Bildet kan inneholde: mennesker i naturen, himmel, vann, tre, silhouette.
Publisert 1. nov. 2019 09:37

Kvinner som har født ett eller flere barn får trolig en "boost", som forsinker hjernens aldringsprosess senere i livet. Det viser en studie av hjernestrukturen til 12 021 middelaldrende kvinner fra Storbritannia, som flere norske forskere står bak

Bildet kan inneholde: publikum, mennesker, publikum, font, begivenhet.
Publisert 15. okt. 2019 17:34

Schizofreni og bipolar lidelse er sterkt arvelige sykdommer. Men går det an å forutsi hvem som vil få dem? Det er et av målene til førsteamanuensis Lars Tjelta Westlye, som nå mottar Anders Jahre-prisen for yngre forskere.

Bildet kan inneholde: skulder, ledd, nakke.
Publisert 30. sep. 2019 13:13

Norske leger er motvillige til å formidle usikre levetidsprognoser til nydiagnostiserte kreftpasienter. Professor og kreftpasient Geir Kirkebøen viser hvordan prognosenes usikkerhet kan formidles slik at pasientene gis realistisk håp.

Bildet kan inneholde: Samtale, Barn, Sittende.
Publisert 4. juni 2019 16:00

Både mødre og fedre kan «smitte hverandre» med sine depressive plager når de blir foreldre. Fødselsdepresjon hos kvinner begynner ofte i svangerskapet, mens fedrene er mest sårbare rett etter fødselen.

Publisert 18. feb. 2019 16:07

Hvor fornøyde vi er med livet kan arves og kommer delvis an på personligheten vår, viser ny studie. Men hvor stor betydning har genene kontra miljøet?

Publisert 18. jan. 2019 10:42

Ny doktoravhandling levner ingen tvil: Vi kan trene opp hukommelsen og treningseffekten varer over tid.