Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• innvandrere-klumper-660 Innvandrere klumper seg mindre sammen i Norge enn i Sverige 11. apr. 2019 18:38

En studie gjort av forskere ved Universitetet i Oslo og Stockholms Universitet har sammenlignet bostedsmønstre og segregering blant ikke-europeiske innvandrere i fem nordeuropeiske land.

Les artikkelen på forskning.no.

• ep_reintke_metoo_660 EU, #metoo og likestilling 8. mars 2019 10:19

Mange fryktet likestillingspolitiske tilbakeslag da Norge ble med på EØS-avtalen. 25 år senere viser forskningen at resultatet så langt heller har vært en vinn-vinn-situasjon, sier professor Cathrine Holst i dette intervjuet på den internasjonale kvinnedagen.

Arrangementer

• climate-and-society-forum Taking Sustainability Seriously: Education for Transformation 24. apr. 2019 16:15

What is the role of the students and employees at the University when it comes to transformations to sustainability in society? What are the skills and competencies students need to navigate change and influence their future? Can there be such a thing as transformative universities?

• katalys_klass-i-sverige_enrad_rodbox-e1505993337271 Göran Therborn: Klass i Sverige 25. apr. 2019 14:15

Etter å ha tilbragt fire tiår ved prestisjefulle universiteter rundt om i verden, vendte Göran Therborn hjem og fant et Sverige som var langt mer preget av sosial ulikhet og klasseskiller enn da han dro. Som han selv skriver var han i «sjokk»: Konsentrasjonen av formue og fordelingen av inntekt var helt annerledes. Samtidig var det langt flere fattige og skolevesenet var radikalt endret. Hvordan hadde Sverige havnet her?

• fen Voluntary organizations in democracy. The case of Norway 2. mai 2019 14:15

Velkommen til et nytt Arbeid, politikk og organisasjon-seminar. Fredrik Engelstad vil presenterer paperet: "Voluntary organizations in democracy. The case of Norway".