Portugal

Dana Darja Øye dro på utveksling til Universidade Nova de Lisboa. 

"Jeg hadde alltid hatt lyst til å dra på utveksling, men samtidig føltes det veldig trygt å bli her i Oslo. Etter oppholdet angrer jeg ikke et eneste sekund på at jeg dro!"

Foto: Privat

Hvorfor søkte du utveksling til Portugal og Universidade Nova de Lisboa?

Jeg hadde alltid hatt lyst til å dra på utveksling, men samtidig føltes det veldig trygt å bli her i Oslo. Det var her jeg hadde alle vennene mine, jeg var vant til undervisningsmåten og jeg trivdes på UiO. Jeg bestemte meg helt på slutten av utdanningsløpet mitt og etter et par samtaler som alltid endte med «du må dra, du kommer ikke til å angre». Jeg hadde Universidade Nova de Lisboa som førstevalg siden jeg hadde hørt mye bra om skolen og byen, og i tillegg ønsket jeg å dra et sted med litt varmere klima. Og gjett hva, jeg angrer ikke et eneste sekund på at jeg dro!

Hva var det beste med oppholdet?

Det beste var å bli kjent med nye mennesker, få bo med andre internasjonale studenter, og det fine været. Det var også spennende å oppleve en annen undervisningsmåte, med mye mer gruppearbeid og fremføringer enn det man er vant med på UiO. I tillegg er ikke fokuset på pensum, men hva som blir sagt i timen og skrevet om i nyhetene. Når man ikke var på skolen, hadde man et stort utvalg av ting man kunne finne på, for eksempel dykking, surfing og sightseeing. Lisboa er en by man ikke blir lei av, men hvis man ønsker å oppleve andre steder, er veien kort til blant annet Algarve, Azores og Madeira.

Før man reiser ned, får man muligheten til å fylle ut et skjema og fortelle om man ønsker en fadder. Dette er en mulighet ingen burde takke nei til, spesielt ikke hvis man ønsker å bli kjent med portugisere. De er veldig høflige, men også litt reserverte, så dette var en gyllen mulighet til å bli kjent med dem og den portugisiske kulturen.

Hva var det verste med oppholdet?

Det verste var kanskje at det varte så kort. Jeg følte at tiden fløy avgårde, men så varte høstsemesteret bare fra september til desember. I tillegg var jeg overrasket over at det var så få som kunne engelsk, og man kunne møte på noen kommunikasjonsproblemer. Men med kroppsspråk og litt tålmodighet, gikk det alltid bra.

Vil du anbefale andre studenter å reise til Universidade Nova de Lisboa?

Absolutt! Universidade Nova de Lisboa har et bredt utvalg av fag, stort internasjonalt miljø og gode undervisere. I tillegg er Lisboa en veldig sjarmerende by, som kan friste med fantastisk sjømat og god vin. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med valget mitt, og kunne aldri vært foruten de minnene og erfaringene jeg har fått!

Publisert 19. jan. 2018 14:58 - Sist endret 19. jan. 2018 14:58