TIK-student til topps i entreprenørkonkurranse

TIK-studenten Tobias leder et av de 22 prosjektene som får bevilgning via Forskningsrådets STUD-ENT-program for studententreprenører. Vi gratulerer!

Tobias Kaasa Fossheim. Foto: Teknvoatøren.

Forskningsrådet bevilger 22 million kroner til STUD-ENT prosjekter fra tilsammen 10 ulike universiteter og høyskoler i år. Et av dem er SISERONE, et appverktøy for digitale kulturstier, som ledes av TIKs Tobias Kaasa Fossheim.

Med mobilen som guide

Siserone er et appverktøy for digitale kulturstier, og skal bringe den norske kulturarven inn i en digital tid. SISERONE-prosjektet skal utvikle digitale kulturstier for å gjøre kundenes eksisterende tilbud mer engasjerende og tilgjengelig. Ved hjelp av augmented reality- og gps-teknologi skal mobiltelefonen bli brukerens personlige guide.

Prosjektet bygger på kunnskap knyttet til innovasjonsstudier, big data og IoT (Internet of Things). TIK-senteret vil bidra med to mentorer i utviklingen av analysemetodikk- og verktøy, i tillegg til å gi prosjektleder egen arbeidsplass på senteret.

Kulturarv i en digital tid

Hele teamet, som alle har sine røtter i Telemark, ønsker å fremme den flotte kulturarven vi har her i landet. For å gjøre dette må det gamle bringes inn i det nye. De håper at SISERONE vil bidra til å sette kjente og mindre kjente reisemål på det digitale kartet.

Les mer om STUD-ENT på Forskningsrådets nettsider.

 

Publisert 22. mai 2017 14:04 - Sist endret 23. mai 2017 10:57