Krister Westlye Fjermestad

Professor - Psykologisk institutt
Bilde av Krister Westlye Fjermestad
English version of this page
Telefon +47 22845211
Mobiltelefon 94201947
Rom S02-27
Treffetider Etter avtale
Brukernavn
Andre tilknytninger Klinisk psykologi

Faglige interesser

  • Nevroutviklingsfortyrrelser og påvirking på søsken og foreldre

  • Sjeldne genetiske diagnoser

  • Kartlegging og behandling av angst hos barn

  • Behandlingsprosesser og allianse

Bakgrunn

Krister Fjermestad er Dr. Psychol fra Universitetet i Bergen 2012. Doktorgraden hans handler om allianse i behandling av angst hos barn. Hovedinteresseområdene er nevroutviklingsfortyrrelser og deres påvirking på søsken og foreldre, sjeldne diagnoser, og behandlingsprosesser.

Pågående forskningspropsjekter omhandler sjeldne diagnoser, familier til barn med kronisk sykdom og angstbehandling. Han leder en randomisert kontrollert studie som undersøker effekten av en intervensjon for søsken og foreldre til barn med nevroutviklingsfortyrrelser. På siden av UiO-stilingen arbeider han 20% på Frambu senter for sjeldne diagnoser, med ansvar for forskning, undervisning og konsultasjoner og han har arbeidet flere år i barne- og ungdomspsykiatrien. Fjermestad er leder for BFT-klinikken på PSI. 

Samarbeidspartnere 

Fjermestad har flere nasjonale samarbeidspartnere, samt internasjonale samarbeidspartnere på Yale University, Stony Brook University, UC Davis Mind institute og Virginia Commonwealth University i USA og Universitetet i Utrecht i Nederland. Han driver også et forsknings- og utviklingsprosjekt i samarbeid med Caritas Child and Adolescent Mental Health Clinic, Chey Chumneas Referral Hospital i Kambosja. 

 

Emneord: Klinisk psykologi, Klinisk barne- og ungdomspsykologi, Avdeling for klinisk psykologi
Publisert 23. feb. 2016 13:42 - Sist endret 23. mai 2019 11:33