Frankrike

Ylva Loftfjell Barrdsen dro på utveksling til Institut d'Etudes Politiques Lyon (Sciences Po).

Foto: Privat

Hvorfor søkte du utveksling i Frankrike og Institut d'Etudes Politiques (Sciences Po) i Lyon?

Jeg søkte meg til Frankrike fordi jeg ønsket å bli bedre i fransk. Deretter startet prosessen med å finne ut hvor jeg ville. Lyon er den nest største metropolen i Frankrike, men med betydelig færre turister enn i Paris. Muligheten til å få studere på Science Po, en annerkjent institujon innen samfunnsfag, var noe av det som gjorde at jeg valgte Lyon.

Jeg hadde aldri vært i Lyon før og visste ikke mer enn hva Google kunne informere meg om. Jeg ville bo i en ganske stor by, men mindre turistifisert enn Paris og bli kjent med en del av Frankrike jeg ikke kjente fra før av.

Hva var det beste med oppholdet?

Å få nye erfaringer, bli kjent med nye folk og at jeg fikk forbedret fransken.

Hva var det verste med oppholdet?

Å ikke kunne språket godt nok til å si hva man mener og uttrykke sine personlige meninger. Å forholde seg til fransk byråkrati har ikke vært det enkleste og jeg ser fram til å kunne forholde meg til Studentweb og Lånekassen igjen!

Vil du anbefale andre studenter å reise til Lyon og Frankrike?

Etter et semester i Lyon har jeg blitt veldig glad i byen. Jeg har fått erfaringer og minner som man kun får gjennom utveksling. Byen dyrker stereotypiene i fransk kultur med fantastiske restauranter, god vin og museum som gjør byen levende. Er du over gjennomsnittet interessert i god mat kan jeg friste med at Lyon blir regnet som verdens gastronomiske hovedstad. Science Po i Lyon er veldig annerledes enn UiO. Fokuset ligger ikke på pensum, men på hva som sies i timene. Med utgangspunkt i fagene jeg har tatt, virker det som at det er mer teoribasert på Blindern, mens det her er mer forankra i historie. Det har uansett vært veldig interessant med fag som stiller andre spørsmål og tenker på en annen måte enn hva jeg var vant med fra Blindern. Det har absolutt gitt meg nye perspektiver.

Jeg vil absolutt anbefale alle studenter i å dra på utveksling og Lyon vil være et veldig godt valg!

 

 

 

 

Publisert 18. mai 2015 10:36 - Sist endret 18. mai 2015 10:36