Sosialantropologenes alumniforening

Delta i sosialantropologenes alumninettverk!

Meld deg inn

Vårens alumnitreff 2019

Sosialantropologenes alumniforening

"Lydens Antropologi. Om å lytte med det etnografiske øret."

Odd Are Berkaak og Ingrid Tolstad

Vi ønsker velkommen til vårens alumnitreff Tirsdag 12. mars 2019 kl. 17:30.

Påmelding i nettskjema

Nærmere beskrivelse av programmet kommer snart. 

 

Stedet er som alltid på U1 i SV-kjelleren.

Vi oppfordrer våre trofaste alumnivenner til å tipse andre om arrangementet. Vi oppfordrer ansatte ved SAI til å ta turen ned i kjelleren. Og vi oppfordrer masterstudentene til å la skrivingen ligge denne torsdagskvelden. Meld deg på allerede i dag!

Påmelding i nettskjema

Dørene åpner 17:30, det faglige innholdet starter ca 18:15, og det blir rikelig anledning til å mingle, se igjen gamle kjente og treffe nye. Baren er også åpen med rimelige priser.

 

 

Tidligere arrangementer

Høstens alumnitreff 26. oktober 2017

En hyllest til Signe Howell arbeid og forskerliv

Vi ønsker velkommen til høstens alumnitreff torsdag 26.oktober 2017.

Denne gangen blir det feiring av en av landets mest innflytelsesrike og internasjonalt anerkjente sosialantropologer, professor Signe Howell!

Signe med Modn. Foto: Ståle Skogstad

Signe kommer for å fortelle om sitt lange og rike liv som sosialantropolog. Hennes egne fortellinger vil krydres med visning av rykende ferskt digitaliserte bilder og video fra etter hvert legendariske feltarbeider blant jegerne og sankerne Chewong i Malaysia (1977-79) og Lio i Indonesias høyland (1983 og senere). Hun vil også fortelle om forskningen sin på slektskap og adopsjon i Norge som kanskje er hva hun fått aller mest oppmerksomhet for internasjonalt.

Som del av Signes foredrag får vi også besøk av Jørgen Lenes, sosialantropolog med mastergrad fra SAI i 2014, som på oppdrag fra Signe besøkte Lio-folket i Indonesia i sommer. Jørgens historier, bilder og filmopptak fra Lio vil knyttes sammen med Signes egne fortellinger om kontinuitet og endring blant dette forholdsvis isolerte høylandsfolket i Indonesia.

 

Førsteamanuensis Jon Henrik Ziegler-Remme ved SAI kommer også for å presentere sin helt nye bok Human Nature and Social Life: Perspectives on Extended Sociality (Cambridge University Press). Boken er en antologi med bidrag fra legendariske antropologer som Marilyn Strathern og Maurice Bloch, og er et festskrift til Signe og hennes arbeider i anledning at hun nå er blitt pensjonist.

Stedet er som alltid på U1 i SV-kjelleren.

Vi oppfordrer våre trofaste alumnivenner til å tipse andre om arrangementet. Vi oppfordrer ansatte ved SAI til å ta turen ned i kjelleren. Og vi oppfordrer masterstudentene til å la skrivingen ligge denne torsdagskvelden. Meld deg på allerede i dag!

Påmelding: https://nettskjema.no/a/h17alumni

Program for kvelden

17.30 – Dørene åpner og det serveres pizza. Baren er åpen.
18.00 – Den faglige delen av programmet starter. Signe Howell forteller og viser bilder og film.

Pause – Snakk med noen du ikke kjenner! Baren er fortsatt åpen.

20.00 – Jon Henrik Ziegler-Remme lanserer sin nye bok.
21.00 – 23.00 – Mingling og fortsatt feiring! Baren er åpen.

Vennlig hilsen Planleggingsgruppa i alumniforeningen

Vårens alumnitreff 2016

Da er det på tide å ønske velkommen til vårens alumnitreff:

Dato: Torsdag 7.april, 2016.
Stedet er som alltid på U1 i SV-kjelleren på Blindern.

