English version of this page

Gruppemedlemmer

Complexity in treatment Outcome, Psychopathology and Epidemiology (COPE) består av forskere, stipendiater og studenter fra Universitetet i Oslo, Modum Bad og Universitetet i Bergen.

Forskningsgruppens logo; forkortelsen COPE i store bokstaver, og gruppens fulle navn under.

Portrettbilde av en mann (Sverre Urnes Johnson)

Sverre Urnes Johnson er førsteamanuensis i klinisk psykologi ved Universitetet i Oslo, seniorforsker ved Modum Bad og leder av forskningsgruppen COPE ved UiO. Han fullførte sin PhD ved UiO i en stilling som dobbeltkompetansestipendiat hvor han kombinerte utdanning som psykologspesialist ved Modum Bad og forskning. Sverre er også leder av Norsk Forening for Metakognitiv Terapi og er godkjent veileder i kognitiv terapi. Sverre sin forskning har som siktemål å undersøke utfall og mekanismer i psykoterapi og mental helse ved å bruke kompleks system teori og han har en særlig interesse for behandling og forståelse av angstlidelser. Når Sverre ikke forsker, så er han med familien, løper, svømmer eller sykler.

 

 

Portrettbilde av en mann (Asle Hoffart)

Asle Hoffart er senior forsker ved Modum Bad og professor II ved UiO. Hoffart har publisert over 130 vitenskapelige artikler og har arbeidet med forskning på Modum Bad siden 1980-tallet. Hans forskning har særlig vektlagt kognitiv atferdsterapi ved angstlidelser og posttraumatisk stresslidelse. Han har veiledet 10 doktorgradskandidater og har under hele sin forskningsperiode vektlagt en nærhet til klinisk arbeid. Hoffart er godkjent skjema-terapeut, godkjent veileder i kognitiv terapi generelt og i kognitiv terapi ved PTSD spesielt. På fritiden er han en ivrig skiløper.

 

 

Portrettbilde av en kvinne(Marieke A. Helmich)

Marieke A. Helmich er postdoktor i COPE-teamet ved Universitetet i Oslo. Hun gjennomførte sine doktorgradsstudier ved Universitetet i Groningen i Nederland, hvor hun undersøkte prosessene som henger sammen med depressiv symptomforbedring hos individer under psykologisk behandling. Forskningen hennes fokuserte på å teste hypoteser avledet fra dynamiske systemers teori med særfokus på destabilisering før kritiske symptomendringer gjennom bruk av idiografiske metoder på intensive longitudinelle data av symptomer og emosjoner, et tema som fortsatt kjennetegner hennes interesseområder. På fritiden liker Marieke å klatre, lage mat (og spise!), tilbringe tid med venner eller bli oppslukt av en av hennes mange kreative interesseområder.

 

 

Portrettbilde av en mann (Omid V. Ebrahimi)

Omid V. Ebrahimi er dobbelkompetansestipendiat ved Universitetet i Oslo og psykolog under spesialisering hos Modum Bad Sykehus. Han ble utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen, med deler av utdanningen foretatt ved UC Berkeley og The University of Hong Kong. Omid forsker på hvordan psykiske lidelser oppstår gjennom bruk av nettverksteori og komplekse dynamiske systemer, med særlig fokus på prosessene og mekanismene som forekommer sammen med depresjon og angst. Hans hovedinteresser inkluderer integrering av idiografiske og nomotetiske tilnærminger samt hvordan klinisk psykologiske fenomener utfolder seg som dynamiske prosesser over tid. Omid forsker i tillegg på smittevernsatferd og psykisk helse under pandemier. På fritiden liker Omid reising og lesing av litteratur innen filosofi og fysikk.

 

 

Portrettbilde av en mann (Xinkai Du)

Xinkai Du er stipendiat på sitt første år ved Modum Bad Sykehus og Universitetet i Oslo. Før Xinkai begynte i det klinisk psykologiske feltet studerte han sosialpsykologi ved University of Waterloo i Canada, og fullførte sin mastergrad i psykometri og psykologiske metoder ved University of Amsterdam i Nederland. Xinkai bruker psykologiske nettverk til å utforske kompleksiteten underliggende psykiske lidelser og hvordan dette sammenvever seg med personlighet, affektive tilstander, og sosialpsykologiske prosesser som gruppedynamikk og holdninger. Utenfor arbeidstiden liker Xinkai å lage mat, spille gitar, lese, buldre og svømme.

 

 

Portrettbilde av en kvinne (Marianne Skogbrott Birkeland)

Marianne Skogbrott Birkeland er forsker I ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) og førsteamanuensis II i utviklingspsykologi ved Universitetet i Oslo. Etter at hun tok en doktorgrad om selvfølelse blant ungdommer ved Universitetet i Bergen, har hun jobbet som forsker ved NKVTS siden 2013. Hun er spesielt interessert i endringsmekanismer for psykopatologi i tilknytning til traumatiske hendelser, herunder hvordan psykopatologi utvikles, men også hvordan bedring kan skje – med eller uten hjelp fra psykoterapi. Fritiden brukes til å være sammen med familien, se tv-serier og lese romaner.

