Forskningsarrangementer

Kommende 5 dager

21 aug.
Image may contain: hair, eyebrow, forehead.
Tid og sted: 21. aug. 2019 14:1516:00, Blindern, Eilert Sundt's house, Sixth floor meeting room

Departmental Seminar Series features Andrea Muehlebach, Professor of  Anthropology at the University of Toronto.

The seminar is followed by informal gathering, at which refreshments are served. All are welcome!

22 aug.
Bildet kan inneholde: Himmel, Reise, Lykkelig, Fjell, Fjellkjede.
Tid og sted: 22. aug. 2019 12:3016:00, Georg Sverdrups hus, Undervisningsrom 2

Nordisk Laboratorium er et verksted for å samle, spre og inspirere til videre forskning i og om Norden. 22. august 2019 inviteres det til en dag med faglige innlegg, diskusjoner og ikke minst mingling ved UiO. Dagen er gratis og åpen for alle.

Tid og sted: 22. aug. 2019 19:0023. aug. 2019 17:00, Universitetet i Oslo, campus Blindern, Helga Engs hus, aud. 2

Norsk antropologisk forening ønsker velkommen til fagdag med årsmøte. Arrangementet holdes ved Universitetet i Oslo, fredag 23. august 2019.

Flere kommende arrangementer

Bildet kan inneholde: himmel, naturlig landskap, naturlige omgivelser, is, arktis.
Tid og sted: 27. aug. 2019 17:0019:00, Rom 648, Eilert Sundts Hus

Britt Kramvig og Gro B. Ween, bidrar med ulike vinklinger til forståelsen av (natur)landskap som "hjem". Med utgangspunkt i Yngvar Nielsens arbeider synliggjør Ween hvordan han var med på å gjøre landskapet til natur og til norsk og til vårt hjem. Kramvig på sin side viser gjennom etnografiske øyeblikk hvordan Sápmi omformer landskap til hjem som rommer motsetningsfylte relasjoner av tilknytning, avstand, tap og forsiktig utforskning og gjenerobring.

Bildet kan inneholde: ansikt, hår, panne, hake, øyenbryn.
Tid og sted: 29. aug. 2019 12:1515:00, Auditorium 3, Helga Engs hus

Master Tao Yin ved Sosialantropologisk institutt vil forsvare sin avhandling for graden ph.d.: Grafting - Opera and the Translation of Women's Laws in Rural China.

Image may contain: face, hair, glasses, eyewear, black-and-white.
Tid og sted: 4. sep. 2019 14:1516:00, Rom 648, Eilert Sundts hus

Richard Rottenburg from the University of the Witwatersrand in Johannesburg (SA) will join us for a seminar entitled "On techno-scientific archives and (de)colonization".

The seminar is open to all, including bachelor and master students. No registration is required. After the seminar, drinks and snacks will be served in our lunchroom.

Poster event
Tid og sted: 6. sep. 2019 09:007. sep. 2019 16:00, Georg Sverdrups hus

Welcome to our workshop on "Curious Utopias". The keynote lecture is by Professor James Ferguson,  Stanford University and is open to the public.

Image may contain: hair, face, eyebrow, chin, hairstyle.
Tid og sted: 11. sep. 2019 14:1516:00, Blindern, Eilert Sundt's house, Sixth floor meeting room

Departmental Seminar Series features Saiba Varma, Assistant Professor, Department of Anthropology, University of San Diego.