Alumnitreff våren 2016: En overopphetet verden: Antropologi om akselererte endringsprosesser

Velkommen til alumnitreff Torsdag 7. april, 2016

Bildet kan inneholde: plakat, skrift, sirkel.

Trevor Nickolls: Warmun Mandala © Trevor Nickolls/BONO

Da er det på tide å ønske velkommen til vårens alumnitreff.

Påmelding i nettskjema

Denne gangen er vi så heldige å få besøk av professor Thomas Hylland Eriksen, som sammen med postdoktor Cathrine Moe Thorleifsson og nybakt stipendiat Mikkel Vindegg skal presentere fersk forskning fra prosjektet om «overheating»:

De siste årene har moderniteten satt inn et ekstra gir, og endringene skjer raskere enn noen gang, så fort at vi har mistet tråden i historien om hvem vi er og hvor vi kommer fra.

Uansett hvilken målemetode du benytter for å undersøke forbindelsene i verden, er den eneste mulige konklusjon at flere mennesker er mer forbundet med hverandre gjennom forretningsreiser, trådløs kommunikasjon, migrasjon, handel, transnasjonalt politisk engasjement, turisme, utviklingsbistand, utvekslingsprogrammer, investeringer og så videre enn noen gang tidligere i historien.

Det er flere av oss, og hver av oss har flere forbindelser til omverdenen enn våre foreldre, besteforeldre og fjernere stamfedre kunne drømme om.  «Overheating» handler om disse endringene og hvordan de blir håndtert lokalt.

Vi oppfordrer våre trofaste alumnivenner til å tipse andre om arrangementet, ansatte ved SAI til å ta turen ned i kjelleren, og masterstudentene til å la skrivingen ligge denne torsdagskvelden. Meld deg på allerede i dag!

Program for kvelden

17.30 – Dørene åpner og det blir lett servering. Baren er åpen.

18.00 – «En overopphetet verden: Antropologi om akselererte endringsprosesser»

Etter foredraget vil det bli tid til spørsmål og diskusjon.

19.30  – 23.00     Mingling med nye og gamle kjente. Baren holder åpen.

Mens du venter kan du lese mer om Overheating-prosjektet.

Vi gleder oss til å se dere!

Styret i alumniforeningen

Publisert 25. nov. 2020 14:52 - Sist endret 25. nov. 2020 15:28