Arbeid, produksjon og kulturelle variasjoner

Regnmakerne. Film om jordbruk i rurale Tanzania (29 min, norsk og engelsk)

De norske antropologene Frode Storaas og Knut Christian Myhre har laget en film om et hemmelig regnritual som er i ferd med å dø ut i rurale Tanzania. Filmen viser hvordan jordbruk henger sammen med religion og ritualer. Filmen gir et nært møte med antropologene og folket de studerer.

Nomader

Extreme Living: Inside Mongolian Nomads' Gruelling Spring Migration (5 min, engelsk med engelsk tekst)

Film om urfolksgruppen Kasakh, ørnejegere og nomader, i Mongolia og deres vandring.

Jegere og sankere

The life of an Il Torobo hunter-gatherer (17,47 min, engelsk)

Filmen beskriver hvordan livet var for Torobofolket, et jeger- og sankerfolk som i dag lever sammen med Masaiene, som tidligere var nomader. I dag lever disse to folkeslagene side om side i et sedentært liv som er fremmed for dem begge.

Teknologi og den fjerde revolusjonen

The Fourth Industrial Revolution (11,31 min, engelsk)

Dokumentarfilm om de dramatisk raske endringene i dagens samfunn med mobiler, datamaskiner, roboter med kunstig intelligens, neuroteknologiske hjerneforbedringer, genetisk manipulering osv. Tidligere industrielle revolusjoner befriet menneskeheten fra tidskrevende former for matproduksjon, gjorde masseproduksjon mulig og ga tilgang til den digitale verdenen milliarder av mennesker opplever i dag. Denne fjerde industrielle revolusjonen er imidlertid fundamentalt forskjellig. Den er preget av en rekke nye teknologier som smelter sammen de fysiske, digitale og biologiske verdener, og påvirker alle disipliner, økonomier og næringer, og til og med utfordrende ideer om hva det betyr å være menneske. Dokumentaren stiller viktige spørsmål.

Kapitalisme og industriell jordbruksproduksjon

Salad slaves: Who really provides our vegetables? (13 min, engelsk og spansk med engelsk tekst)

Dokumentarfilm om afrikanske migranter som jobber under kummerlige forhold i Costa del Sol (Spania).

Publisert 17. aug. 2017 11:51 - Sist endret 21. sep. 2017 11:15