English version of this page

Finn din fremtid

Finn din fremtid handler om å utforske hvem du er, være bevisst på hva du kan og hva du vil, og å bruke denne bevisstheten til å ta gode valg gjennom hele livet.

Karrierestøtte gjennom hele studieløpet

Når du tar fatt på utdanningen din har du allerede tatt et valg som er en del av din karriere. Karriere handler ikke nødvendigvis om drømmejobben, eller det å komme raskest mulig opp og frem. Det handler om å utforske hvem du er, være bevisst på hva du kan og hva du vil, og å bruke denne bevisstheten til å ta gode valg gjennom hele livet.

Gjennom karriereemnene kan du utforske hva din framtid kan være. Ved hjelp av små grep fordelt utover hele studieløpet vil du få med deg noen gode verktøy, finne ut hva du skal bruke utdannelsen din til og bli enda tryggere på veien dit.

 

Studentlivet er mer enn bare fag

Ved siden av studiene vil du få mange muligheter. Du kan engasjere deg i ulike studentforeninger eller andre aktiviteter, og du kan få en deltidsjobb eller en sommerjobb. I denne prosessen vil du lære om deg selv og tilegne deg ferdigheter som du får bruk for på veien videre. Du vil prøve ut nye ting, bli kjent med deg selv og hva du trives med, og kanskje hva du ikke trives med? Du vil finne ut hva som er viktig for deg og hvilke muligheter du har for videre utdanning eller jobb etter studiene.

Oppdag dine muligheter

Det er ikke alt som kan eller skal planlegges i løpet av studietiden. Men vi vet at ved å utforske mulighetene som finnes, ved å bli kjent med deg selv og dine interesser, vil du åpne mange dører på sikt. Å forberede seg til livet etter studiene er en prosess som går over tid og som starter tidlig. Vi har derfor laget et løp for å gjøre det lettere for deg å oppdage dine muligheter underveis, tilrettelegge for gode valg senere og se hva du kan gjøre allerede dette semesteret. 

Karrieremner

Finn din fremtid består av seks emner for bachlelor og fire emner for master, ett for hvert semester. Du melder deg på emnene i studentweb. Det er frivillig deltakelse. Les mer om emnene her:

Bachelor:

Master:

Hva lærer du

Gjennom disse emnene skal du få innsikt i hvordan du kan starte prosessen med å se fremover. Du vil få tilbud om ett emne per semester, og emnene følger studieløpet ditt. Gjennom løpet vil du legge merke til hva du kan gjøre allerede dette semesteret og se hvor veien går videre.

  • Du vil lære mer om hvordan du kan planlegge og sette gode mål for deg selv, og hva du kanskje ikke kan planlegge for.
  • Du vil få innsikt i hva som kan være relevant erfaring på veien videre og hvordan du kan bruke studietiden til å utforske dine muligheter for videre studier eller jobb.
  • Du vil også få konkrete verktøy på veien som du kan bruke til å finne din retning videre.

Emnene består av en kombinasjon av e-læringsmoduler i Canvas, som du kan ta slik det passer deg, samt fysiske seminarer hvor du får muligheten til å jobbe med de ulike temaene.

Kontakt oss

SV-info