Nederland

Elfi Thrane Bemelmans dro på utveksling til Universiteit Maastricht i Nederland.

Foto: privat

Hvorfor søkte du utveksling til Nederland og Universiteit Maastricht?

Jeg er halvt nederlandsk og ville derfor dit. Da hjalp det at studiet mitt hadde en avtale med Maastricht. Plasseringen sentralt i Europa, mursteinshus, sykling og en mindre skandinavisk kultur var også trekk-faktorer. Jeg trivdes faktisk så godt at jeg forlenget oppholdet!

Hva var det beste med oppholdet?

Det overrasket meg også hvor bra og spennende universitetet var, med det interaktive undervisningsopplegget sitt og artige fag. Å sykle rundt i en brosteinsbelagt, nesten 2000 år gammel by og spise litt pommes frites, belgisk vaffel eller drikke en billig øl, det savner jeg. Byen har stadig vekk forskjellige markeder, og rundt omkring har studenter okkupert hus hvor det foregår mye morro. Maastricht har også en helt vill karnevalsfeiring som bør oppleves!

Hva var det verste med oppholdet?

At opplevelsen nå ikke kan gjenskapes, da alle er spredd for alle vinder. Og å både bli vant til lave priser (mozzarella for 5 kr) og å ikke tenke på penger (Erasmus-stipend). Også at jeg ikke reiste enda mer rundt.

Vil du anbefale andre studenter å reise til Universiteit Maastricht og Nederland?

Maastricht University har et godt opplegg for internasjonale studenter, fra introduction day, gjennom undervisningsopplegget og til du får karakterkortet i posten. Byen kryr av studenter fra hele verden, og alt de sammen finner på, det ville jeg ikke ha vært foruten. Jeg ble for eksempel raskt med på et svømmelag, og konkurrerte i nederlandske studentmesterskap. Det spilte ingen rolle at jeg ikke var så god.

Publisert 17. okt. 2016 09:17 - Sist endret 24. apr. 2018 08:51