Jens Jungblut

Førsteamanuensis
Bilde av Jens Jungblut
English version of this page
Telefon +47-22856258
Rom 917
Brukernavn
Besøksadresse Moltke Moes vei 31 Eilert Sundts hus blokk B 0851 OSLO
Postadresse Postboks 1097 Blindern 0317 OSLO

Faglige interesser

Mine forskningsinteresser omfatter partipolitikk, politikkutforming og offentlig styring av utdanningspolitikk med fokus på høyere utdanning, organisatoriske endringer i høyere utdanning, (vitenskapelig) ekspertise i politikkrådgivning, høyere utdanning i Afrika, og studentforeningers rolle i høyere utdanning.

Undervisning

Bakgrunn

Min bakgrunn er fra statsvitenskap med fokus på offentlig politikk / offentlig forvaltning samt komparativ politikk. Før jeg begynte å jobbe ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo  hadde jeg en stilling som postdoktor ved Scandinavian Consortium for Organizational Research (SCANCOR) ved Stanford University. Før det var jeg postdoktor og koordinator for temaområdet "Governance and Organization" ved International Centre for Higher Education Research (INCHER) ved Universität Kassel.

Jeg har min PhD fra  Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Oslo (2016) og jeg har en mastergrad i statsvitenskap fra Johannes Gutenberg-Universität Mainz (2010). Jeg har vært gjesteforsker ved Nuffield College ved University of Oxford og Institutt for politikk og offentlig administrasjon ved Universität Konstanz. Videre har jeg undervist ved Institutt for statsvitenskap ved Johannes Gutenberg-Universität Mainz, Georg-August-Universität Göttingen, og Nanyang Technological University Singapore.

Emneord: Offentlig politikk og administrasjon, Organisasjonsteori, Institusjonell teori, Utdanningspolitikk
Publisert 1. okt. 2018 14:19 - Sist endret 29. juli 2020 12:11

Prosjekter