English version of this page

Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• harvey970px Å være forbindelsen 9. jan. 2020 11:31

Gjennom sin stilling som professor II ved Sosialantropologisk institutt, har Penny Harvey forsøkt å sette mennesker i kontakt med hverandre intellektuelt.

• friluftssykehuset740px Antropologiblikk: Bygger byen nedenfra 2. des. 2019 08:59

- Hvordan kan man bygge et nærområde til en T-banestasjon hvor folk faktisk ønsker å være? spør Thomas Hylland Eriksen. Arbeidsmarkedet åpner seg for anvendt antropologi.

• martin-990 Våg å vite-pris for masteroppgave om donor-unnfangelse 21. nov. 2019 15:47

Hva vil det si å være donor-unnfanget? Det lurte Martin Eggen Mogseth på da han i voksen alder oppdaget at han selv var unnfanget på denne måten. Nå har han vunnet Våg å vite- prisen på 10 000 kroner for oppgaven han skrev om temaet.

• hyllanderiksen740px Thomas Hylland Eriksen får pris for anvendt antropologi 12. nov. 2019 09:01

Hvorfor trenger verden antropologi? Thomas Hylland Eriksen framhever fagets anvendelighet, også utenfor akademia.

• cannibal_tours Etnografisk film: Cannibal tours 27. jan. 2020 16:15

Cannibal tours er en prisbelønt film om en gruppe turister som reiser opp Sepik-elven på Ny-Guinea, og om deres forventninger til møtet med "det primitive, det ekte og det fremmede".

• lorenzo Lorenzo Cañas Bottos: "Performances and Palimpsests. The shades of Argentine Cosmopolitanism" 29. jan. 2020 14:15

Departmental Seminar Series features Lorenzo Cañas Bottos, Professor in the Department of Social Anthropology, University of Trondheim.

The seminar is followed by informal gathering, at which refreshments are served. All are welcome!

• dead-birds_ny Etnografisk film: Dead birds 3. feb. 2020 16:15

- There was once a great race between a bird and a snake, which was to determine the lives of human beings. Should men shed their skins and live forever like snakes, or die like birds?