Aktuelle saker

Publisert 20. juni 2018 11:23

Forskningsrådet har evaluert det samfunnsvitenskapelige fagområdet i Norge og gir Sosialantropologisk institutt vurderingen "excellent".

Publisert 8. juni 2018 10:18

Magali og Mette har fått jobb i prestisjeprosjektet UiO:Livsvitenskap. I sommer skal de forske på bruk av planter og utvikle en app for gravide. – Jeg har virkelig oppdaget at antropologi er nyttig på mange felt, sier Mette.

Publisert 15. mai 2018 09:48

Christian Krohn-Hansen og Penny Harvey har redigert et spesialnummer av JRAI om antropologien om arbeid. Sammen med artikkelforfatterne håper de å bidra til ny utvikling innen etnografiske og antropologiske studier.

Publisert 9. mars 2018 09:15

Fagmiljøet på Sosialantropologisk institutt er plassert på 32. plass i verden.

Skjermdump fra Dagens Næringsliv.
Publisert 2. mars 2018 13:17

Fjerne bestemors gardiner? Legge inn vann? Kjøpe tv? Eie hytta alene eller dele den med 100 slektninger? DN har intervjuet våre hytteforskere, Marianne Lien og Simone Abram, i en stor artikkel om nordmenns kompliserte hytteliv.

Publisert 28. feb. 2018 13:58
Magali Courtade og Linn Elisabeth Olsen var i praksis hos Telenor.
Publisert 28. feb. 2018 13:57

Etter å ha prøvd seg i arbeidslivet, har studentene i antropologi fått en mye bedre forståelse av hva slags jobber de kan få når de er ferdig. – Det er inspirerende å se at antropologer gjør en rekke meningsfylte ting, sier student Aurora Brekke.

Skjermdump av artikkelen i magasinet Spondylitten.
Publisert 9. jan. 2018 12:50

Norsk revmatologisk forenings medlemsblad bruker fire sider på en artikkel om PhD-prosjektet til Jonas Kure Buer.

Publisert 19. des. 2017 09:54

"Tilhørighet er viktig for alle mennesker. Det varierer hva vi gjør for å skape det, og hvor langt vi går for å omforme omgivelsene. Sistnevnte er også et spørsmål om makt. Noen kaller seg kosmopolitter og finner seg til rette alle steder. Andre strekker seg langt for å forandre de ytre omgivelsene i sitt eget bilde. "

Publisert 1. des. 2017 12:44

Førsteamanuensis Elisabeth Schober har fått FRIPRO-finansiering fra Forskningsrådet som ungt forskertalent.