Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• trikk_660 Trenger mer aktiv boligpolitikk for å få ned bilbruk 5. feb. 2019 09:53

CO2-utslippene i Oslo og Akershus skal ned med 50 prosent innen 2030. For at flere skal gå, sykle eller velge kollektivt, er det viktigere å satse på stedene dit folk reiser til, enn der de bor, ifølge en masteroppgave ved ISS.

• fjellklatrere_660 Mye mer enn bare lek 21. des. 2018 18:11

- Det er jo rene universitetet det folk driver med på fritiden, sier Lise Kjølsrød. I sin nye bok argumenterer sosiologen for at «voksnes lek» som fjellklatring og kunstsamling, ikke bare er viktig for en selv, men også for samfunnet.

Arrangementer

• climate-and-society-forum Optimism, pessimism and the role of hope in transformations to sustainability 27. feb. 2019 16:15

How do you view the possibilities for a sustainable future? What is the role of hope in activating actions for sustainability? What is the difference between optimism, pessimism and realism?

• annebits_300 Disputas: Anne Bitsch 1. mars 2019 10:30

Master i samfunnsgeografi Anne Bitsch vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor) ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Voldtektens geografi. En studie av den rettslige forvaltningen av seksuelt medborgerskap i Norge

• perifier_660 Periferier - Vinterseminar i samfunnsgeografi 2019 14. mars 2019 09:00

ISS ønsker å skape en samlingsplass for norske samfunnsgeografer og inviterer til vinterseminar i Oslo, med sikte på å etablere en årlig tradisjon.