Aktuelle saker

• Bildet kan inneholde: himmel, bygning, verden, oransje, gest. 25 millioner til forskning på demokratisk tilbakegang i Europa 18. jan. 2022 14:39

I et nytt prosjekt skal forskere se på hva EU kan gjøre for å unngå demokratisk tilbakegang blant egne medlemsland. Vi er nå glade for at vi endelig kan komme i gang med prosjektet, sier Daniel Naurin, senterleder ved ARENA.

• Call for master students 13. jan. 2022 13:11

Zoom-seminar at C-REX for masters students

• Grønne kaffebønder på kaffeplante Kaffe og klimaendringer 13. des. 2021 11:31

Kaffebøndene i Guatemala har store utgifter i møte med soppangrep og tørke, men prisen på kaffe er den samme. Hva skal til for at en global verdikjede tilpasser seg klimaendringene?

• Bildet kan inneholde: mikrofon, podium, offentlig adresse system, talerstol, verden. Pandemien har synliggjort forskningens usikkerhet 6. des. 2021 13:23

Under pandemien har befolkningen fått følge diskusjonene mellom forskere i media. Det har ikke minsket tilliten, ifølge TIK-forskere.

• Studenter i et seminarrom med laptoper framfor seg fokuserer på foreleser Snur undervisninga på hodet 1. des. 2021 10:16

Undervisere ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi tar sjanser i auditoriet: - Forelesning er et format som blei funnet opp i ei tid der folk knapt nok hadde lærerbøker.

• Politi med skytevåpen foran protesterende studenter Kampen om kunnskapen 30. nov. 2021 11:36

Hva regnes som kunnskap, hvem sin kunnskap blir anerkjent og hvordan undervises det egentlig på universitetet? Det sosialantropologiske fagmiljøet diskuterer avkolonisering av akademia.