Aktuelle saker fra hele SV

Ledelsne ved SV- fakultetet og nytilsatte vitenskapelige på Lysebu
Publisert 21. feb. 2017 15:01

Femten vitenskapelig nytilsatte og ledelsen ved SV-fakultetet dro andre uke i februar et døgn sammen til Lysebu ved Nordmarka. Seminaret var faglig fruktbart og bidro også til å bygge nettverk.

Publisert 17. feb. 2017 10:56

Erfaring frå olje- og gassnæringa gjev Noreg eit fortrinn i utviklinga av vindkraft til havs. Men næringa har også gjort det vanskeleg å få kontinuitet i havvindprosjekta, ifølgje ein ny doktorgrad.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert Feb. 16, 2017 10:00 AM

- It is all accelerating too violently and too fast and we are lacking restricting mechanisms that would slow us down, says Thomas Hylland Eriksen in an interview with Politiken.

Publisert 10. feb. 2017 08:30

Kan vi beregne effekten av ADHD-medisiner? Den problemstillingen har stipendiat Mads Lund Pedersen fått over 3 millioner kroner av Forskningsrådet for å undersøke.

Publisert Feb. 9, 2017 04:21 PM

Kristin Asdal speaking at the Department of Culture Studies and Oriental Languages, University of Oslo, 15:00 on February 15th

Publisert 9. feb. 2017 09:28

Inger Skjelsbæk,  førsteamanuensis ved Institutt for psykologi og temaleder ved C-REX, er utnevnt som Visiting Fellow ved London School of Econonmics' Center for Women, Peace and Security

Publisert Feb. 8, 2017 01:30 PM

The edited volume 'Humans, Animals and Biopolitics: The More-than-Human Condition' has been reviewed favourably in the journal cultural geographies.

Publisert 7. feb. 2017 13:01

Vurderer du å bytte til muntlig eksamen? Eller lurer du på om du kan sensurere emnet ditt alene? Her er noen viktige ting du bør å vite om.

Publisert 7. feb. 2017 08:47

Studenter i statsvitenskap sendes gjennom fem års studieløp uten å verken øves eller prøves i ferdigheter muntlig unntatt ved helt spesielle anledninger. På masternivå finnes det muligheter for å gjøre noe med det.

Universitetsplassen
Publisert 6. feb. 2017 13:22

Halvparten av alle jobber i Norge vil kreve en mastergrad innen de neste ti årene. Derfor blir det stadig viktigere å sørge for at universitetene lykkes, sier forskere ved ARENA-prosjektet FLAGSHIP til University World News (UWN).

Publisert 3. feb. 2017 15:24

Kunnskapsdepartementet har avslått UiOs søknad om å opprette en egen kvote for menn på profesjonsstudiet i psykologi.

Grete Brochmann
Publisert 2. feb. 2017 15:46

- Større innvandring fra fattige land kan utfordre den norske modellen. Et tungt kompetanseløft må til for å kvalifisere denne gruppen for arbeidslivet, sier Grete Brochmann, som er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo og leder for Brochmann-utvalget.

Publisert Jan. 31, 2017 12:08 PM

​Inger Skjelsbæk, Associate Professor at the Department of Psychology, has been appointed Visiting Fellow at the Centre for Women, Peace and Security  at the London School of Economics.

Demonstrasjon i Philadelphia, Pennsylvania, USA
Publisert 27. jan. 2017 12:57

– Mange tror at store samfunnsendringer må starte ovenfra. Men historisk ser vi at slike endringer ofte har startet i det små, sier professor i samfunnsgeografi Karen O’Brien.

Publisert Jan. 27, 2017 12:22 PM

The day after President Trump’s inauguration in Washington, jubilant leaders of Western Europe’s radical right parties gathered in Koblenz, Germany. The meeting was an attempt to create a “European moment” ahead of a slate of Western European elections this year.

Publisert 27. jan. 2017 09:38

Innenfor LittleTools-prosjektet kan du finne interessante, morsomme og aktuelle ideer til masteroppgaver om vitenskap, politikk, økonomi, miljø - med utgangspunkt i hav, fisk og oppdrett.

Publisert 26. jan. 2017 17:39
Publisert 26. jan. 2017 11:24

Forutsatt finansiering vil 5, 6, 9, 10, 11 og 12 etasje i Eilert Sundts hus bli rehabilitert høsten 2018/våren 2019. Eiendomsavdelingen begynner sin prosjekteringen høsten 2017

På denne nettsiden vil vi publisere all informasjon vi har om rehabiliteringsprosjektet så snart det foreligger.

Publisert Jan. 26, 2017 08:30 AM

Our kick-off meeting in Brussels has been successfully accomplished. As coordinator of the consortium, the Center for Lifespan Changes in Brain and Cognition at the University of Oslo invited all project partners to a three-day-meeting at the EU headquarter.

Mellomgård borettslag, Groruddalen
Publisert 25. jan. 2017 08:56

Barneforeldre i Groruddalen er meir fornøgde enn media kan gje inntrykk av, ifølgje Malin Brevigh Nilsen. I ei masteroppgåve støtta av Osloforskning har ho undersøkt trivselen til innbyggjarar i det store dalføret nordaust i Oslo.

Terasseleiligheter i Groruddalen
Publisert 25. jan. 2017 08:53

Det er en utbredt misforståelse at Oslo er Europas raskest voksende by, sier Terje Wessel. Han er en av bidragsyterne til bokverket Det norske samfunn, som gir forskningsbasert kunnskap om det norske samfunnet.

Gruppen til profesjonsstudent Mathias Frøyhaug (t.v.). Foto: Hege Christensen/ UiO
Publisert 24. jan. 2017 12:54

To profesjonsstudenter ved Psykologisk institutt har deltatt på en ny praksispilot, som samler studenter fra de ulike helseprofesjonsutdannelsene ved Universitetet i Oslo i ett helseteam.

Martine Greek
Publisert 23. jan. 2017 11:11

Stipendiat Martine Greek møtte stor skepsis og utfordrende forhold på sitt feltarbeid i Chile.

Publisert Jan. 20, 2017 11:57 AM

The Little Tools team convened on Lysebu to discuss current projects and plan for the future.

Kaja Berg Hjukse mottar prisen av STKs styreleder, Kari Nyheim Solbrække på STKs Nyttårsfest. Foto: Malin Lenita Vik
Publisert 19. jan. 2017 13:27

SAI-stipendiat Kaja Berg Hjukse imponerte med sin oppgave om kvinners muligheter og utfordringer i Myanmar.