Charline Kopf

Bilde av Charline Kopf
English version of this page
Brukernavn
Besøksadresse Gullhaug torg 1 0484 Oslo
Postadresse Postboks 1091 Blindern 0317 Oslo

Faglige interesser

Charline er PhD-kandidat og Early Stage Researcher (ESR), som en del av det tverrfaglige prosjektet ANTHUSIA, finansiert av EUs Horizon 2020 forsknings- og innovasjonsprogram. Hennes nåværende forskningsinteresser dreier seg om infrastruktur, fagforeninger og logistikk, samt sikkerhet, mobilitet og grenser. Charlines masterprosjekt, i skjæringspunktet mellom kunst, politikk og postkolonial teori, omhandlet Kinas infrastrukturpolitikk i Senegal og mer spesifikt byggingen av Museum of Black Civilizations i Dakar. Før hun kom til Oslo, fullførte Charline sin MPhil-grad i sosialantropologi ved University of Oxford og sin bachelorgrad i europeiske studier ved King’s College London, inkludert et år ved Humboldt University i Berlin.

Pågående prosjekt

Charlines ESR-prosjekt undersøker den nesten forlatte Dakar-Bamako-jernbanen, og sporer etnografisk de materielle og sosiopolitiske livene til tog og deres infrastruktur over Senegal og Mali, som en måte å stille spørsmål ved rytmene og rutinene til jernbanearbeidernes "tomme" arbeid ; vedlikehold og forevigelse som former for motstand; og transnasjonale fagforeningssolidaritet. Fra forskningen går forbindelseslinjer til bredere debatter rundt hvordan (post)koloniale og kapitalistiske relasjoner er innskrevet i materielle infrastrukturer, men også hvordan sistnevnte muliggjør - samtidig som strukturene begrenser - translokale potensialer for motstand og tilhørighet.

Emneord: Økonomisk antropologi, Politisk antropologi, Postkoloniale studier, Infrastruktur, Mali, Senegal, Frankrike, urban Anthropology
Publisert 10. sep. 2018 14:11 - Sist endret 8. aug. 2022 09:05

Prosjekter

Forskergrupper