Alumnitreff høsten 2017: En hyllest til Signe Howells arbeid og forskerliv

Vi ønsker velkommen til høstens alumnitreff Torsdag 26. oktober, 2017

Signe med Modn. Foto: Ståle Skogstad

Denne gangen blir det feiring av en av landets mest innflytelsesrike og internasjonalt anerkjente sosialantropologer, professor Signe Howell!

Signe kommer for å fortelle om sitt lange og rike liv som sosialantropolog. Hennes egne fortellinger vil krydres med visning av rykende ferskt digitaliserte bilder og video fra etter hvert legendariske feltarbeider blant jegerne og sankerne Chewong i Malaysia (1977-79) og Lio i Indonesias høyland (1983 og senere). Hun vil også fortelle om forskningen sin på slektskap og adopsjon i Norge som kanskje er hva hun fått aller mest oppmerksomhet for internasjonalt.

Som del av Signes foredrag får vi også besøk av Jørgen Lenes, sosialantropolog med mastergrad fra SAI i 2014, som på oppdrag fra Signe besøkte Lio-folket i Indonesia i sommer. Jørgens historier, bilder og filmopptak fra Lio vil knyttes sammen med Signes egne fortellinger om kontinuitet og endring blant dette forholdsvis isolerte høylandsfolket i Indonesia.

 

Førsteamanuensis Jon Henrik Ziegler-Remme ved SAI kommer også for å presentere sin helt nye bok Human Nature and Social Life: Perspectives on Extended Sociality (Cambridge University Press). Boken er en antologi med bidrag fra legendariske antropologer som Marilyn Strathern og Maurice Bloch, og er et festskrift til Signe og hennes arbeider i anledning at hun nå er blitt pensjonist.

Stedet er som alltid på U1 i SV-kjelleren.

Vi oppfordrer våre trofaste alumnivenner til å tipse andre om arrangementet. Vi oppfordrer ansatte ved SAI til å ta turen ned i kjelleren. Og vi oppfordrer masterstudentene til å la skrivingen ligge denne torsdagskvelden. Meld deg på allerede i dag!

Påmelding: https://nettskjema.no/a/h17alumni

Program for kvelden

17.30 – Dørene åpner og det serveres pizza. Baren er åpen.
18.00 – Den faglige delen av programmet starter. Signe Howell forteller og viser bilder og film.

Pause – Snakk med noen du ikke kjenner! Baren er fortsatt åpen.

20.00 – Jon Henrik Ziegler-Remme lanserer sin nye bok.
21.00 – 23.00 – Mingling og fortsatt feiring! Baren er åpen.

Vennlig hilsen Planleggingsgruppa i alumniforeningen

Publisert 25. nov. 2020 11:48 - Sist endret 25. nov. 2020 15:29