Aktuelt innen forskning

Registrer deg for å motta nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer

Se også aktuelt fra ARENA

Forskningssaker

• eu3d-gruppebilde-redigert ARENA skal lede H2020-prosjekt om Europas politiske fremtid 20. aug. 2018 14:41

En forskergruppe ved ARENA Senter for europaforskning under ledelse av professor John Erik Fossum har nådd helt til topps i tøff internasjonal konkurranse om midler. På ARENA feires det.

• eeas-2013-operation-atlanta Et horn i siden? Masterstipendiat skrev om EU og Somalia 30. mai 2018 13:34

På et masterstipend fra ARENAs GLOBUS-prosjekt har Hans Jacob Sandberg skrevet masteroppgave om global rettferdighet og EUs operasjoner i Somalia. Nå søker ARENA nye masterstudenter.

• draghi_eu_2017_european_parliament_640 Teknokraten som reddet euroen 3. apr. 2018 20:06

Den europeiske sentralbanken fikk en ny og viktigere rolle under den dramatiske eurokrisen. Jørgen Bølstad ved ARENA har forsket på hvordan bankens nye funksjon som lender of last resort ikke bare reddet euroen på kort sikt, men også kan forhindre fremtidige kriser i Europa.

Arrangementer

• qvortrup-matt Extended ARENA Tuesday Seminar: Matt Qvortrup 9. okt. 2018 09:15

At the extended ARENA Tuesday Seminar Professor Matt Qvortrup and the ARENA researchers will hold Referendum Symposium, providing accounts on the EU-related referendums, including the Brexit referendum.

• dawson-300 ARENA Tuesday Seminar: Mark Dawson 16. okt. 2018 13:15

At the ARENA Tuesday Seminar on 16 October 2018, Mark Dawson will present his paper 'Procedural Accountability for Central Banks, and its Limits'.

• illustration-scheuerman-lecture Seminar: Can Political Institutions Commit Civil Disobedience? 22. okt. 2018 14:15

Professor William E. Scheuerman will give a presentation 'Can Political Institutions Commit Civil Disobedience?' at the seminar at the Faculty of Law. The seminar is jointly organised by the Department of Public and International Law and ARENA.