Hva innebærer undersøkelsen?

Undersøkelsen gjennomføres online og består av to deler.

Del 1: Spørreskjema

Du vil først få tilgang til en lenke til spørreskjema. Her skal du svare på spørsmål som blant annet omfatter helse, livskvalitet, sosiale relasjoner og personlighet, samt musikkrelaterte spørsmål. Denne delen er beregnet til å ta omtrent én time. For å fylle ut dette må du ha norsk BankID og tilgang til datamaskin eller nettbrett/telefon. Du må logge deg på med BankID og signere samtykke før du blir videreført til selve spørreskjemaet. Tidsfristen for å besvare dette spørreskjemaet er ca. én måned.

Hvis du ønsker en tilbakemelding på din «musikkprofil», vil du få mulighet til å krysse av for dette i del 7 av spørreskjemaet. Vær oppmerksom på at den ikke vil komme umiddelbart, men at du vil få en personlig tilbakemelding på et senere tidspunkt.

Del 2: Interaktive (lytte)oppgaver

Omtrent én måned etter du mottok lenken til del 1 (spørreskjema) vil du motta en ny epost med lenke og pinkode til del 2 (interaktive oppgaver). Vær oppmerksom på at denne lenken kun sendes til deltakere som besvarte del 1.

Har du ikke mottatt epost med lenke? Ta kontakt med Heidi Umbach Hansen: h.m.u.hansen@psykologi.uio.no

Del 2 er beregnet til å ta omtrent én time, og inneholder forskjellige interaktive oppgaver (f.eks. hvor du lytter til korte musikklydklipp og må svare ja/nei), i tillegg til to tester som måler generelle kognitive egenskaper. Denne delen må gjennomføres i én omgang. Du kan ta mindre pauser mellom de forskjellige oppgavene, så lenge du påser at skjermen ikke går i dvale (dette kan føre til at testen avsluttes).

Installering av Inquisit Player app

For å gjennomføre oppgavene må du laste ned og installere en app som heter Inquisit Player. Dette gjøres på følgende vis:

1. Trykk på lenken i eposten. Du blir da sendt videre til en nettside med instruksjoner.

2. Følg instruksjonene for nedlastning og installering. NB! Sørg for å laste ned og installere appen FØR du trykker "Start".

3. Når appen er installert ned kan du trykke "Start". Du blir da bedt om å taste inn og bekrefte pinkoden du fikk tilsendt i eposten. Svarene dine blir automatisk lagret underveis.

Her kan du kontrollere at datamaskinen oppfyller systemkravene for appen: https://www.millisecond.com/products/requirements

Hvis noe skulle være uklart finner du også en video som viser hvordan man laster ned Inquisit Player appen nederst på denne siden.

For å gjennomføre del 2 av undersøkelsen må du altså:

  • Ha tilgang til internett og en datamaskin hvor du kan laste ned Inquisit Player appen. Det anbefales ikke å bruke telefon/nettbrett, da det i oppgavene vil vises illustrasjoner m.m., som kan være vanskelig å tyde ved bruk av mindre skjerm.
  • Kunne lytte til lydklippene, helst med høretelefoner for å sikre best mulig lyd, og i så uforstyrrede omgivelser som mulig. Før du starter, anbefaler vi at du lukker andre vinduer og/eller andre applikasjoner som kan være forstyrrende (f.eks. epostpåminnelser).
  • Påse at enheten du bruker har tilstrekkelig med strøm, helst tilkoblet en lader. 
  • Kunne sette av en times tid til å gjennomføre oppgavene.

Trykk her for bakgrunnsinformasjon om studien: Musikalitet, personlighet, helse og livskvalitet. En tvillingstudie.

Kontakt

For spørsmål eller problemer, vennligst kontakt doktorgradsstipendiat og prosjektkoordinator Heidi Marie Umbach Hansen (h.m.u.hansen@psykologi.uio.no, telefon mellom 10-15 på hverdager: 92819779).

Video: Hvordan laste ned Inquisit Player

Her kan du se hvordan du laster ned Inquisit Player for Windows:

Her kan du se hvordan du laster ned Inquisit Player for Mac:

 

Publisert 9. mars 2022 14:50 - Sist endret 4. mai 2022 08:51