Sveinung Grimsby

PhD Candidate

Sveinung Grimsby is an externally funded PhD candidate at the TIK centre.

 

Project title:

How does the Norwegian food industry act during innovation processes?

A study on new product failure rate and systematic differences between successful and unsuccessful innovation projects in the food industry.

Publications

  • Rødbotten, Marit; Tomic, Oliver; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Holtekjølen, Ann Katrin; Lea, Per; Granli, Britt Signe; Grimsby, Sveinung & Sahlstrøm, Stefan (2015). Barley bread with normal and low content of salt; sensory profile and consumer preference in five European countries. Journal of Cereal Science.  ISSN 0733-5210.  64, s 176- 182 . doi: 10.1016/j.jcs.2015.05.001 Show summary

View all works in Cristin

  • Christensen, Kasper; Gonera, Antje; Grimsby, Gard Sveinung; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Hersleth, Stine Alm; Risvik, Einar & Ueland, Øydis (2016). Fra innsikt til effekt. Nofima AS.  ISBN 978-82-8296-462-3.  156 s.

View all works in Cristin

  • Grimsby, Gard Sveinung (2018, 16. august). Mangfoldig fruktdyrking på Jønsi Gård. [Internett].  agropub.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2018, 02. februar). Så mye sitron inneholder de. [Internett].  VG+.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2018, 30. juni). To eplebønder får milliontilskudd. [Internett].  telen.no.
  • Aaby, Kjersti; Grimsby, Gard Sveinung & Ringstad, Mona (2017, 11. oktober). Smoothie er populært, og butikkene selger flere frosne blandinger. Burde vi bruke ferske råvarer? C-vit. test. [TV].  NRK1 Forbrukerinspektørene.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2017, 21. mai). Bakeri fant suksessoppskriften.  Drammens Tidende, Bygdeposten, Laagendalsposten.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2017, 18. mai). Eksporten av norske knekkebrød øker kraftig. [Internett].  packnews.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2017). Innovasjon i Cerealbransjen.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2017, 15. mai). Mer enn bare smuler fra Norge.  Nationen.
  • Grimsby, Sveinung (2017). Knekkebrød - en norsk suksess. Næringsnytte.  ISSN 1893-6652.  7, s 25
  • Hægermark, Wenche Aale & Grimsby, Gard Sveinung (2017). Knekkebrød – en norsk (eksport)suksess. nofima.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 04. mars). Clearing the name of frozen veggies once and for all. [Internett].  sciencenordic.com.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 02. mars). Derfor bør du spise frosne, og ikke ferske, grønnsaker. [Internett].  sol.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016). Experimental product development through online grocery stores.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 11. februar). Fant muggen og råtten frukt i billigkjedene. [Internett].  vg.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 20. februar). Frosne grønnsaker har et ufortjent dårlig rykte. [Internett].  forskning.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 03. desember). Norske grønsaker kan konkurrere mot import.  Nationen.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 09. desember). Skal forske fryste grønnsaker til topps. [Internett].  horecanytt.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 26. februar). Trist at folk spiser så dårlige erter. [Internett].  forskning.no.
  • Grimsby, Gard Sveinung (2016, 01. mars). Why you should consider buying those expensive frozen peas. [Internett].  sciencenordic.com.
  • Grimsby, Gard Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen & Baardseth, Pernille (2016, 20. februar). Frosne grønnsaker har et ufortjent dårlig rykte. [Internett].  forskning.no, Ekstra.
  • Grimsby, Gard Sveinung; Gulbrandsen, Magnus; Risvik, Einar & Kure, Cathrine F. (2016). Open innovation, co-creation and closed product development in the Norwegian cereal industry.
  • Grimsby, Sveinung (2016, 05. mai). 5 vanlige matmyter. [Internett].  side2.no.
  • Grimsby, Sveinung (2015). Hvordan øke produksjonen av frukt og bær i Østfold og Akershus?.
  • Grimsby, Sveinung & Risvik, Einar (2015). Trender innen grønnsaksproduksjon.
  • Baardseth, Pernille & Grimsby, Sveinung (2014, 28. november). Frossent sunnere enn ferskt på vinteren.  Nationen.
