English version of this page

Jobb og karriere

Som student legger du grunnlaget for en karriere som kan ta deg i mange retninger. Har du innsikt i hvordan du kan bruke dine kunnskaper og erfaringer på ulike arenaer, har fullført graden og har god faglig forståelse har du gode karriere- og jobbmuligheter. Å forberede seg til livet etter studiene er en prosess som går over tid og som starter tidlig. Vi gir deg karrierestøtte fra studietart til jobb.

Hva gjør våre SV-alumni

 • Bildet kan inneholde: person, hår, panne, nese, kinn. Nora er analytiker i Fagforbundet

  Nora trodde ikke at hun hadde anlegg for statistikk og programmering, men gjennom arbeidet med masteren satte hun seg inn i programmeringsspråket R, som etter hvert viste seg å være avgjørende for videre karrierevei.

 • Bildet kan inneholde: halskjede, briller, ansikt, smil, hud. Sigrid er organisasjonsrådgiver i Spire

  For å få jobb i en organisasjon, lønner det seg å være aktiv i en organisasjon først for å skaffe seg relevant erfaring. Det hjalp i hvert fall Sigrid Elise Høeg med å lande jobben hun har i Spire.

 • Bildet kan inneholde: panne, briller, smil, fotografi, synsomsorg. AI Policy and Ethics ved NORA

  Alex Moltzau jobber med politikk og etikk tilknyttet kunstig intelligens ved Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium (NORA).

 • Bildet kan inneholde: briller, smil, panne, hår, briller. Seniorforsker

  Mikkel Vindegg er Seniorforsker ved CICERO senter for klimaforskning.

 • eirin Eirin jobber som operations associate i Forethought Foundation.

  Eirin jobber for det engelske selskapet Forethought Foundation. Stillingen fikk hun gjennom en ren søknadsprosess, men tidligere erfaring var blant annet med på å sikre henne jobben.

 • even Even er daglig leder i oppstartsselskapet EnableMagic

  Det var blant annet gjennom et engasjement mot innovasjon og entreprenørskap i akademia som gjorde at Even endte opp med å starte sin egen bedrift.

Viktig å tenke på underveis

Praksis i utlandet

I løpet av studietiden din har du mulighet til å opparbeide deg arbeidserfaring gjennom internship i utlandet, blant annet hos OECD og FNs befolkningsfond. Du får ikke betalt lønn, men mange tilbyr et stipend for å dekke noe av kostnadene.

Praksis i Europa etter studiene

Du kan søke om  Erasmus+ stipend for praksisopphold i Europa etter en bachelor- eller mastergrad.

Masteroppgave i samarbeid med næringslivet

Vitenskapsbutikken formidler masteroppgaveprosjekter mellom virksomheter i arbeidslivet og studenter ved UiO.

Karriereplanleggeren

Bildet kan inneholde: klær, hånd, fotografi, smil, blad.

Karriereplanleggeren er et verktøy for de som er under høyere utdanning. Hensikten er å bevisstgjøre studentene på egen karriereplanlegging og karriereutvikling. Verktøyet er en uformell selvsjekk av i hvilken grad studentene har reflektert over egen kompetanse og muligheter, samt hvilke handlinger vedkommende har foretatt seg med tanke på egen karriere. 

Planleggeren finner du her.

Karrieresenteret ved UiO

Karriereuka

Karriereuka på UiO blir arrangert hvert eneste år, og lar deg bli kjent med potensielle arbeidsgivere, orientere deg om fremtidige muligheter eller få inspirasjon til nye, spennende karriereveier! Kanskje din fremtidige arbeidsplass er representert?

Snakk med en karriereveileder

Vet du ikke hvordan du skal begynne din egen karriere? Ønsker du en sjekk av CV og søknad? Eller nærmer du deg slutten av en grad og vil lande drømmejobben?  Book veiledningstime.  

Kurs og arrangementer

En akademisk grad gir deg mange muligheter. Hvilke muligheter akkurat du har, kommer an på helheten av din kompetanse. Her finner du oversikten over åpne kurs for studenter på UiO.

Ledige studentstillinger

Kontakt oss