Linphone, ring og motta samtaler

Linphone er en SIP-klient, hvor du kan ringe og motta samtaler via ditt kontortelefonnummer på en datamaskin eller mobil

Installasjon og oppsett av Linphone

Start med å laste ned Linphone fra Microsoft Store, https://www.microsoft.com/nb-no/p/linphone/9wzdncrdj0bq

Programmet trenger ikke admin-rett for å installeres.

Oppsett av Linphone

Start Linphone, konfigurer ved å trykke på tannhjulet nederst i høyre hjørne

Konfigurer, trykke tannhjul nederst i høyre hjørne

Velg SIP account

Velg SIP account

Fyll inn ditt brukernavn, og Domain skal være sip.uio.no. Lagre nederst til høyre

Fyll inn brukernavn, og Domain skal være sip.uio.no

Test ved å ringe din kontortelefon fra f.eks. en mobil. For å ringe ut fra UiO med Linphone, må man slå 0 først, akkurat som på kontoret.

Publisert 13. mars 2020 11:06 - Sist endret 13. mars 2020 11:08