Aktuelle saker

• digitalt-mote Hvordan blir jobbhverdagen etter koronakrisen? 26. mai 2020 12:32

Allmøter kan være bedre på skjerm, men diskusjoner fungerer best ansikt til ansikt. Og jobbfellesskapet kan lide hvis for mange jobber hjemme.

• 49786738677_618a7e7ec4_k Coronavirus and Far Right: Seizing the Moment? 21. mai 2020 09:30

How did the global far right politicize Covid-19 ? How did far-right actors seize the public health crisis? In a comment for ISPI (Istituto per gli Studi di Politica Internazionale) Graham Macklin argues that the far right was quick to capitalize upon the Coronavirus pandemic too, though its response has varied widely across countries.

• verden-med-virus-eu-970 Verden med virus: Styrker det europeiske samarbeidet 14. mai 2020 12:23

– EU har gjort akkurat det vi kunne forvente: svært lite, sier Jarle Trondal. ARENA-forskeren forklarer hvorfor EU ikke har reagert raskere på covid-19, og hvordan det europeiske samarbeidet likevel trolig vil komme sterkere ut av krisa.

• cas-mudde-far-right-today-review Book review: Cas Mudde. The Far Right Today 7. mai 2020 10:01

Every month, Right Now! publishes the book reviews that have appeared in the latest volume of E-Extreme the newsletter of the ECPR Standing Group on Extremism & Democracy. In this post, C-REX affiliate Tamta Gelashvili discusses Cas Mudde's latest volume The Far Right Today.

• corona660 Koronaforskning om hvordan vi har det 7. mai 2020 09:55

Psykologisk institutt har hatt fire spørreundersøkelser om folks nye vaner i forbindelse med Koronapandemien. Over 20.000 personer er nådd via sosiale medier.

• hmdalen_smaller Disputas på Økonomisk institutt: Hanne Marit Dalen 6. mai 2020 10:02

Den 19.mai disputerer Hanne Marit Dalen med avhandlingen " Policies and incentives in electricity production and consumption - Political feasibility and effects of policy measures".