Kina

Eric Blomfeldt Mathisrud dro på utveksling til Fudan University. 

"Det beste med oppholdet var studentlivet på campus og reisingen rundt i Kina" . 

Foto: Privat

Hvorfor søkte du utveksling til Kina og Fudan University?

Jeg har studert kinesisk ved siden av samfunnsøkonomi, så det var naturlig for meg å utveksle til Shanghai for å lære mer om Kina. Jeg hadde tidligere vært et semester i Beijing, og ønsket å se en annen side av Kina siden det er store forskjeller innad i landet. Fudan University er et av Kinas fremste universiteter, så jeg ventet at jeg kunne få et godt læringsutbytte også når det kom til det akademiske.

Hva var det beste med oppholdet?

Helt klart studentlivet på campus og reisingen rundt i Kina. Jeg bodde på Fudans International Student Dormitory og var alltid nær andre studenter. Her var det enkelt å finne noen å spise sammen med, og jeg møtte ofte venner til en øl eller to i lobbyen (som de solgte for 4-5kr halvliteren). Kina har masse god mat å by på, og det er svært billig å spise ute. I tillegg er det veldig rimelig og enkelt å reise rundt i Kina ved hjelp av høyhastighetstog, og med så mange kjente byer rundt Shanghai er det muligheter for alle med litt eventyrlyst.

Hva var det verste med oppholdet? 

Som et land som har vært gjennom en svært rask utvikling er det ikke sjeldent man støter på problemer i Kina. Det hender at for eksempel vann/internett/mobil ikke fungerer som det skal, og skal man få hjelp er ikke serviceinnstillingen på langt nær det man er vant med mange steder i Europa. Mengden av folk og til tider svært ulike normer for oppførsel kan være skremmende for noen, og den notorisk dårlige luftkvaliteten er noe man vil se mye til, men Shanghai har relativt god luft sammenlignet med de fleste kinesiske storbyer. Er man innstilt på forskjell og er tålmodig vil det meste ordne seg.

Vil du anbefale andre studenter å reise til Fudan University og Kina?

Kina er ikke for alle, men for de som vil prøve noe nytt framfor det kjente i Vesten er Kina å anbefale. Et semester i Shanghai gir en unik mulighet til å få innblikk i et land som er et av verdens viktigste og som kommer til å bli enda viktigere framover. Det får man stort utbytte av når man kommer tilbake. 

Publisert 6. nov. 2017 10:38 - Sist endret 6. nov. 2017 10:58