English version of this page

Aktuelle forskningssaker

Fluefisker midt i elva
Publisert 23. mai 2022 22:17

Antropologer og biologer saumfarer elver på fire kontinenter, på leiting etter en fisk med opphav i britisk imperialisme.

Bildet kan inneholde: briller, panne, briller, hår, smil.
Publisert 13. mai 2022 11:20

Steffen Hornemann skriver masteroppgave om hvordan folk i Oslo bruker digitale teknologier til å komme seg rundt i byen, enten med sykkel eller til fots. Snart skal han til Italia for å presentere prosjektet sitt.

baard harstad ute i skogen
Publisert 26. apr. 2022 12:00

Bård Harstad, som er professor ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo, mottar sin tredje tildeling fra EUs forskningsråd (ERC). Med midlene skal han blant annet studere hvordan internasjonale avtaler og politikk kan utnytte («exploit») de politiske kreftene som ofte står i veien for god politikk.

Dame med kort har ute i sola - portrett
Publisert 21. apr. 2022 14:30

­- Det er en stor ære å være det første ikke-svenske medlemmet i Det svenske klimapolitiske rådet.  Medlemmene er knallgode akademikere fra mange ulike disipliner, sier Elin Lerum Boasson, som er professor ved Institutt for statsvitenskap ved UiO . 21. april ble hun utnevnt til medlem i rådet.

Bildet kan inneholde: eiendom, hus, hjem, bygning, eiendom.
Publisert 24. mars 2022 09:05

Her finner du en oversikt over C-REX-forskere som kan kommentere ulike aspekter knyttet til moskéskytingen i Bærum. Vi har også lagt ut en foreløpig vurdering av hvordan angrepet passer inn i eksisterende trender hva gjelder høyreekstrem vold mer generelt.

Arkitekttegning av Grønlikaia
Publisert 9. mars 2022 09:05

Studieprogrammene ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi retter seg aktivt inn mot et voksende arbeidsmarked: - Få fag har samme forutsetning for å sikre sosial bærekraft som samfunnsgeografi, sier daglig leder av Rodeo arkitekter.

Bildet kan inneholde: musiker, interiørdesign, kunstner, kunst, dress.
Publisert 31. jan. 2022 15:58

Det er bred enighet om behovet for en kunnskapsbasert forvaltning, men eksperter opptrer ikke alltid rent faglig og nøytralt. ARENA-forskere har undersøkt hvordan eksperter kan holdes ansvarlige.

Grønne kaffebønder på kaffeplante
Publisert 13. des. 2021 11:31

Kaffebøndene i Guatemala har store utgifter i møte med soppangrep og tørke, men prisen på kaffe er den samme. Hva skal til for at en global verdikjede tilpasser seg klimaendringene?

Studenter i et seminarrom med laptoper framfor seg fokuserer på foreleser
Publisert 1. des. 2021 10:16

Undervisere ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi tar sjanser i auditoriet: - Forelesning er et format som blei funnet opp i ei tid der folk knapt nok hadde lærerbøker.