Aktuelle saker fra hele SV

Publisert 17. okt. 2017 14:22

Den juridiske vurderingen  fra Kluge Advokatfirma har avdekket betydelige avvik fra en rekke lover ved Psykologisk institutt. Kluge Advokatfirma har i dag levert en juridisk vurdering av om klinikkvirksomhet ved Psykologisk institutt har vært i samsvar med gjeldende helselovgivning.

Logo of the Atlanta Conference 2017
Publisert Oct. 17, 2017 8:33 AM

Wednesday 11th of October OSIRIS-members organized a session on new directions in impact measurements at the Atlanta Conference on Science and Innovation Policy.

Publisert 13. okt. 2017 10:36

Henrik Sinding-Larsen er intervjuet på Verdibørsen. Han snakker blant annet om begrepet dannelse, hva det innebærer og betydningen av å vite hvor vi kommer fra både kulturelt og som biologisk menneskeart.

Publisert 12. okt. 2017 11:08

I forslag til statsbudsjett for 2018 som regjeringen la fram i dag, finner vi 50 millioner kroner i startbevilgning til livsvitenskapsbygget ved UiO – Norges største forsknings- og undervisningsbygg.

Publisert 12. okt. 2017 01:21

– Det er dramatisk over natta å stengja ein klinikk der over 40 pasientar for tida går til behandling. Fleire pasientar  har vendt seg til meg i dag, og er urolege over det som skjer, seier klinikkleiar og professor Siri Erika Gullestad ved Psykologisk institutt på UiO til Uniforum.

Gunn Elisabeth Birkelund og Are Skeie Hermansen.
Publisert 11. okt. 2017 14:48

Vi gratulerer Are Skeie Hermansen og Gunn Elisabeth Birkelund ved ISS med deres bidrag til en kunnskapsbasert samfunnsdebatt. Deres forskningsfunn om minoritetsandel og prestasjoner i skolen har vært diskutert i flere medier den siste tiden.

Marianne Nordli Hansen og Jørn Ljunggren
Publisert 11. okt. 2017 14:16

Det er ikke er grunnlag for å hevde at Oslo-skolen fungerer mer sosialt utjevnende enn skoler andre steder eller er blitt bedre over tid, i følge Marianne Nordli Hansen og Jørn Ljunggren.

Publisert 11. okt. 2017 13:49

Trodde du ungdommene føler seg som konger av verden? Nei, det er seniorene som er de virkelige kongene på haugen.

picture of words related to blog post
Publisert Oct. 11, 2017 1:15 PM

The OSIRIS blog is now launched. Here the members of the OSIRIS-team write about impact of research as the research on this topic progresses. The first blog post is from Richard Woolley and Nicolas Robinson-Garcia, first published in the Impact Blog at the London School of Economics.

Publisert 11. okt. 2017 13:14

Kven skal arve hytta? Kva verdiar har hytta? Vi diskuterte viktige spørsmål om hytter og verdiar på Forskingtorget i Oslo i september.

Publisert Oct. 11, 2017 9:44 AM

What are the experiences with impact case studies? We invite you to a seminar to discuss impact cases in research evaluations at NIFU November 1st, 14.00-17.00

Publisert 11. okt. 2017 00:32

Universitetsledelsen stopper inntil videre virksomheten ved klinikken ved Psykologisk institutt. Grunnen er at ting tyder på at driften ikke er i samsvar med gjeldende lovverk.

Publisert 10. okt. 2017 09:48

Graham Macklin skal forske på hvordan høyreekstreme miljøer samarbeider på tvers av landegrenser.

Publisert 10. okt. 2017 09:48

C-REX inviterte forskere fra flere verdenshjørner for å diskutere utbredelsen av islamofobi.

Publisert 10. okt. 2017 09:48

En av årsakene er at islamistene i dag er eldre enn det nynazistene var.

Publisert Oct. 10, 2017 9:46 AM

M.Phil Jacob Aasland Ravndal at Center for Research on Extremism will publicy defend his doctoral dissertation for the degree of PhD: Right-Wing Terrorism and Violence in Western Europe: A Comparative Analysis

Publisert 10. okt. 2017 09:32

Fremskrittspartiets oppslutning og en åpen innvandringsdebatt kan forklare få tilfeller av høyreekstrem vold i Norge de siste 25 årene.

Publisert 9. okt. 2017 15:47

Denne hausten startar 15 unge forskarar frå heile Europa på doktorgraden sin i regi av det ARENA-koordinerte PLATO-nettverket. Dei stiller alle det same spørsmålet: Førte EU si handtering av finanskrisa til ei ny krise, som no utfordrar sjølve eksistensen til EU?

Publisert 4. okt. 2017 15:52

Har du et stort engasjement for statsvitenskapsfaget? Er du glad i å formidle? Brenner du for god undervisning? Søk jobb som seminarleder på Institutt for statsvitenskap!

Publisert Oct. 2, 2017 3:15 PM

- Thank you from the Local Organising Committee

Only a few days before Norway’s General Elections more than 2000 experts on politics gathered at the University of Oslo for Europe’s biggest political science conference: ECPR General Conference 6 -9 September 2017. On the agenda was a broad range of interesting topics, amongst them: The future of the European welfare states, gender equality in recession, the EU and Brexit, Trump, and right-wing extremism and populism.

Publisert 29. sep. 2017 09:46

Å havne i en offentlig medieskandale kan være både traumatisk og helsefarlig. En ny bok forteller hvordan det gikk med personene og familiene som ble rammet av mediestormen.

Publisert Sep. 27, 2017 10:12 AM

The radical right party profited from the fact immigration was the number one election issue. But can its breakthrough last?

Publisert 21. sep. 2017 11:45

Jonas Kure Buer er blitt invitert til Manchester for å presentere arbeidet sitt ved Centre for the History of Science Technology and Medicine (CHSTM) tirsdag 26. september.

kaffebønner
Publisert 20. sep. 2017 20:39

Skal vi ha tilgang på god kaffi i framtida, må kaffidrikkarar spørje seg kva kaffien betyr for dei og kva dei er villige til å betale, meiner ISS-stipendiat Milda J. Nordbø.

Publisert Sep. 20, 2017 1:07 PM

TIKs Magnus Gulbrandsen and Taran Thune have recently published a new paper in The Journal of Technology Transfer: The effects of non-academic work experience on external interaction and research performance