English version of this page

Jobb og karriere

Som student legger du grunnlaget for en karriere som kan ta deg i mange retninger. Har du innsikt i hvordan du kan bruke dine kunnskaper og erfaringer på ulike arenaer, har fullført graden og har god faglig forståelse har du gode karriere- og jobbmuligheter. Å forberede seg til livet etter studiene er en prosess som går over tid og som starter tidlig. Vi gir deg karrierestøtte fra studietart til jobb.

Finn din fremtid

Finn din fremtid gir deg karrierestøtte fra studiestart til jobb, og handler om å utforske hvem du er, være bevisst på hva du kan og hva du vil, og å bruke denne bevisstheten til å ta gode valg gjennom hele livet. 

Vi har laget et løp for å gjøre det lettere for deg å oppdage dine muligheter underveis og se hva du kan gjøre allerede dette semesteret. Finn din fremtid består av seks karriereemner tilpasset ditt studieløp på bachelor. Emnene består av en kombinasjon av e-læringsmoduler i Canvas, som du kan ta slik det passer deg, samt fysiske seminarer hvor du får muligheten til å jobbe med de ulike temaene.

Du melder deg på emnene i Studentweb. Det er frivillig å delta. Karrieresenteret ved UiO er undervisere. 

  Bildet kan inneholde: fottøy, shorts, hjul, dekk, tre.

  Les mer om karriereemnene her.

  NB: Er du masterstudent vil du få samme tilbud i emnepåmeldingen fra våren 2023. 

  Hva gjør våre SV-alumni

  • Bildet kan inneholde: person, panne, hår, hake, yttertøy. Bank på dører

   Nikolai fikk jobben i Fredensborg Fritid etter å ha vært på dem i seks måneder. Han anbefaler andre studenter å være på hugget og begynne å jobbe tidlig i studieløpet.

  • Bildet kan inneholde: anlegg, skjegg, kjole skjorte, tre, stående. Økonomisk tyngde

   Bachelorgraden samfunnsøkonomi ga Stian et godt grunnlag for jobben som assisterende generalsekretær i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

  • marcus-(privat) Ikke bare en gallionsfigur

   Da Marcus startet i stillingen som bærekraftsjef i Storebrand, var han tydelig på at han ikke bare ville snakke om bærekraft, men faktisk gjøre noe. Det har heldigvis blitt realitet.

  • Bildet kan inneholde: hode, smil, erme, stående, gest. Grip sjanser

   Vær aktiv i studietida og skaff relevant arbeidserfaring, råder Bezawit som er seniorkonsulent i DNB. Det kan gi deg innblikk i hvordan studiet kan brukes i arbeidslivet.

  • Bilde av Asli, sittende på en stol med mørkt hår bak ørene og en blomstrete, lilla sommerkjole. Salgs- og markedsansvarlig

   Asil er salgs- og markedsansvarlig i det nyoppstartede forlaget Pullman Publishing. De er et lite forlag som gir ut norsk sakprosa.

  • Jenny avbildet i en tunell, med signalgul jakke, vernebriller og oransje hjelm. Forbedringsleder

   Jenny jobber som forbedringsleder i Spordrift, Region Øst. På studiene lærte hun å diskutere komplekse problemstillinger og stille kritiske spørsmål, noe hun drar stor nytte av i jobben sin i dag.

  Viktig å tenke på underveis

  Praksis i utlandet

  I løpet av studietiden din har du mulighet til å opparbeide deg arbeidserfaring gjennom internship i utlandet, blant annet hos OECD og FNs befolkningsfond. Du får ikke betalt lønn, men mange tilbyr et stipend for å dekke noe av kostnadene.

  Praksis i Europa etter studiene

  Du kan søke om  Erasmus+ stipend for praksisopphold i Europa etter en bachelor- eller mastergrad.

  Masteroppgave i samarbeid med næringslivet

  Vitenskapsbutikken formidler masteroppgaveprosjekter mellom virksomheter i arbeidslivet og studenter ved UiO.

  Karriereplanleggeren

  Bildet kan inneholde: klær, hånd, fotografi, smil, blad.

  Karriereplanleggeren er et verktøy for de som er under høyere utdanning. Hensikten er å bevisstgjøre studentene på egen karriereplanlegging og karriereutvikling. Verktøyet er en uformell selvsjekk av i hvilken grad studentene har reflektert over egen kompetanse og muligheter, samt hvilke handlinger vedkommende har foretatt seg med tanke på egen karriere. 

  Planleggeren finner du her.

  Karrieresenteret ved UiO

  Karriereuka

  Karriereuka på UiO blir arrangert hvert eneste år, og lar deg bli kjent med potensielle arbeidsgivere, orientere deg om fremtidige muligheter eller få inspirasjon til nye, spennende karriereveier! Kanskje din fremtidige arbeidsplass er representert?

  Snakk med en karriereveileder

  Vet du ikke hvordan du skal begynne din egen karriere? Ønsker du en sjekk av CV og søknad? Eller nærmer du deg slutten av en grad og vil lande drømmejobben?  Book veiledningstime.  

  Kurs og arrangementer

  En akademisk grad gir deg mange muligheter. Hvilke muligheter akkurat du har, kommer an på helheten av din kompetanse. Her finner du oversikten over åpne kurs for studenter på UiO.

  Ledige studentstillinger

  Kontakt oss