Aktuelle saker - Side 2

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 17. nov. 2021 11:33

- Åpningen av nye kullgruver i India, kombinert med vedvarende høy import av kull fra utlandet, reiser ubehagelige spørsmål om utsiktene for en energiomstilling i India – på tross av all snakk om solenergi, nullutslipp og «nedfasing», skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Transit Magasin.

Bildet kan inneholde: mikrofon, menneskelig, har, sosial gruppe, smil.
Publisert 10. nov. 2021 11:13

- Det er unødvendig å si at jeg er dypt takknemlig og ydmyk for å motta disse utmerkelsene. Men, som alle antropologer vet, det finnes ikke gratis gaver. Disse tegnene på anerkjennelse fører faktisk med seg uuttalte, men reelle forpliktelser. Jeg håper med andre ord å kunne bruke disse nå formaliserte båndene til Praha og København til å styrke noen av de transnasjonale forbindelsene som er så viktige for utviklingen av kunnskap – og som holder oss våkne, sier Thomas Hylland Eriksen om tildelingene.

Bildet kan inneholde: fjell, naturlig landskap, biome, gress, sletteland.
Publisert 19. okt. 2021 12:55

- Hinduistisk majoritarisme har blitt en så mektig diskurs at politikere over hele linja besøker templer som aldri før, samtidig som de i mye mindre grad nominerer muslimske kandidater: Hvis politisk troverdighet avhenger av religion, blir ikke-hinduister ikke bare politisk overflødige, men også ikke til å stole på, skriver Kenneth Bo Nielsen.