USA

Thy Hoai Thi Nguyen dro på utveksling til University of California Berkeley i USA.

Foto: Privat

Hvorfor søkte du utveksling i USA og University of California Berkeley (UCB)?

Jeg ville først og fremst til et engelsktalende land, så USA var noe jeg vurderte ganske tidlig. Hvorfor valget ble Berkeley til slutt var litt på grunn av dets prestisjefylte og akademiske status, men mest som følge av at jeg hadde hørt utrolige mye positivt om campuslivet i Berkeley av venner som tidligere har vært på utveksling der. Jeg har i tillegg stor interesse innenfor dans, og Berkeley har et bredt utvalg av studentorganisasjoner, deriblant innen dans.

Hva var det beste med oppholdet?

Livet på campus er fantastisk!! Her finner man mennesker med alle slags mulige interesser på alle nivåer. Studentene er utrolig aktive – fra den sporty basketballspilleren på varsity team til den talentfulle sangeren fra en av universitetets a capella-gruppe. Professorene på Berkeley er veldig dyktige innenfor sine fagfelt, og de er kjempeflinke til å inkludere studentene i diskusjoner under forelesningene. Man blir utfordret sosialt, akademisk og kulturelt.

Hva var det verste med oppholdet?

Et semester på Berkeley var rett og slett ikke nok. Det var kjempetrist å reise fra mine amerikanske venner og livet som Berkeleystudent. Man rekker nesten ikke å savne Norge før man allerede er tilbake!

Vil du anbefale andre studenter å reise til UC Berkeley og USA?

Miljøet på Berkeley er dynamisk og eksplorativt. Du må gripe sjanser og prøve ut mange ting! Vær tidlig ute med å melde deg på ting, for man kan fort bli lat og «for komfortabel» i sitt eget miljø. Jeg meldte meg på audition til AFX, et av hip hop teamene på campus, og fikk mulighet til å reise rundt i California for å konkurrere. Jeg har dyrebare minner fra semesteret i Berkeley, og anbefaler alle studenter på det sterkeste å reise på utveksling.

Publisert 18. mai 2015 10:36 - Sist endret 14. okt. 2016 11:05