Aktuelle saker

• colourbox12319021-(1) INTRANSIT- omstilling av den norske økonomien 18. jan. 2019 11:24

Rett før jul fikk TIK senteret på SV-fakultetet tilslag på et nytt åtteårig forskningssenter fra Forinnpol-programmet i Norges Forskningsråd. INTRANSIT skal forske på omstilling av den norske økonomien.

• eldre-kvinne-tenker Vi kan trene hukommelsen og den varer 18. jan. 2019 10:42

Ny doktoravhandling levner ingen tvil: Vi kan trene opp hukommelsen og treningseffekten varer over tid.

• trudelap Hvorfor får vi så få barn? Spør de unge selv. 17. jan. 2019 14:07

I 2020 gjennomføres en større internasjonal undersøkelse som kan gi svar på hvorfor det fødes færre barn.Hvis politikerne ønsker svar på hva som må til for å støtte dagens unge når de skal etablere seg med familie, bør de finansiere norsk deltakelse i denne undersøkelsen, skriver Trude Lappegård i en kronikk i Dagbladet.

• usyd Informasjonsmøte om University of Sydney 21. jan. 2019 12:15

Kunne du tenke deg utveksling til University of Sydney i løpet av graden din ved UiO? Avtalen er åpen for studenter fra de fleste fagmiljøer ved UiO.

Thommy Gatlin, fra Sydney Global Mobility Office, holder et informasjonsmøte mandag 21. januar kl. 12.15.

• 2019-01-21-bach Maximilian Bach, Birth Cohort Size Variation and the Estimation of Class Size Effects 21. jan. 2019 12:30

Job talk. Maximilian Bach is a PhD researcher at the DIW Berlin and Humboldt University Berlin. He will present a paper entitled "Birth Cohort Size Variation and the Estimation of Class Size Effects".

• professorboligen-uio Januarkonferansen 2018: Markedsmakt i en globalisert verden 24. jan. 2019 08:00

Tre store strukturelle endringer i verdensøkonomien har over de siste tiårene gitt økte inntektsforskjeller, økt risiko for finansiell ustabilitet og svekket mulighetene for effektiv stabiliseringspolitikk.

Samtidig er konkurransen svekket i en lang rekke næringer og land. Vi ser nærmere på hvordan utviklingen har vært de siste tiårene og hva konsekvensene kan være for økonomien i dag og fremover.

• johanstr Disputas: Johanna Strikwerda 24. jan. 2019 10:15

M.A. Johanna Strikwerda ved ARENA Senter for europaforskning og Institutt for statsvitenskap vil forsvare sin avhandling for graden ph.d.: Integration in the European Union’s field of defence and security

• heidi-fischer-bjelland_300 Disputas: Heidi Fischer Bjelland 25. jan. 2019 10:30

Master i sosiologi Heidi Fischer Bjelland vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor) ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Facing Complexity. Police officers’ reasoning and response to human trafficking