  • Baardseth, Pernille & Grimsby, Sveinung (2014, 28. november). Grønnsaker - Frossent sunnere enn ferskt på vinteren.  Nationen ss 12-13.
  • Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 17. mars). Grønn forskning på Ås. [Internett].  www.ntbinfo.no.
  • Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 18. mars). Nofima med grønn forskning, vil vite mer om sunne grønnsaker.  Dagligvarehandelen.
  • Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 25. mars). Ødelegges i butikken. [Fagblad].  Handelsbladet.
  • Grimsby, Sveinung (2014, 13. januar). Flere hundre står i kø for å få økologisk mat. [Internett].  nrk.no.
  • Grimsby, Sveinung (2014, 22. januar). Overrasket over hvilken tomatsuppe som vant. [Internett].  nrk.no.
  • Grimsby, Sveinung (2014, 08. april). Svinn blir tomatsaus. [Tidsskrift].  Handelsbladet.
  • Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 08. desember). Ferske grønnsaker er sunne hele året. [Internett].  http://www.frukt.no/presse/pressemeldinger/ferske-gronnsaker.
  • Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 11. desember). Findus bløffer: - Fersk og fryst like sunt. [Internett].  http://www.frukt.no/presse/pressemeldinger/ferske-gronnsaker.
  • Grimsby, Sveinung; Baardseth, Pernille & Hollung, Kristin (2014, 15. desember). Findus: Trygg grunn om fryste grønnsaker. [Internett].  www.dagligvarehandelen.no.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 30. april). Forsker på frukt og grønnsaker. [Fagblad].  Matindustrien.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 19. mars). Grønn forskning på Ås.  Byavisa Moss.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 17. mars). Grønn forskning på Ås. [Internett].  www.frukt.no.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 18. mars). Nofima med grønn forskning. [Tidsskrift].  Dagligvarehandelen.
  • Grimsby, Sveinung; Borge, Grethe Iren Andersen; Baardseth, Pernille & Lundby, Frank (2014, 13. mars). Stor interesse for pressedag/ Foreldrenes kosthold viktig.  Ås avis/ www.aasavis.no.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 11. april). Gir oss det sunne i tomaten. [Tidsskrift].  Dagligvarehandelen.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 17. mars). Grønn forskning på Ås. [Internett].  ntbinfo.no.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 03. april). Grønn forskning på Ås.  Bladet Vesterålen.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 22. mars). Grønn forskning på Ås. [Internett].  matoppskrift.no.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 20. mai). På sporet av grønne hemmeligheter. [Tidsskrift].  Kjøkkenskriveren.
  • Grimsby, Sveinung & Lundby, Frank (2014, 22. mars). Tomatkrig mot prostatakreft.  Smaalenenes avis.
  • Grimsby, Sveinung & Meisland, Ane (2014, 22. januar). Er tørt like sunt som ferskt?. [TV].  NRK - FBI.
  • Grimsby, Sveinung & Meisland, Ane (2014, 31. mars). Hils på de skjulte hjelperne på kjøkkenet. [Internett].  www.ba.no.
  • Grimsby, Sveinung & Meisland, Ane (2014, 22. januar). Overrasket over hvilken tomatsuppe som vant. [Internett].  nrk.no.
  • Martinsen, Berit Karoline; Grimsby, Sveinung & Baardseth, Pernille (2014, 06. mars). Matagentene - Juice og grønnsaker. [TV].  TV2.
  • Baardseth, Pernille & Grimsby, Sveinung (2013, 07. februar). Skolemat - Får varm kylling og pasta på skolen.  Aftenposten.
  • Baardseth, Pernille; Grimsby, Sveinung; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Martinsen, Berit Karoline & Aaby, Kjersti (2013). Ta vare på vitamin-bombene. Bedre helse.  ISSN 0802-6149.  (9), s 20- 22
  • Grimsby, Sveinung (2013). Bærekraftparadokser, matproduksjon og innovasjon.
  • Grimsby, Sveinung (2013, 09. april). Ferske og fryste grønnsaker. [TV].  TV2, God morgen Norge.
  • Grimsby, Sveinung (2013, 07. februar). Får varm kylling og pasta på skolen.  Aftenposten.
  • Grimsby, Sveinung (2013, 09. september). Rottent, muggent, uten smak, men også gode bær i VGs testkurver.  VG.
  • Grimsby, Sveinung (2013, 23. januar). Suppe av økotomater bevist sunnest. [Internett].  oikos.no.
  • Grimsby, Sveinung; Ueland, Øydis; Segtnan, Anne; Tomic, Oliver; Kigen, A & Angelsen, T (2010). Understanding school children’s preferences for apple varieties in order to provide variation and promote consumption of Norwegian apples.

View all works in Cristin

Published Dec. 6, 2017 10:12 AM - Last modified Dec. 6, 2017 10:13 AM