43

In his new book, “Boomtown”, Thomas Hylland Eriksen investigates the ambivalence and conflict in Gladstone, Australia, a community that is struggling with the effects of globalization.

• olafiagangen660 Mangfold kan være ubehagelig 14. aug. 2018 10:59

De fleste nikker og smiler når ord som inkludering og mangfold kommer opp. Et casestudium om Olafiagangen på Grønland viser derimot at noen typer mangfold er uønsket, og at inkludering også har en ekskluderende bakside.

• erc-startinggrants-740px Fire av seks ERC Starting Grants på UiO til SV 10. aug. 2018 13:16

- Vi har dyktige forskere og har bygget opp et veldig godt støtteapparat både administrativt og vitenskapelig, sier SV-dekan Nils-Henrik von der Fehr, som en forklaring på hvorfor forskere fra fakultetet lykkes så godt med å få midler fra Det europeiske forskningsrådet (ERC).

• krueger Dirk Krueger, University of Pennsylvania 23. aug. 2018 14:15

Department seminar. Dirk Krueger is a Professor at the University of Pennsylvania.

• anita-sundnes-web Har utforsket detaljer og helhet i småbarnsfamiliers dagligliv 24. aug. 2018 12:15

Cand.polit i pedagogikk Anita Sundnes vil forsvare sin avhandling for graden ph.d:

Utvikling gjennom sosial deltakelse i et tilrettelagt dagligliv: En teoretisk og metodisk tilnærming til studiet av barn i alderen 0-3 år

• Svein Johansen, Statistics Norway presents Microdata.no 24. aug. 2018 12:30

Microdata to go, online, no applications needed

With their new service microdata.no NSD and SSB offer researchers instant online access to microdata without any applications. On an inhouse demo Friday 24 August Statistics Norway shows how to access the service, how it works, what it contains, and how you use it. Welcome

Statistics Norway presents the new data service microdata.no

• strassheim-holger ARENA Tuesday Seminar: Holger Straßheim 28. aug. 2018 13:15

Holger Straßheim will present his paper 'Reframing regulation: behavioural expertise in EU policy-making' at the ARENA Tuesday Seminar on 28 August 2018.

• schweigaard-2018_cropped Schweigaardforelesningen 2018 29. aug. 2018 11:15

Geir Axelsen, administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå, skal holde årets Schweigaardforelesning til samfunnsøkonomistudentene.