Aktuelle saker fra hele SV

Publisert July 13, 2018 1:38 PM
Publisert 10. juli 2018 14:17

Willy Pedersen og Gunn Elisabeth Birkelund leder hver sin forskningsgruppe i sosiologi, og begge fikk høyeste score i Forskningsrådets SAMEVAL evaluering. Hvilke faktorer har vært viktige for at de nådde dette målet?

Image of computer screen
Publisert July 3, 2018 2:40 PM

The OISRIS blog welcomes a new author: MA student Grischa Fraumann, who has written a thesis about altmetrics and research funding.

Det venstre bildet er forskningsdeltagerne sine forventning til en kvinne med moderate holdninger til kjønnsrelaterte spørsmål, mens det høyre bildet viser forventninger til ansiktet til en feministisk kvinne som har tydeligere mer maskuline trekk. Foto: Illustrasjonsbilde via Alexander Gundersen og Jonas R Kunst/ UiO
Publisert 3. juli 2018 12:36

I et av verdens mest likestilte land forestiller nordmenn seg at kvinnelige feminister ser maskuline ut, mens feministiske menn ser feminine ut.

Publisert 29. juni 2018 11:05

Hannah Eline Ander mottok torsdag 28.juni pris for sin masteroppgave i samfunnsgeografi «Et ubehagelig mangfold: En studie av mangfold og inkludering som mål for Olafiagangen som offentlig rom på Grønland». ISS gratulerer!

Publisert 28. juni 2018 10:13

I løpet av de neste månedene skal fem studenter arbeide på forskningsprosjekter med sommerstipend fra UiO:Energi. Sommerstipendene er et tiltak som skal gi studenter på UiO muligheten til å arbeide på forskningsprosjekter knyttet til energi og bærekraft.

Publisert June 26, 2018 11:24 AM

In mid-September, the TIK Centre will host the EU-SPRI summer school aimed at PhD candidates, early stage researchers and Science policy practitioners from the public sector and consultancies. This course will focus on the science system in the 21st century.

Publisert 25. juni 2018 08:30

UiO:Livsvitenskap finansierer i dag sju konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse og miljø/bærekraft. Ny søknadsrunde starter nå. Påmeldingsfrist for digital møteplass og workshoper er 22. august.

Publisert 21. juni 2018 14:46

Men vi kan ikke snakke om en høyreradikal trend i Europa, mener statsviter Cas Mudde.

Publisert 21. juni 2018 14:46

Rekrutteringen til høyreekstreme bevegelser handler om følelser, ikke ideologi, mener sosiolog Michael Kimmel.

Publisert 21. juni 2018 14:46

Vi må lytte til hva de høyreekstreme sier, mener professor Kathleen Blee, som har forsket på kjønn i høyreekstreme miljøer.

Publisert June 21, 2018 2:46 PM
Fra OsloPride - mennesker i tog
Publisert 21. juni 2018 12:52

Er du heterofil, grubler du sjelden på hvordan du skal få fortalt det til dine nærmeste. Er du skeiv, har du som regel en «ut av skapet»-historie –  og vet nøyaktig når du fortalte det til noen for første gang.

Publisert June 21, 2018 11:40 AM

NEPS MEDAL for the best publication in Peace Science

Publisert 20. juni 2018 11:23

Forskningsrådet har evaluert det samfunnsvitenskapelige fagområdet i Norge og gir Sosialantropologisk institutt vurderingen "excellent".

Publisert 19. juni 2018 14:00

– Jeg er imponert over de gode tilbakemeldingene fagmiljøene på fakultetet har fått, sier Nils-Henrik M. von der Fehr.

Publisert 19. juni 2018 10:38

For Katta-elevene er kulturell kapital langt viktigere enn økonomisk kapital. Willy Pedersen, Vegard Jarness og Magne Flemmen har skrevet et essay om den typiske eleven ved Oslo Katedralskole.

Publisert 18. juni 2018 23:29

For ett år siden ble evalueringen av norsk humanistisk forskning presentert. I mars kom evalueringen av utdanningsvitenskapelig forskning, og vi kan i dag glede oss over et meget godt resultat i evalueringen av samfunnsvitenskapene. Bildet er tydelig. Vi får samlet de sterkeste evalueringene nasjonalt og skal være godt fornøyde selv om målestokken for UiO ikke er Norge, men verden. Vi må fortsette å strekke oss i en internasjonal kontekst.

Publisert 11. juni 2018 14:21

Fredag 8.juni gjorde ISS stas på alle bachelorstudentene som har fullført sin grad i år. 67 studenter fra fire studieprogram fikk hver sin røde rose under den høytidelige bachelorseremonien i Georg Sverdrups hus.

Publisert 8. juni 2018 10:18

Magali og Mette har fått jobb i prestisjeprosjektet UiO:Livsvitenskap. I sommer skal de forske på bruk av planter og utvikle en app for gravide. – Jeg har virkelig oppdaget at antropologi er nyttig på mange felt, sier Mette.

Image of EU-SPRI 2018 programme
Publisert June 7, 2018 2:46 PM

This week, several OSIRIS team members are attending EU-SPRI 2018: Governance and relevance: Towards a new generation of research and innovation policies.

Publisert June 7, 2018 8:35 AM

Gunn Birkelund will speak at the INAS 2018 Conference at Stanford this week. The topic for her talk will be the field experiments of hiring processes across the world.

Publisert 6. juni 2018 09:43

Hvorfor vil land med autoritære styresett ha kjernevåpen, og hvor farlig er det hvis de klarer det?

Førsteamanuensis Inger Skjelsbæk (nr. 3 f.v.) sammen med valgkomiteen og prisvinneren for beste artikkel fra unge forskere, Torgeir Moberget (t.h.), som disputerte ved PSI i 2015
Publisert 5. juni 2018 15:39

En faglig komité oppnevnt av Fulbright Alumni Association Norway (FAAN) har besluttet å tildele Inger Skjelsbæk prisen for beste forskningsartikkel 2018.

Publisert 5. juni 2018 12:54

Hva om de modellene vi bruker for å forstå politikk ikke lenger er en god beskrivelse av virkeligheten? Innsikter fra utviklingsland kan blant annet hjelpe oss å forstå hvorfor vi nå ser mange utbryterpartier i Europa.