Fordeling av goder

Internasjonal omfordeling

Den bitre smak av te (48 min, norsk med engelsk tekst)

Undersøkende dokumentar om Fair Trade. Reportere besøker tjue teplantasjer i flere land (Sri Lanka, Kenya, Bangladesh). De viser hvordan fordeler og byrde fordeles ujevnt gjennom en ordning som presenteres til forbrukere som en business som er ansvarlig, rettferdig og gir bedre arbeidsvilkår. En god beskrivelse av moderne slaveri.

Brazil: Slaves To Fashion (24 54 min, engelsk med engelsk tekst)

Om dagens slaveri. Filmen viser nye former for slavearbeid, arbeidsmigrasjon og utnyttelse i klesindustrien og hvordan systemet reproduseres av dem som blir utnyttet.

Fattigdom i Norge 

Brennpunkt - Urett i koppen (27,04 min, norsk)

Rumenske tiggere har inntatt fortau over hele landet, og skaper debatt hvor enn de kommer. Brennpunkts valgredaksjon er på Sørlandet, hvor tiggere blir tatt godt imot i den ene kommunen og jaget i den andre. Arendal var den første kommunen som innførte tiggeforbud, etterfulgt av Lillesand. Nabokommunen Kristiansand har gått i en helt annen retning. De har latt tiggerne bygge en slum midt i byen, og tilrettelagt med sanitæranlegg og innendørs overnatting på vinterstid.

Barndommens pris (25 min, norsk)

Forskjellene mellom fattig og rik vokser i Norge. Mange barn opplever at de ikke har råd til å dra på ferie, og at de ikke har penger til å delta i bursdager. Hvorfor skjer dette, og hva er løsningen? Politikerne diskuterer om vi bør innføre gradert barnetrygd, skoleuniform eller gratis SFO?

Arbeid og ulikhet i Norge og verden

Brennpunkt: Et sykt arbeidsliv (29,02 min, norsk)

Brennpunkt avdekker et sykt norsk arbeidsliv. Ofte gjennomføres en aggressiv nedbemanning og omstilling i selskaper som går med stort overskudd. Brennpunkt avdekker hva det koster samfunnet at disse bedriftene skal øke sin lønnsomhet ytterligere.

Brennpunkt: Ubrukelig ung? (27,23 min, norsk)

Aleksander var en av skoletaperne som skulket og var aggressiv. Nå står han opp klokka seks hver morgen, og har fått plass på et prosjekt hvor han får hele den videregående opplæringen ute i arbeidslivet. Han er på vei til fagbrev og en sikker jobb. Aleksanders kamerat har havnet blant den halvparten av yrkesfagelever som dropper ut av skolen. Han drømmer om en jobb, men arbeidslivet vil ikke ha ham. I jakten på penger og noe å fylle dagen med gjør han ting han skal angre på. Brennpunkt har fulgt ungdommene.

Children labour in Mexico (25 min, engelsk og spansk med engelsk tekst)

Mange ungdommer i Mexico dropper skolen og jobber isteden i jordbruksindustrien. Mexico har et av de største barnearbeidsmarkedene i Latin-Amerika, etter Colombia. Al Jazeera reiste til kyststaten Veracruz i Mexico for å møte noen meksikanere som har droppet skolen og jobber på sukkerrørplantasjer.

Publisert 17. aug. 2017 11:40 - Sist endret 17. aug. 2017 11:40