Oil rig and workers
Publisert 26. sep. 2019 18:56

Det grønne skiftet skaper tapere på arbeidsmarkedet. David Jordhus-Lier undersøker hva de som står i fare for å miste jobben tenker om norsk klimapolitikk.

Are Skeie Hermansen
Publisert 3. sep. 2019 11:59

Tida er moden for å studere hvordan endring i økonomisk integrasjon fra innvandrere til deres etterkommere utfolder seg på arbeidsplassnivå, mener Are Skeie Hermansen.

Graffitimaler
Publisert 26. aug. 2019 17:35

Et fristed, flukt fra hverdagens rutiner, adrenalin og spenning, dette er viktige drivkrefter for grafittimalere.  Men de er også opptatt av at den ulovlige taggingen skal vekke følelser hos tilskuerne.

Reklameplakat av dame på utvendig vegg
Publisert 13. juni 2019 16:13

Emma Arnold utforsket store deler av Oslo og Stavanger til fots og gjennom en kameralinse. Hun skulle se etter grafitti og gatekunst, men reklamen var i veien.

Publisert 11. apr. 2019 18:38

En studie gjort av forskere ved Universitetet i Oslo og Stockholms Universitet har sammenlignet bostedsmønstre og segregering blant ikke-europeiske innvandrere i fem nordeuropeiske land.

Les artikkelen på forskning.no.

Publisert 5. feb. 2019 09:53

CO2-utslippene i Oslo og Akershus skal ned med 50 prosent innen 2030. For at flere skal gå, sykle eller velge kollektivt, er det viktigere å satse på stedene dit folk reiser til, enn der de bor, ifølge en masteroppgave ved ISS.