Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• Foreldre med to barn holder hverandre i hendene, og de to barna ser opp på hver sin forelder Hvem foreldrene dine er, betyr stadig mer i Norge 29. juni 2021 12:29

Forskjellen i formue mellom nordmenn er nå langt større enn i flere andre europeiske land. Marianne Nordli Hansen og Maren Toft er intervjuet av forskning.no etter å ha skrevet om norsk ulikhet i verdens høyest rangerte tidsskrift for sosiologisk forskning.

• Bokomslag og svart/hvitt-bilde av forsamling foranJesus-figur Ny bok henter fram kjente sosiologers tanker om religion 14. juni 2021 12:45

Hvilke ideer har samfunnsteoretikere som Habermas, Bourdieu og Giddens om religion? En ny innføringsbok om noen av vår tids viktigste sosiologer vil bygge bro mellom almen sosiologi og religionssosiologi.

Arrangementer

• Bildet kan inneholde: briller, panne, nese, briller, ansikt. Disputas: Laura Führer 15. okt. 2021 10:30

Master i statsvitenskap og internasjonale studier Laura Führer vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor) ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

"The Social Meaning of Skin Color": Interrogating the Interrelation of Phenotype/Race and Nation in Norway

• Bildet kan inneholde: person, panne, nese, ansikt, smil. Trusted, but not trustworthy? Science advice in an environment of trust. 21. okt. 2021 14:15

POW Workshop with Torbjørn Gundersen, 21th of October 2021, 14:15-16:00

• Bildet kan inneholde: skrift, rektangel, merke. Anu Kantola, Jules Naudet and Bruno Cousin: How the wealthy feel and think about the rest 20. jan. 2022 08:15

Anu Kantola, Jules Naudet and Bruno Cousin: How the wealthy feel and think about the rest.

In this seminar, we bring together Anu Kantola (University of Helsinki - Finland), Bruno Cousin (Sciences Po, CEE - France) and Jules Naudet (CNRS, CEIAS - France). In the course of two presentations, we are offered in-depth analyses of how the upper class feels and thinks about the rest.