Tyskland

Ana Landup dro på utveksling til Universität Mannheim i Tyskland

Foto: Privat

Hvorfor søkte du utveksling i Tyskland og Universität Mannheim?

Utveksling er noe jeg alltid hadde lyst til å få til. At det ble Tyskland og akkurat Mannheim var fordi jeg ønsket å lære meg tysk. Jeg hadde tysk på videregående, men jeg hadde glemt en del og ville forbedre kunnskapene mine. Samtidig ønsket jeg å dra på et bra universitet og universitetet i Mannheim er et av Tysklands beste. Jeg ønsket å ha god kvalitet på professorer og lære mye, noe jeg mener vil hjelpe på utdanningen min videre.

Hva var det beste med oppholdet?

Det beste var det internasjonale miljøet, muligheten til å utforske en ny kultur og å lære meg et nytt språk, å møte nye mennesker fra hele verden, å få reise, å lære meg selv å kjenne, og å oppleve en helt ny hverdag. Jeg kan vel si at jeg har lært mye, både av folk jeg traff og av lærerne mine. Det var også en viss frihet ved det å dra på utveksling, og veldig spennende. Du lærer å se ting fra andre perspektiver, men du lærer også at folk er så utrolig like - selv om de kommer fra den andre siden av verden. Noe av det viktigste jeg har tatt med meg fra utvekslingen er det at det er så utrolig mye å oppleve! Jeg ønsker enda mer nå å reise og oppleve verden, lære meg nye språk og lære om historie og nye kulturer.

Hva var det verste med oppholdet?

Det verste var å dra derfra og reise fra venner og fra et lite liv du har skapt deg. Det var også kjedelig å miste den «internasjonale følelsen». Mannheim er en liten by, men du har alle muligheter til å engasjere deg og til å utforske andre steder.

Vil du anbefale andre studenter å reise til Mannheim og Tyskland?

Ja! Og jeg vil anbefale alle å dra på utveksling! Du kan lære så mye, og oppleve en helt annen hverdag. Når ellers vil du ha muligheten til å studere i et annet land i 6 måneder? Mannheim er et veldig bra universitet, og byen er så sentral at du har muligheten til å reise veldig mye. Universitetet har også et utrolig bra system for internasjonale studenter- de hjelper deg med alt! De kan hjelpe deg med bolig og med valg av fag, de har et bra Buddyprogram og veldig mange arrangementer for internasjonale studenter som fester, spillkvelder, reiser, kinokvelder osv. De er utrolig aktive på den fronten! Og menneskene jeg har møtt på har vært snille og gode.

 

Publisert 18. mai 2015 10:36 - Sist endret 14. okt. 2016 11:08