Frankrike

Kathinka Hartwig dro på utveksling til Université Paris IX Dauphine.

Foto: Privat

Hvorfor søkte du utveksling til Frankrike og Université Paris IX Dauphine?

Jeg har alltid hatt lyst til å bo i Paris, og da jeg fant ut at Økonomisk Institutt hadde en utvekslingsavtale med Université Paris IX Dauphine, så jeg på det som en unik mulighet. Jeg har lenge tenkt at jeg ønsket å dra på utveksling, og grunnen til at jeg valgte Frankrike er at jeg er veldig glad i landet, og det er heller ikke alt for langt hjemmefra. Jeg hadde også et ønske om å forbedre franskkunnskapene mine. I tillegg synes jeg det virket veldig spennende å studere samfunnsøkonomi i et annet land i Norge, som ikke har de samme forutsetningene som oss. 

Hva var det beste med oppholdet?

Det beste med oppholdet må være at jeg møtte utrolig mange hyggelige og spennende mennesker. Jeg fikk flere venner som jeg kommer til å beholde kontakten med fremover, og som jeg aldri hadde møtt dersom jeg ikke var på utveksling. Samtidig var det svært spennende og lærerikt å flytte til en ny by og begynne på et nytt universitet helt alene, det førte til at jeg ble utfordret og fikk nye erfaringer.

I tillegg hadde jeg mange spennende fag, da universitetet i Paris hadde flere emner som vi ikke har på UiO. Jeg lærte masse nytt om EU og hvordan økonomien fungerer i EU-landene, noe jeg tror jeg vil ha glede av.

Så er det heller ikke til å legge skjul på at det var helt fantastisk å bo i en by som Paris. 

Hva var det verste med oppholdet? 

Det verste med oppholdet var nok å savne de hjemme, men det var verst helt i starten og jeg fikk dessuten mye besøk. Man blir uansett fort vant til å være borte, og man treffer raskt nye venner. Samtidig kan jeg nevne at det franske skolesystemet er ganske annerledes enn det vi har i Norge og til tider ganske forvirrende, så jeg traff på et par utfordringer. Det er for eksempel vanskeligere å få oversikt over ulike datoer, planer, karakterer og informasjon fra universitetet, enn det vi er vant med på UIO.

Vil du anbefale andre studenter å reise til Université Paris IX Dauphine?

Jeg vil absolutt anbefale andre studenter å dra på utveksling til  Université Paris IX Dauphine. Universitetet ligger kjempefint til i byen, har masse spennende fag å velge mellom og du studerer med folk fra hele verden. Oppholdet mitt der vil være et minne for livet og jeg er svært glad for at jeg valgte å dra på utveksling dit.

 

Publisert 13. juni 2018 15:03