Ana Maria Delgado Aleman

Bilde av Ana Maria Delgado Aleman
English version of this page
Telefon +47 22855850
Brukernavn
Besøksadresse Moltke Moes vei 31 Eilert Sundts hus blokk B 0851 OSLO
Postadresse Postboks 1108 Blindern 0317 OSLO

Ana Delgado er førsteamanuensis i Vitenskaps- og teknologistudier, og har bakgrunn far sosialantropologi.

Ana Delgados forskning er opptatt av vitenskapens og teknologiens offentlige dimensjoner. Forskningen hennes kombinerer innsikter fra STS, sosialantropologi og politisk teori.

Arbeidet hennes har først og fremst tatt for seg biovitenskapene, fra overføring av biologisk mangfold til biologisk data. Hun har sett på hvordan bioobjekter - som frø og mikroorganismer - stabiliseres, legitimeres og offentliggjøres. Forskningen hennes har vært opptatt av kunnskap og teknologipolitikk i institusjonelle omgivelser og i politiske konstellasjoner som økologibevegelsen og Do It Yourself Biology-nettverk.

Ana sin nåværende forskning er fokusert på forskjellige former for åpen vitenskap med særlig fokus på praksiser for deling og infrastruktur-skaping. Dette inkluderer en kritisk tilnærming til bioøkonomien, og hvordan innovasjon produseres ikke bare i hverdagslig forskning og markedspraksis, men også i aktivisme og grasrotengasjement med teknologi. Ana sitt arbeid har også vært opptatt av hvordan ulike fremtider blir iverksatt i samtiden, spesielt gjennom infrastruktur og bio-design.

TIK viser til Ana Delgados engelske personprofil for mer informasjon.

 

Emneord: Vitenskaps- og teknologistudier
Publisert 11. mai 2017 11:39 - Sist endret 4. aug. 2020 11:38

Prosjekter

Forskergrupper