Aktuelle saker fra hele SV

Opinion pieces by students in SOSGEO 2301.
Publisert Apr. 26, 2017 1:46 PM

What matters to us? What kind of future do we want? How can we get there as a society? These questions formed the foundation of a writing assignment in the bachelor level course “Environment and Society” . Their thought-provoking texts are now presented in Taking a Stand: Students’ Perspectives on Environmental Issues (PDF)

Nye studenter foran SV- fakultetet
Publisert 26. apr. 2017 13:11

SV-fakultetet har god søkning til sine studieprogrammer. Antall søkere er på nivå med i fjor.

illustrasjon av trist barn
Publisert 25. apr. 2017 12:48

Andelen samlivsbrudd har økt kraftig de siste 40 årene og en ny undersøkelse viser at par med barn ikke er beskyttet mot denne økningen. - Vi er overrasket over at det er like stor økning i samlivsbrudd blant foreldre som blant barnløse, sier forsker Rannveig K. Hart ved UIO.

Første dag. En spent Jostein Holmgren på vei mot konferensesenteret. Foto: Peder Isager.
Publisert 25. apr. 2017 08:45

To PSI-studenter presenterte bacheloroppgaven sin på stor internasjonal forskningskonferanse. Her er deres historie:

Publisert 24. apr. 2017 12:43

- Det har vært en glede å få henge rundt med verdensledende samfunnsforskere og motiverte studenter hver sommer, sier sosiologiprofessor Lars Mjøset, som er faglig ansvarlig for SVs sommerskole for ph.d.-studenter.

Publisert 24. apr. 2017 08:45

Psykologisk institutt holdt nylig frokostseminar om depresjon i anledning Verdens helsedag 2017. Her er presentasjonene.

Woman in Ikisaya village in Kenya using a portable solar lantern
Publisert Apr. 20, 2017 11:00 AM

Project partner Charles Muchunku from Kenya has presented research findings based on a survey on energy expenditure in Kitui County in Kenya, showing extremely low energy expenditure for significant portions of the population.

Publisert 19. apr. 2017 16:16

Ståle Wig er en av flere akademikere som kommenterer de raskt økende forskjellene på Cuba. Wig har bodd i Havana over lengre tid hvor han har intervjuet småskala-forretningsfolk.

Les hele artikkelen i Dagbladet

Publisert 18. apr. 2017 12:47

Søk UiO:Livsvitenskap om støtte til internasjonalisering, praksisplasser i livsvitenskapsindustrien, konferanser og andre arrangementer. Alle utlysningene har søknadsfrist 1. juni 2017.

Publisert 10. apr. 2017 18:06

Ønsker du mer praksisnær undervisning? Mer kritisk tenkning og engasjement? Eller forbedre studentenes evne til å tenke tverrfaglig? Kanskje problembasert læring kan være en mulighet.

Publisert Apr. 10, 2017 11:47 AM

Watch Karen O’Briens keynote speech at the Ecological Challenges 2017 conference at the University of Oslo.

Publisert 7. apr. 2017 18:02

Etter å ha studert hva kvotesystemer betyr for hvor hardt parlamentarikere jobber, er Hermansen overbevist: Kvotering av kvinner er bra for demokratiet.

Publisert Apr. 5, 2017 2:45 PM

On March 27th, OSIRIS, in cooperation with NOS-HS, hosted a Nordic workshop on impact in the social sciences and humanities.

Tone Høgblad og Ola Gunhildrud har vært på mange skolebesøk, her er de på Nesodden videregående skole i fjor.
Publisert 3. apr. 2017 12:35

Tone Høgblad og Ola Gunhildrud Berta ønsker å besvare de banale spørsmålene og gjøre det lettere for studentene å finne ut av hva sosialantropologi er.

Menn til hest i Argentina.
Publisert 3. apr. 2017 09:34

Sammen med PhD Cecilia Salinas, reiser Marit Melhuus til Corrientes i Argentina, tilbake dit hvor hun var på sitt første feltarbeid i 1974. – Jeg er veldig spent. 70-tallet var en helt annen tid på så mange måter.

Publisert 30. mars 2017 16:39
Publisert 30. mars 2017 14:47

Den pensjonerte professoren i statsvitenskap, Bernt Hagtvet, er tildelt Eilert Sundts forskningspris for 2017.

Camilla Knutsen Steinnes foran skjermen
Publisert 29. mars 2017 12:47

Ordningen Erasmus+ har nylig åpnet opp for å gi stipend til studenter som vil  praksis i Europa etter studiene. Kamilla Knutsen Steinnes er den første som har fått stipendiet på fakultetet.

Publisert 23. mars 2017 15:28

Hege Skjeie tildeles ECPGs Gender and Politics Career Achievement Award for 2017 for sin langvarige innsats innen fagfeltet kjønn, likestilling og politikk. Vi gratulerer!

Publisert 22. mars 2017 13:41

Alt ligger til rette for at det kan oppstå minneverdig søt musikk på livsvitenskap i lunsjen 29. mars. Ta med matpakka til Realfagsbiblioteket, og hør om fremragende hjerneforskning innen flere ulike fag. Du møter blant andre musikkviter Alexander Jensenius som nylig ble tildelt et senter for fremragende forskning.

Anne Lise Ellingsæter portrett
Publisert 22. mars 2017 12:59

Kampen om familiepolitikken: Farvel til hybridregimet? av Anne Lise Ellingsæter er nominert til "Årets tidsskriftartikkel 2016" av Universitetsforlaget.

Publisert Mar. 22, 2017 11:23 AM

The Little Tools project organized a workshop on the sea and its economies on March 9th – 10th in Kabelvåg, Lofoten

Publisert 21. mars 2017 15:57

Både Irak og Libya hadde atomvåpenprogram som feilet. Hvorfor det? Målfrid Braut-Hegghammers forskning viser at Saddam Hussein og Muammar Gaddafi hadde langt mindre kontroll over og interesse for atomvåpenprogrammene sine enn det omverdenen har antatt.

Studentrevyen "Lystløgn - making revy great again" lages av Revygruppen Morrari. Foto: Rune Braaten
Publisert 21. mars 2017 15:11

Revygruppa Morrari har levert nok en solid og sprudlende revy, skriver publikummer Guro Øiestad. ”Lystløgn – making revy great again”, ble vist lørdag 18.mars for fullsatt sal, mye jubel og stående applaus.

Publisert 17. mars 2017 11:10

Carl Henrik Knutsen, Håvard Mokleiv Nygård og Tore Wig har skrevet på The Washington Post sin prestisjefylle blogg Monkey Cage om hvorfor diktaturer holder valg. Du kan lese hele artikkelen på bloggen.