
- Ingenting er som en god krise for å legge til rette for politisk undertrykking. Og Modis politikk næres av slike kriser, og av de «krisenarrativer» de muliggjør, skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Transit magasin.
- Ingenting er som en god krise for å legge til rette for politisk undertrykking. Og Modis politikk næres av slike kriser, og av de «krisenarrativer» de muliggjør, skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Transit magasin.
- Vi vet ennå ikke hvor de pågående bondeprotestenes defensive kamp vil lede oss. Men selv om de nye jordbrukslovene til slutt blir opphevet, vil sentrale utfordringer for indisk jordbruk bli værende - utfordringer som er både økonomiske og økologiske, og som uansett vil måtte håndteres, skriver Kenneth Bo Nielsen på SUMs blogg "Terra Nullius".
– Hvis du kommer med bekjennelsen uten at det krever mye av deg, og uten å ha sett an den du forteller til, kan det oppfattes som en manglende anerkjennelse av mottakeren. Det skal ta tid å bygge opp tillit, sier Nora Gotaas i et intervju på Forskning.no.
- Narendra Modi er en fremragende retoriker, men han kan neppe snakke seg ut av Indias nåværende krise, skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Klassekampen.
- Istedenfor å lete etter definisjoner tror jeg det vil være bedre for oss å spørre hvordan vi best kan leve sammen på tvers av arter i en verden som allerede er sammenflettet, rotete og skjør, og der det ikke er noe tydelig skille mellom natur og kultur, og det aldri har vært det heller, sier Marianne Lien i forelesningen.
- Noen av Mamata Banerjees partiledere har sagt at "nå kan det hende vi får en bengalsk statsminister likevel", men dette tror ikke jeg er mulig, sier Zaad Mahmood i samtale med Kenneth Bo Nielsen.
– Når en stat skal avgjøre hva som er sant og usant, bør varsellampene blinke. Den retorikken er et typisk trekk ved autoritære stater, sier Kenneth Bo Nielsen til Aftenposten.
- Listen over indiske akademikere og studenter som på egen kropp har merket konsekvensene av stadig trangere rammer for hva som kan sies og diskuteres offentlig, er lang, skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i en kronikk i nettavisen Uniform.
- Å undersøke hvordan kolonisering har påvirket verdens historie og fortsetter å påvirke dagens samfunn, er viktig. Viten-spalten 8. april illustrerer nettopp behovet for nyansert historisk kunnskap og økt satsing på samfunnsfag, skriver forfatterne i et innlegg i Klassekampen.
– Folk har ikke store forventninger til at det skal komme noe godt ut av partikongressen. Det er likevel et symbolsk viktig skifte som skal skje, sier Ståle Wig om Raul Castros forventede avgang.