Aktuelle saker

• Bildet kan inneholde: briller, panne, briller, hår, smil. Masterstudent presenterer paper i Italia 13. mai 2022 11:20

Steffen Hornemann skriver masteroppgave om hvordan folk i Oslo bruker digitale teknologier til å komme seg rundt i byen, enten med sykkel eller til fots. Snart skal han til Italia for å presentere prosjektet sitt.

• Penal, nettbrett og notatbok på skolepult Ny studie om frafall på skoler med mange minoritetselever 12. mai 2022 14:38

Minoritetsmedelever er i det store og hele positivt for skoleprestasjoner. Likevel er sannsynligheten for å fullføre videregående lavere på skoler med høy andel elever med innvandringsbakgrunn.

• Bildet kan inneholde: font, rektangel. Kenneth Bo Nielsen om indisk oppvigleri-lov 12. mai 2022 13:52

- Det er verdt å bemerke at nettopp høyesterett de siste årene under Modi har uttrykt stigende bekymring over det «enorme potensiale for misbruk» som ligger i oppvigleri-paragrafen, og har oppfordret til at den avskaffes, skriver Kenneth Bo Nielsen.

• Trial Lecture: Dr. Maren Toft 18. mai 2022 10:15

Dr. Maren Toft will hold a trial lecture with the title “Meritokratiet. Myte, ideal eller virkelighet?”. The trial lecture is open to the public and staff and students are welcome to attend.

• Constructing temporal manoeuvring space: The transition of the car industry to electric cars 18. mai 2022 12:00

Christina Bidmon (assistant professor, Copernicus Institute of Sustainable Development, Utrecht University) presents her work on the transition towards electric cars.

• Painting by Lorenzetti Ambrogio titled "Allegory of Good Government". GOODPOL, Final Conference - May 19-20, 2022 19. mai 2022 09:30

This conference marks the end of the project "What is a Good Policy? Political Morality, Feasibility, and Democracy" (GOODPOL), hosted and funded by the Center for Advanced Study at the Norwegian Academy of Science and Letters.

• Bildet kan inneholde: panne, halsbånd, blazer, erme, dress. Disputation: Gunnar Fermann 20. mai 2022 09:00

Magister artium in Political Science Gunnar Fermann will be defending his dissertation for the degree of dr. philos.: Foreign Politics of Caveats in Coalition Operations: Empirical Research Program

• Kort om hva bilde inneholder EU som sikkerhetspolitisk aktør 23. mai 2022 08:30

EU har ofte blitt beskrevet som en økonomisk stormakt. Kan EU også bli en betydelig sikkerhetspolitisk aktør? Hva slags EU er i ferd med å vokse frem? Perspektiver fra de nordiske landene.