Makt og politikk

Makt, politikk og diskurser

People and Power: The Dark Side of France (24,54 min, fransk, engelsk og med engelsk tekst)

Dokumentarfilmen søker svar på hvordan og hvorfor så mange mennesker har blitt forført av Marine Le Pen og partiet Nasjonal Front. Franske statsvitere deler sitt syn på partiets popularitet. De påpeker at makten ligger i diskursene om viktigheten av å ivareta landets sikkerhet og om muslimer ikke kan tilpasse seg det sekulære samfunnet.

Leo tar valget: Serie om politikk (8 episoder á 15 min, norsk)

Leo er førstegangsvelger og har gjennom åtte episoder lært at alt er politikk: sosialpolitikk, utdanning, miljø, integrering, norsk mat, samferdsel og demokrati. Han er 29 år, født i Mostar (Bosnia) og kom til Norge som 11-åring. Før han er klar for stortingsvalget vil han lære seg mer om norsk politikk. I sju episoder får vi ta del i hans prosess hvor han setter seg inn i temaer og saker som er viktige for ham før han kan ta valget. Leo lar lederne for de store ungdomspartiene debattere og ender hver gang opp med å gi en av dem sin stemme. Det store spørsmålet for Leo er om han klarer å finne det partiet som til slutt skal få hans stemme.

Land og naturressurser

En mer rettferdig verden (14,12 min, norsk og spansk med norsk tekst)

Filmen ligger under 2016-aksjonen. Dokumentarfilmen viser kampen over land og naturressurser i møtet med blant annet gruveindustri og dambygging i Colombia. Den diskuterer klasseforskjellene i forhold til jordfordeling. “De som har mye har veldig mye og de som har lite, har veldig lite”. Colombia er et av landene i Latin Amerika med størst økonomiske ulikhet.

Sosial Mobilitet

Rolexmannen del 1 (29,33, norsk og engelsk)

En dokumentar om Kjell Inge Røkke og hvordan han bygget sin formue. Film om klassereise. 

Krig og migrasjon til Norge

Flukt episode 1 (39,29 min, norsk)

Norsk dokumentarserie i fem deler med Leo Ajkic. Serien gir et innblikk i hverdagen til noen av dem som flykter. Bak hvert tall skjuler det seg en historie. Hvordan vil flyktningene forme fremtiden vår? Leo Ajkic reiser til Libanon, landet der hver fjerde innbygger er flyktning. Han treffer en syrisk flyktningfamilie og følger dem på den viktigste dagen i deres liv. De skal på intervju med norske myndigheter, som kan gi dem et nytt liv i Norge. Hva skal til for å komme igjennom nåløyet? Hvem bestemmer? Og vil familien lykkes?

Flukt Episode 3 (39,2 min, norsk)

Leo Ajkic møter innvandringsmotstandere i Libanon, Østerrike, Hellas og Lindås, for å lytte til deres frykt for fremtiden. Han opplever flyktningstrømmen på nært hold, spektakulære demonstrasjoner og reiser tilbake til barndomshjemmet i Mostar, for å utforske hvordan hatet delte byen i tre.

Publisert 17. aug. 2017 11:43 - Sist endret 12. nov. 2019 13:23