Aktuelle saker fra hele SV

Publisert 23. mars 2017 15:28

Hege Skjeie tildeles ECPGs Gender and Politics Career Achievement Award for 2017 for sin langvarige innsats innen fagfeltet kjønn, likestilling og politikk. Vi gratulerer!

Publisert 22. mars 2017 13:41

Alt ligger til rette for at det kan oppstå minneverdig søt musikk på livsvitenskap i lunsjen 29. mars. Ta med matpakka til Realfagsbiblioteket, og hør om fremragende hjerneforskning innen flere ulike fag. Du møter blant andre musikkviter Alexander Jensenius som nylig ble tildelt et senter for fremragende forskning.

Anne Lise Ellingsæter portrett
Publisert 22. mars 2017 12:59

Kampen om familiepolitikken: Farvel til hybridregimet? av Anne Lise Ellingsæter er nominert til "Årets tidsskriftartikkel 2016" av Universitetsforlaget.

Publisert Mar. 22, 2017 11:23 AM

The Little Tools project organized a workshop on the sea and its economies on March 9th – 10th in Kabelvåg, Lofoten

Publisert 21. mars 2017 15:57

Både Irak og Libya hadde atomvåpenprogram som feilet. Hvorfor det? Målfrid Braut-Hegghammers forskning viser at Saddam Hussein og Muammar Gaddafi hadde langt mindre kontroll over og interesse for atomvåpenprogrammene sine enn det omverdenen har antatt.

Studentrevyen "Lystløgn - making revy great again" lages av Revygruppen Morrari. Foto: Rune Braaten
Publisert 21. mars 2017 15:11

Revygruppa Morrari har levert nok en solid og sprudlende revy, skriver publikummer Guro Øiestad. ”Lystløgn – making revy great again”, ble vist lørdag 18.mars for fullsatt sal, mye jubel og stående applaus.

Publisert 17. mars 2017 11:10

Carl Henrik Knutsen, Håvard Mokleiv Nygård og Tore Wig har skrevet på The Washington Post sin prestisjefylle blogg Monkey Cage om hvorfor diktaturer holder valg. Du kan lese hele artikkelen på bloggen.

Publisert 13. mars 2017 15:51

Har du et stort engasjement for statsvitenskapsfaget? Er du glad i å formidle? Brenner du for god undervisning? Søk jobb som seminarleder på Institutt for statsvitenskap!

Publisert 10. mars 2017 09:47

TIK-senterets studenter er svært fornøyde med sitt faglige miljø og måten eksamen gjennomføres på, viser årets Studiebarometer.

Kalle Moene og Debraj Ray
Publisert 9. mars 2017 15:07

Kalle Moene og Debraj Ray har blitt intervjuet om hvordan grunnlønn kan bidra til å løse stadig økende ulikheter, arbeidsledighet, globalisering og automatisering av produksjon.

Publisert 9. mars 2017 12:21

Studentene ved SV-fakultetet er overveiende fornøyde med studiekvaliteten på programmet de går på. 75 prosent svarer at de er tilfreds eller svært tilfreds med studieprogrammet sitt.

Hillary Clinton i Beijing 1995
Publisert 8. mars 2017 15:07

Likestillingens globale vilkår er truet, advarer Cathrine Holst på den internasjonale kvinnedagen.

Publisert 8. mars 2017 14:19

Fagmiljøet på Sosialantropologisk institutt er plassert på 37. plass i verden. – Skyldes flott innsats fra en dyktig og engasjert stab, sier instituttleder Knut Gunnar Nustad.

Publisert 7. mars 2017 14:02

Hva er forbindelsene mellom Trump, Brexit og Europas nynasjonalister? Utgjør Trump en trussel mot demokratiet? Hvordan forholder Russland seg til USAs 45. president? UiO inviterer til foredrag og debatt om «Verden med Trump».

Publisert 7. mars 2017 11:36

Hvordan er det egentlig å studere ved UiO? Det lurer over 2000 potensielle studenter på når de torsdag 9. mars kommer til vår Åpen dag. De vil få se hva et moderne universitetet kan by på. De vil få føle på det å være student.

Publisert 6. mars 2017 22:03

- Ved å tilby alle barn over ett år gratis barnehage og gi barnetrygd kun til lavinntektsfamilier, vil vi kunne redusere barnefattigdommen i Norge, sier Anne Lise Ellingsæter, professor i sosiologi ved UIO og leder for barnefamilieutvalget.

Publisert 6. mars 2017 13:45

Jens Hanson representerte TIK-senteret på årets toppmøte om forskning og høyere utdanning.

Studien bygger på data fra Den norske mor og barn-undersøkelsen (MoBa). Nærmere 12.000 familier og rundt 18.000 barn er inkludert
Publisert 2. mars 2017 13:53

En ny studie viser at mors depresjon mens barnet er i førskolealder har større betydning for barnets psykiske helse enn fødselsdepresjon.

Publisert Feb. 28, 2017 11:40 AM

The number of international researchers at the Department of Psychology has reached one third of the total number of scientific staff.

Ledelsne ved SV- fakultetet og nytilsatte vitenskapelige på Lysebu
Publisert 21. feb. 2017 15:01

Femten vitenskapelig nytilsatte og ledelsen ved SV-fakultetet dro andre uke i februar et døgn sammen til Lysebu ved Nordmarka. Seminaret var faglig fruktbart og bidro også til å bygge nettverk.

Publisert 17. feb. 2017 10:56

Erfaring frå olje- og gassnæringa gjev Noreg eit fortrinn i utviklinga av vindkraft til havs. Men næringa har også gjort det vanskeleg å få kontinuitet i havvindprosjekta, ifølgje ein ny doktorgrad.

Thomas Hylland Eriksen
Publisert Feb. 16, 2017 10:00 AM

- It is all accelerating too violently and too fast and we are lacking restricting mechanisms that would slow us down, says Thomas Hylland Eriksen in an interview with Politiken.

Publisert 10. feb. 2017 08:30

Kan vi beregne effekten av ADHD-medisiner? Den problemstillingen har stipendiat Mads Lund Pedersen fått over 3 millioner kroner av Forskningsrådet for å undersøke.

Publisert Feb. 9, 2017 4:21 PM

Kristin Asdal speaking at the Department of Culture Studies and Oriental Languages, University of Oslo, 15:00 on February 15th

Publisert 9. feb. 2017 09:28

Inger Skjelsbæk,  førsteamanuensis ved Institutt for psykologi og temaleder ved C-REX, er utnevnt som Visiting Fellow ved London School of Econonmics' Center for Women, Peace and Security