English version of this page

Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• hyllanderiksen740px Thomas Hylland Eriksen får pris for anvendt antropologi 12. nov. 2019 09:01

Hvorfor trenger verden antropologi? Thomas Hylland Eriksen framhever fagets anvendelighet, også utenfor akademia.

• innsamler970px Tverrfaglig innsats om brennende tema 31. okt. 2019 13:40

Forskningsprosjektet AnthroTox samler krefter fra natur- og samfunnsvitenskap for å kartlegge skadevirkningene av elektronisk avfall på miljø og helse.

• powwow-great-entry Urfolk under press i Canada 8. okt. 2019 12:03

Ny rapport hevder det foregår et folkemord på urfolk i Canada. Sosialantropolog Lena Gross har undersøkt mekanismene bak volden.

• cargo-port_kjopt-via-colourbox_foto-av-tawan-boonnak_507px EU-millioner til forskning på havner 3. sep. 2019 11:56

Ved hjelp av den etnografiske verktøykassa og prestisjetunge EU-millioner skal Elisabeth Schober undersøke den globale kapitalismen slik den spiller seg ut i fire av verdens viktigste havner.

Arrangementer

• profile-photo Eating and sharing: Universal Health Coverage, citizenship and narratives of ‘free’ public healthcare in Kenya 20. nov. 2019 14:15

Welcome to a Seminar with Jacinta Victoria S. Muinde from the University of Oslo, who will give the talk, "Eating and sharing: Universal Health Coverage, citizenship and narratives of ‘free’ public healthcare in Kenya".

The seminar is open to all, including bachelor and master students. No registration is required. After the seminar, drinks and snacks will be served in our lunchroom.

• steinmuller_til-web Hans Steinmüller: "Sovereignty as Care: Patronage and Protection in the Wa State of Myanmar" 27. nov. 2019 14:15

Departmental Seminar Series features Hans Steinmüller, Assistant Professor, London School of Economics and Political Science.

The seminar is followed by informal gathering, at which refreshments are served. All are welcome!

• picture-1303 Malaria as an “Environmental” Disease 4. des. 2019 14:15

Welcome to a seminar with Melissa Graboyes from the University of Oregon, who will give a talk entitled, "Malaria as an “Environmental” Disease: African Vernacular Knowledge and Biomedical Conceptions in Zanzibar, 1950-2018".