Aktuelle saker - Side 4

Bildet kan inneholde: blå, azure, aqua, skrift, elektrisk blå.
Publisert 3. jan. 2022 11:39

- Etter snart to års erfaring med nedstengninger, munnbind og hilsing med albuen, kan det virke som om den største negative virkningen av pandemien er at andre mennesker nå bør møtes med frykt og mistenksomhet. Jo mer fremmede og fjerne de virker, desto viktigere blir det å holde trygg avstand, skriver Thomas Hylland Eriksen i en kronikk på NRKs nettsider.

Bildet kan inneholde: font.
Publisert 15. des. 2021 10:08

- Cuba har vært en blindsone for den internasjonale venstresida de siste 50 årene. Men nå skal det mer og mer til for å hevde at den kubanske regjeringen representerer folket, sier Ståle Wig til Klassekampen.

Bildet kan inneholde: briller, sky, fotografi, smil, himmel.
Publisert 9. des. 2021 10:49

- Drapene på uskyldige sivile har vakt sterke reaksjoner i Nagaland, også blant det lokale BJP-lederskapet. En sentral lokal BJP-leder kalte det for «en krigsforbrytelse i fredstid, en henrettelse og et folkemord», skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Transit Magasin.

Bildet kan inneholde: blå, azure, aqua, skrift, elektrisk blå.
Publisert 19. nov. 2021 08:43

- Mange mener at haka er en feiring av livet og at det derfor kan brukes til mange ulike situasjoner, og i dag brukes det mye i bryllup, gravferder, for å innvie samfunnshus, for å ønske viktige personer velkommen og en rekke andre slike situasjoner, sier Ola Gunhildrud Berta i Studio 2

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 17. nov. 2021 11:33

- Åpningen av nye kullgruver i India, kombinert med vedvarende høy import av kull fra utlandet, reiser ubehagelige spørsmål om utsiktene for en energiomstilling i India – på tross av all snakk om solenergi, nullutslipp og «nedfasing», skriver Kenneth Bo Nielsen og Jostein Jakobsen i Transit Magasin.