Flerkulturelle samfunn

Kultur

Introduction to Sociology - Culture (3,30 min, engelsk)

Kelly Damphousse, sosiolog ved Universitetet i Oklahoma, forklarer hva kultur er og hvordan vi lærer det (skrevet og uskrevete normer, lover, sanksjoner).

Rase og Etnisitet

Introduction to Sociology - Race and Ethnicity (3,58 min, engelsk)

Forklarer forskjeller mellom rase, etnisitet og sosial stratifisering.

Assimilering

Min mors hemmelighet (Suddenly Sámi) [trailer] (50 min, norsk med engelsk tekst)

Dette er en personlig fortelling om identitet. Regissøren fikk aldri høre fra sin mor om hennes sámi bakgrunn fra Nord-Norge. Hun undersøker hvorfor og hvordan hun ble plutselig sámi. (Filmen kan muligens få tas tak ved å sende en epost til carlos@gallopingfilms.com)

Integrering

Leo tar valget  (Episode 2:8. 13,40 min, norsk)

NRK-reporter Leo Ajkic tar opp spørsmål om integrering.

Norge sett utenfra (3,50 min, norsk)

Debatten om innvandring og integrering blir stadig mer tilspisset. Ofte ender det opp i en debatt om retorikk og personligheter fremfor dialog basert på fakta og kunnskap. I filmen møter vi blant annet enslige mindreårige gutter fra Afghanistan i et forsøk på å få frem noen av stemmene til dem som ofte blir snakket om, og ikke med. Dokumentaren viser viktige nyanser som ikke alltid kommer frem i det offentlige ordskiftet.

Exit (23,47 min, norsk)

Enslige, mindreårige flyktninger i Norge har ofte rømt fra krig. De kan ha sett foreldre og søsken bli drept. Noen av dem har flykta fordi de nekter å ta del i voldshandlinger selv. Kan et program der de får ta del i kunstneriske aktiviteter være med på å gi en gruppe unge afghanske og somaliske gutter livslysten tilbake?

Publisert 17. aug. 2017 11:37 - Sist endret 17. aug. 2017 11:37