English version of this page

Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• sarahchristensen660px Den sosiale delen av antropologi 18. aug. 2020 13:05

To bachelorstudenter ved Sosialantropologisk institutt forteller om åssen de fant studiegleden, også utafor forelesningssalen.

• thomas-660-pg Podkast: Korona-bråstoppen kan gjøre oss mer solidariske  25. juni 2020 16:49

- Pustepausen koronanpandemien har gitt oss kan føre til at Norge blir et mer bærekraftig og solidarisk samfunn og til at vi får en større nærhet il hverandre, sier Thomas Hylland Eriksen i første episode av UiOs nye podcast: Universitetsplassen.

• islahuapiport660px Forsker på håp 15. juni 2020 09:17

Martine Greek ville finne ut hvordan nyliberalismen lykkes med å få folk til å tru på ei bedre framtid. Etter tolv måneders feltarbeid på ei innlandsøy i Chile, disputerer hun med avhandling om håp, fattigdom og statssubsidierte solcellepaneler.

• sjukehus740px Hva er jobben din verdt? 30. apr. 2020 11:44

- En kulturell prosess ligger alltid bak hvilken type arbeid som verdsettes i samfunnet, sier Ståle Wig. Han har forska på private næringsdrivende på Cuba, og argumenterer for en revurdering av arbeidsbegrepet.