Påmelding i nettskjema

Denne gangen er vi så heldige å få besøk av professor Thomas Hylland Eriksen, som sammen med postdoktor Cathrine Moe Thorleifsson og nybakt stipendiat Mikkel Vindegg skal presentere fersk forskning fra prosjektet om «overheating»:

 «En overopphetet verden: Antropologi om akselererte endringsprosesser»

Trevor Nickolls: Warmun Mandala © Trevor Nickolls/BONO
Trevor Nickolls: Warmun Mandala © Trevor Nickolls/BONO

De siste årene har moderniteten satt inn et ekstra gir, og endringene skjer raskere enn noen gang, så fort at vi har mistet tråden i historien om hvem vi er og hvor vi kommer fra.

Uansett hvilken målemetode du benytter for å undersøke forbindelsene i verden, er den eneste mulige konklusjon at flere mennesker er mer forbundet med hverandre gjennom forretningsreiser, trådløs kommunikasjon, migrasjon, handel, transnasjonalt politisk engasjement, turisme, utviklingsbistand, utvekslingsprogrammer, investeringer og så videre enn noen gang tidligere i historien.

Det er flere av oss, og hver av oss har flere forbindelser til omverdenen enn våre foreldre, besteforeldre og fjernere stamfedre kunne drømme om.  «Overheating» handler om disse endringene og hvordan de blir håndtert lokalt.

 

Vi oppfordrer våre trofaste alumnivenner til å tipse andre om arrangementet, ansatte ved SAI til å ta turen ned i kjelleren, og masterstudentene til å la skrivingen ligge denne torsdagskvelden. Meld deg på allerede i dag!

Program for kvelden

17.30 – Dørene åpner og det blir lett servering. Baren er åpen.

18.00 – «En overopphetet verden: Antropologi om akselererte endringsprosesser»

              Etter foredraget vil det bli tid til spørsmål og diskusjon.

19.30  – 23.00     Mingling med nye og gamle kjente. Baren holder åpen.

 

Mens du venter kan du lese mer om Overheating-prosjektet.

Vi gleder oss til å se dere!

Vennlig hilsen

Styret i alumniforeningen

Høstens alumnisamling 22.oktober 2015

Høstens alumnitreff blir 22. oktober 2015 kl. 17.30 på U1 i SV-kjelleren.

Denne gangen blir det en storslagen alumnisamling, med både foredrag om anvendt antropologi og feiring av Professor Arve Sørums 70-årsdag! Vi får besøk av forfatterne bak den snart lanseringsklare boken: "Working on the edge", og vi skal feire Arve Sørum med taler, kake og et slideshow som dere blir med å lage!

Meld deg på i dag: Påmeldingsskjema

Bildehilsen/teksthilsen til Arve kan du sende inn på dette skjemaet:

Program for kvelden

17.30 – Dørene åpner og det serveres pizza. Baren er åpen.
18.00 – Den faglige delen av programmet starter. Halvard Vike er kveldens vert.
Foredrag: Working on the Edge: The journey of Connecting Anthropology to our Everyday Lives. Etter foredraget vil det bli tid til spørsmål og diskusjon.

Pause – Snakk med noen du ikke kjenner! Baren er fortsatt åpen.

20.00 – Feiring av Arve Sørums 70- årsdag.
21.00 – 24.00 – Mingling og fortsatt feiring! Baren er åpen.

Velkommen!

Vennlig hilsen

Styret i alumniforeningen

 

Vårens alumnitreff torsdag 26. mars

Torsdag 26. mars kl. 17.30 er det klart for et nytt alumnitreff i U1, Eilert Sundts hus.

Denne gangen er vi så heldige å få besøk av Tone Danielsen som har gjort feltarbeid i Marinejegerkommandoen. På alumnitreffet vil hun snakke om militær disiplinering, kroppsliggjorte praksiser, og hvordan globalisering har endret bruken av militære styrker. Det vil være tid til spørsmål og diskusjon. Thorgeir Kolshus, førsteamanuensis ved SAI leder det faglige programmet.

Vi gleder oss til å se deg!

Om SAI alumni

SAI ønsker å holde kontakten med tidligere studenter. Gjennom SAI alumni har du har nå anledning til å møte gamle kjente fra din tid som student og stifte nye bekjentskap med andre tidligere studenter og nylig ansatte forskere og lærere ved instituttet.

Bli med

Registrer deg

Ved å registrere deg som alumni vil du få tilsendt invitasjon til faglige treff hvor du kan møte tidligere medstudenter og få faglig påfyll.

Følg SAI alumni på Facebook

Arrangementer

Universitetet i Oslo har en mengde arrangementer som er åpne for publikum. Våre tidligere studenter er spesielt velkomne.