Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• sjukehus740px Hva er jobben din verdt? 30. apr. 2020 11:44

- En kulturell prosess ligger alltid bak hvilken type arbeid som verdsettes i samfunnet, sier Ståle Wig. Han har forska på private næringsdrivende på Cuba, og argumenterer for en revurdering av arbeidsbegrepet.

• rengjoring-660x400 Arbeidsplassen betyr langt mer for hva du tjener enn før 14. apr. 2020 07:39

Lønnsforskjeller mellom bedrifter forklarer mye av den økende ulikheten i Norge og andre høyinntektsland. Økt bruk av innleid arbeidskraft, konkurranseutsetting av arbeidsoppgaver og svekkede forhandlingsrettigheter for arbeidstakere bidrar til å forsterke lønnsulikheter, ifølge forskere bak ny studie.

• logo-osloforskning Osloforsknings masterseminar 2020 2. juni 2020 08:30

Hvert år deler Oslo kommune og Universitetet i Oslo ut stipend til masterstudenter som forsker på Oslo-relevante problemstillinger. På vårt årlige seminar presenterer utvalgte studenter sine oppgaver.

I år skal tre tidligere studenter presentere hovedfunnene i masteroppgavene sine.

Seminaret er åpent for alle!

• alida-skiple-350 Disputas: Alida Skiple 22. juni 2020 10:30

Master i kulturstudier Alida Skiple vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor) ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Waves of Tolerance