Publisert 21. sep. 2020 13:03

Koronapandemien har gjort hverdagen tung for mange. En undersøkelse fra Opinion viser at hver fjerde nordmann opplever pandemien som psykisk belastende. Hver tiende nordmann har i all hovedsak sluttet å gå ut av huset.

Publisert 18. sep. 2020 13:14

Er fristelsene der, så faller vi lett for dem. Avhengigheten er nærmere oss alle enn vi liker å tro.

Publisert 18. sep. 2020 13:10

En sa at Trondheim Ap ligner på et romersk dynasti. En annen mente det minner om en sekt. Slik gikk AP-bastionen fra å være nasjonalt forbilde til å bli partiets problembarn.

Publisert 10. sep. 2020 08:30

Koronaepidemien har gitt mange flere angst og depressive symptomer enn ved tidligere pandemier. Nå frykter forskere at symptomene skal utvikle seg til lidelser etter at pandemien er over.

Publisert 9. sep. 2020 10:38

Nå kan du utforske personligheten din i Psykologisk.no. På en halvtime får du kartlagt dine fem viktigste personlighetstrekk og 30 underliggende fasetter, helt gratis.

Publisert 7. sep. 2020 15:39

Å gå alene i skogen eller å være hjemme alene og høre det knirke i dørene. Høsten er her og mørket kryper fram og det har jo vært kjekt å være alene på hytta når det er lyse sommerkvelder, men når mørket kommer på kvelden. så kommer også tankene om hva som er der ute. Også noe voksne er redd for mørket, mens andre er det ikke.

Publisert 7. sep. 2020 10:30

Vi har alle opplevd følgende: Å sitte i en kinosal eller foran TV'en og se noe på skjermen eller lerretet som er så sterkt, så vakkert eller så rørende at hårene reiser seg, du blir varm i brystet og du kjenner tårene bare presser seg på. Men hva er egentlig denne følelse du får når du for eksempel ser en rørende familiegjenforening eller en god gjerning mellom to fremmede mennesker. Dette er typiske scener som fremkaller noe som heter Kama Muta.

Publisert 7. sep. 2020 08:30

Smertelindring under fødsel fører til dårligere fødselsopplevelse, hevder professor Ellen Blix og medarbeidere i Aftenposten Viten. Som belegg for denne påstanden henviser de til at «ny, norsk studie fant at kvinner hadde hatt intense smerter under fødselen og samtidig hatt en god fødselsopplevelse»-

Publisert 2. sep. 2020 11:46

I sør-asiatiske kulturer er tilhørighet til fellesskapet en overordnet verdi. Vår studie av syngende jenter i Bangladesh viser samtidig en trang til individuasjon – til å bli sin egen person.

Publisert 27. aug. 2020 15:30

Mens verdenslederne truer Tiktok med boikott og mistenker spionasje, kaster tusener av norske barn seg inn i dansen rundt den kinesiske appen.

Publisert 24. aug. 2020 13:44

Ingen rasister i våre gater!» ropte demonstrantene i Oslos gater 5. juni, etter drapet på amerikanske George Floyd. Men hva hvis rasistiske holdninger er arvelig, er de da mulig å bli kvitt?

Publisert 24. aug. 2020 13:38

Du kan ikke lenger skylde på småbarnsliv og tidsklemme! Men at det «knirker mer» kan Hege Holm (59) skrive under på. Her er de vanligste seksuelle problemene du kan støte på i overgangsal-deren – og hva som kan gjøres med dem.