Masterstudenter lærer om antropologi i arbeidslivet gjennom internships

Masterstudent Elias Strand har hatt internship ved bedriften Deepinsight for å lære hvordan antropologisk kunnskap kan brukes i arbeidslivet.

Bildet kan inneholde: himmel, sky, har, økoregion, fedora.

(Foto: Elias Strand)

Gjennom emnet ANTH4710 kan masterstudenter ved Sosialantropologisk institutt ha et internship ved en bedrift som en del av mastergraden sin. Formålet med ordningen er å lære mer om antropologi i arbeidssammenheng også utenfor akademia.

Masterstudent Elias Strand har hatt internship i bedriften Deepinsight som arbeider med digitale tjenester i helsesektoren og mener at ordningen er et supert tilbud.

- Muligheten til å ha et internship er en av hovedårsakene til at jeg valgte antropologi ved UiO, fordi jeg hadde lyst til å se hvordan antropologer anvendte antropologisk kunnskap utenfor en akademisk kontekst, sier Strand.

Bildet kan inneholde: anlegg, komfort, bildesign, interiørdesign, stueplante.
Å ha et internship innebærer ikke bare arbeid, det er også sosialt. (Foto: Elias Strand)

- Det å ha muligheten til å ha fokus og ta seg tid til dette, å få studiepoeng for det, og gjøre dette samtidig som jeg studerer, det synes jeg er en gyllen mulighet, sier han.

Ikke alle masterstudentene tar ANTH4710, og Strand sier at han skulle gjerne sett at man hadde flere fag som dette og muligheter for praksis i løpet av studiene.

- Ikke bare får du se hvordan antropologi brukes i arbeidslivet, samtidig får du også oppleve å være en del av en bedrift som jobber mot konkrete mål. Da får du også sett hvilke bedrifter man kan se mot senere og hvilke egenskaper som trengs og kan brukes, sier Strand.

For de som eventuelt syns det virker skummelt eller vanskelig å finne et internship anbefaler Strand å starte i god tid og benytte seg av egne nettverk, og søkefunksjoner på nettsteder som LinkedIn, til å finne interessante arbeidsplasser der det jobber antropologer.

- Jeg har benyttet forskjellige grupper aktivt, ikke vær redd for å poste på sosiale medier, benytte LinkedIn og sende mail. Vær skamløs, du må uansett gjøre det når du skal finne informanter til mastergraden, sier Strand med et smil.

Av Magnus Ravnå
Publisert 12. aug. 2022 12:29 - Sist endret 12. aug. 2022 12:29