 

 

Portrettbilde av en kvinne (KariAnne Vrabel)

KariAnne Vrabel er forskningsdirektør ved Modum Bad og førsteamanuensis II ved Modum Bad. Hun fikk sin doktorgrad ved Universitetet i Tromsø i 2010, og vært del av forskningsmiljøpet ved Modum Bad i 20år. Vrabels sin forskning har til hensikt å undersøke effekten av ulike terapier, identifisere de som ikke har tilstrekkelig nytte av behandling og undersøke mekanismer for endring. På fritiden liker KariAnne å isbade.

 

 

Portrettbilde av en kvinne (Miriam Johnson)

Miriam Johnson er psykolog og førsteamanuensis i psykologi ved OsloMet, hvor hun leder forskningsgruppen CARE ved Fakultet for helsevitenskap. Johnson fullførte doktorgraden i psykologi ved Universitetet i Oslo i 2015 og har siden den tid arbeidet med forskning innenfor rettspsykologi med hovedfokus på avhør av barn som er fornærmede i volds- og overgrepssaker. Hun er spesielt interessert i utviklingspsykologi, hukommelsesutvikling hos barn og rettspsykologi. Hun leder et nasjonalt forskningsprosjekt om kvalitet i avhør av barn på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet og jobber også som sakkyndig i straffesaker hvor barn er fornærmede. På fritiden kobler hun av med familien og dyrking av sitroner og oliventrær.

 

 

Portrettbilde av en kvinne (Nora Skjerdingstad)

Nora Skjerdingstad er profesjonsstudent i psykologi ved Universitetet i Oslo, og tar fag i anvendt statistikk ved siden av. Fra tidlig i studiene har hun engasjert seg i forskning parallelt med psykologistudiene. Nora er hovedsakelig interessert i utviklingspsykologi og spesielt utviklingen av schizofreni spektrum lidelser. Hun ønsker å benytte seg av komplekse longitudinelle metoder og nettverksanalyse til å bedre forstå utviklingsbanene og risikofaktorene knyttet til psykose. Hun er også opptatt av forskningsformidling og er glad i litteratur og skriving.

 

 

Portrettbilde av en kvinne (Therese Snuggerud)

Therese Snuggerud er psykolog ved angstavdelingen på Modum Bad og har tidligere vært teamleder for metakognitivt team. Hun er leder for et forskningsprosjekt som omhandler effekten av metakognitiv terapi i gruppe. Therese er spesielt interessert i effekten av oppmerksomhetstrening. Hun har gjennomført MCT Masterclass level 1 og skal starte på level 2. Hun har en spesifikk interesse for angstlidelser og ser derfor frem til å forske på metakognitiv terapi for behandling av disse lidelsene. På fritiden liker hun å trene og gå turer.

 

 

Portrettbilde av en mann (Øyvind Halsøy)

Øyvind Halsøy er utdannet psykolog, og er spesielt interessert i søvnsykdommer, angstlidelser og eksponeringsterapi. Han er interessert i hvilke mekanismer som fører til endring i psykoterapi. Øyvind arbeider for tiden mye med R, og er spesielt interessert i kvantitative metoder som nettverksanalyser, tidsserier, og maskinlæring. Han er opptatt av å gjøre forskning både tilgjengelig og nyttig for klinikere, slik at psykologer kan gi behandling av høy kvalitet. Han er også opptatt av kreativitet, og utvidede teorier om kreativitet som plasserer den i en kontekst, gruppe, eller felt, snarere enn i individet.

 

 

Portrettbilde av en mann (Kenneth Mani Pålerud)

Kenneth Mani Pålerud er student ved profesjonsstudiet i psykologi ved Universitetet i Oslo. Han er for tiden i permisjon og er en del av det første kullet av studenter i den nylig opprettede Forskerlinjen ved Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo. I løpet av sitt forskningsår arbeider Kenneth med å tilegne seg den metodologiske og teoretiske kompetansen nødvendig for å bli en selvstendig forsker, hvor han jobber med et prosjekt som undersøker forløpet til angstplager under psykologisk behandling. Når Kenneth ikke er å finne på COPE-kontoret, liker han å være ute i naturen, er engasjert i idrett, setter pris på å tilbringe tid med familie og venner.

 

 

Portrettbilde av en kvinne (Margrete Heimvik)

Margrete Soya Heimvik er en masterstudent som spesialiserer seg i kognitiv nevrovitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har oppnådd sin bachelorgrad i psykologi og nevrovitenskap fra Universitetet i Maastricht. For tiden er hun tatt opp til forskerlinjen ved Universitetet i Oslo, hvor hennes akademiske reise har tatt en klinisk vending. Margretes prosjekt innebærer å predikere behandlingsutfall hos pasienter med kompleks angst, noe som representerer hennes mål og ønske om fremme forskning på mental helse. Margretes sterke interesse for metodikk, og spesifikt nysgjerrighet for maskinlæringsteknikker, understreker hennes lidenskap for å utforske innovative tilnærminger. På fritiden, når hun ikke er med venner eller med hamsteren sin, Mochi, driver hun med maling og hiphop-dans.

Publisert 30. apr. 2021 18:33 - Sist endret 23. feb. 2024 14:16