Aktuelle saker fra hele SV

Publisert 16. aug. 2017 08:33
Publisert 15. aug. 2017 11:16

Den amerikanske sosiologen Pete Simi har forsket på hva som stanser ekstremister fra å begå terror.

Publisert 14. aug. 2017 12:56

Et ekspertutvalg har kartlagt behovet for forskning på ekstremisme og terrorisme på vegne av Norges forskningsråd.

Katrine Fangen
Publisert 9. aug. 2017 09:47

Det har blitt mer vanlig med rasistiske kommentarer og hatytringer på nett og det er en bekymringsfull utvikling, i følge professor Katrine Fangen.

Stipendiat Janis Heinrich Zickfeld går sammen med sin veileder, Thomas Schubert, nye publiseringsveier. Foto: Svein Harald Milde
Publisert 8. aug. 2017 11:24

Forskere ved PSI har prøvd ut en ny publiseringsmodell, som gjør det lettere å publisere uansett hva resultatene viser.

Publisert Aug. 7, 2017 4:17 PM

Action Research is inviting articles for the special issue: Climate Change and Action Research: Creating Transformative Knowledge With Stakeholders.

Jo større ulikhetene er, desto mer villige er eliten til å benytte vold for å beholde makta. Ifølge media opplever tiggere vold, hets og sjikanering fra nordmenn.
Publisert 7. juli 2017 11:38

På to år med blå regjering økte forskjellene mellom fattig og rik i Norge med nesten 10 prosent. Nå tyder en ny studie på at jo større sosial ulikhet vi tillater oss, jo større er risikoen for vold, rasisme og ekstremisme.

Publisert July 6, 2017 1:20 PM

The AdaptationCONNECTS project is looking for a Postdoctoral Fellow. Want to work with us and explore the role of art in adaptation processes? Apply before 15 August.

illustrasjon
Publisert 3. juli 2017 11:34

Det handlet om standardarbeidsforholdet, arbeidsmigrasjon og arbeidstakeres strategier da AFI inviterte til avslutningskonferanse for et tre år langt forskningsprosjekt om vikar- og bemanningsbransjen. Se opptak fra konferansen her.

Publisert 2. juli 2017 07:00

22. juli-kommisjonen i Norge var lukket og dominert av direktører og eksperter. Kommisjonen for lagring av atomavfall i Tyskland var åpen og dominert av interessegrupper og politikere. Hva fungerte best?

Inger Furseth
Publisert 30. juni 2017 09:31

Inger Furseth og Pål Repstads bok Innføring i religionssosiologi har blitt oversatt til persisk og tyrkisk. - Det er stas at boka fanger interesse også utenfor landets grenser, sier Inger Furseth.

Overheatings project group at the closing conference.
Publisert June 29, 2017 11:37 AM

The Closing Conference of Overheating was held June 1, at the House of Literature in Oslo. The event was streamed live and is now available to watch in the following videos.

Lise Kjølsrød
Publisert 28. juni 2017 16:04

Professor Lise Kjolsrod er intervjuet av NRK om dugnadsboom i fjellet: -Istedenfor å samles på kafé i byen, samles man på turisthytten.

Are Skeie Hermansen
Publisert 28. juni 2017 15:57

- Allerede fra ungdomsskolen rapporterer barn med innvandrerforeldre at de har høyere ambisjoner enn andre barn, sier postdoktor i sosiologi Are Skeie Hermansen til P4.

Publisert 26. juni 2017 12:11

Planane om å lata nettavisa Khrono bli eit nasjonalt meiningsberande organ for universitets- og høgskulesektoren vekkjer lita begeistring hos redaktørane i På Høyden og Universitetsavisa. Dei peikar på at avisa kan bli ein talarstol for leiarane.

Publisert 26. juni 2017 11:05

- Jøder er fortsatt en utsatt minoritet i Europa, og antisemittisk vold er underbelyst i forskningen. Det viser en rapport forfattet av C-REX-forsker Johannes Due Enstad.

Publisert 26. juni 2017 11:05

Siden oppstarten i februar i fjor har C-REX ansatt fire doktorgradsstipendiater

Publisert 26. juni 2017 11:05

Islamofobi og muslim-fiendtlige holdninger er mest utbredt i høyreekstreme miljøer på sosiale medier, men etter «flyktningkrisa» ble skepsisen mot asylsøkere og innvandrere generelt styrket.

Publisert June 26, 2017 11:04 AM

Christopher Sebastian Parker is a professor of political science at the University of Washington and will be a guest researcher at C-REX in the period August 15 - September 15

Publisert June 23, 2017 11:06 AM

C-REX Director Tore Bjørgo Chairs the section Right-Wing Extremism Beyond Party Politics at the ECPR General Conference in Oslo 6-9 September 2017.

Publisert 22. juni 2017 12:37

Professor Bernt Aardal ved Institutt for statsvitenskap er tildelt Universitetet i Oslos formidlingspris for 2017.

Publisert 22. juni 2017 09:57

Styret i UiO:Livsvitenskap har besluttet å støtte den nyetablerte Helseinnovatørskolen ved UiO, NTNU og Karolinska Institutet. Med dette ønsker UiO:Livsvitenskap å bidra til at tiltaket får fotfeste og blir en sterk aktør i UiOs økosystem for innovasjon.

Publisert June 21, 2017 3:41 PM

How often do incidents of antisemitic violence occur in contemporary Europe, and what trends are showing?

How exposed are Jewish populations in different countries? And who is behind these crimes?

Publisert 21. juni 2017 15:22

Leder for C-REX, professor Tore Bjørgo, er nylig utnevnt til medredaktør (associate editor) for tidsskriftet Perspectives on Terrorism.

Barn som tegner illustrasjoner.
Publisert 21. juni 2017 13:37

I Peru har forurensning fra oljevirksomhet blitt ignorert av myndighetene siden 1970-tallet. Indianere har levd med ødeleggelsene, men nå får de fortalt sine historier på sitt eget språk.