Pro- Brexit demonstrater i London foran parlamentet.
Publisert 29. okt. 2019 10:23

Fortida som øystat og imperium gir brexit-lengslene om utenforskap britiske særtrekk. Men hvorfor er det så vanskelig å ta kontrollen tilbake fra EU?

The Washintgton post
Publisert 25. okt. 2019 10:25

Hvilke typer masseprotester etterfølges av demokrati, og hvilken rolle spiller sosiale klasser?

Bildet kan inneholde: gress, tre, eldre.
Publisert 29. juli 2019 19:29

- Har du en god sak og står der og skriker på torget, så hjelper det jo veldig at noen andre står og skriker det motsatte. Miljøpartiet De Grønne og Bompengepartiet kommer nok fortsatt til å dominere valgkampen, humrer valgforsker Bernt Aardal.

Publisert 7. mai 2019 13:41

Sosial bakgrunn og religion påverkar kva parti vi stemmer på. Ny forsking kan gje oss svaret på kvifor.

Kvinner i valgkø i India
Publisert 11. apr. 2019 14:16

Når nesten 900 millioner indere kan gå til valgurnene, settes det av en drøy måned for å gjennomføre alle etappene. Derfor varer valget fra 11. april til langt ut i mai.

Publisert 8. apr. 2019 16:03

De populistiske høyrepartiene i Europa kjennetegnes av en ideologi preget av mistillit mot de politiske elitene. Denne partifamilien har de siste tiårene gradvis fått mer makt og gått fra å befinne seg i utkanten av det politiske landskapet, til å ha makt ved å sitte i regjering.  Fersk doktor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo Atle Hennum Haugsgjerd har funnet ut at høyrepopulistiske partiers inntreden i regjering bygger politisk tillit blant deres støttespillere.

Profilerte politikere i valgkamp
Publisert 14. mars 2019 10:35

Politisk innhold trumfer trynefaktor når vi går til stemmeurnene, viser ny studie. Forskerne bak advarer mot å undervurdere velgerne.

Toppmøte mellom Donald Trump og Kim Jung Un gikk i vasken.  Foto: NTB Scanpix
Publisert 1. mars 2019 11:31

Nord-Korea hadde få insentiver for å komme Trump-administrasjonen i møte, mener UiO-forsker.

Publisert 11. jan. 2019 15:18

Førsteamanuensis Målfrid Braut- Hegghammers blogg er blant de ti mest leste i Washington Post